Friday, November 07, 2008

Kakome, protesta kundër fshatit turistik

shenim: Qeveria shqiptare eshte e vendosur ne planet e saj per te grabitur tokat me himarjoteve, megjithe premtimet per ndertimin me aksione te perbashketa pronesie te Nivices, ato ishin vetem premtime per te kaluar rradhen. Sapo ka dale ne skene dhe grabitja qe po behet ne Qeparo nepermjet komunitetit islamik.

Sarandë- Banorët e Nivicës nuk kanë lejuar hyrjen e makinerive të rënda në Kakome, për ndërtimin e fshatit turistik.

Luan Sejdini

Enjte, 06 Nentor 2008 18:18:00 (Shekulli on line)

Sarandë- Banorët e Nivicës nuk kanë lejuar hyrjen e makinerive të rënda në Kakome, për ndërtimin e fshatit turistik. Pak më parë ata kanë bllokuar rrugën hyrëse për në këtë zonë, duke u shprehur të vendosur për të mos lejuar ndërtimin e fshatit.

Qindra banorë janë vënë në radhë në krye të rrugës kryesore, të gatëshmë të qëndrojnë ashtu, deri sa firma të tërheqë mjetet e veta. Ndërkohë që kjo e fundit, garanton se ka marrë lejen dhe është në kohën e duhur për të nisur punën.

Përballë banorëve, që duken të irrituar janë vënë në radhë forca të shumta të policisë. Për momentin situata duket e qetë dhe sipas burimeve nga vendi i protestës nuk janë shënuar konfrontime mes palëve.

“Nuk lejojmë ndërtimin e fshatit, pasi aty kemi pronat tona. Më parë duhet të bëhet një marrëveshje me banorët”- thonë protestuesit.

Vetëm pak kohë më parë ata propozuan që të jenë bashkëpronarë në ndërtimin e fshatit turistik dhe të kishin një marrëveshje si aksionerë të tij.

Në fillim të korrikut të këtij viti, KRRT-ja e Qarkut të Vlorës ka miratuar zgjatjen e afatit të lejes së ndërtimit për fshatin turistik të Kakomesë.

Këshilli miratoi me shumicë votash, 12-3, zgjatjen e lejes së ndërtimit për Fshatin Turistik, të Kakomesë. Ky vendim i organit vendimmarrës ne fushën e ndërtimeve ne shkallë qarku, i dha Ok kompanive ndërtuese, për të zgjatur afatin e lejes ndërtimore, leje e cila ishtë kërkuar në qarkun e Vlorës nga vetë firma.

Afati kohor i kësaj leje ishte deri në datën 23.6.2007. Punimet e këtij objekti kanë filluar dhe janë ndërprerë për shkak të problemeve gjyqësore midis investitorit dhe pronarëve të tokës.

No comments: