Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Monday, November 03, 2008

Kokkalis Program on Southeastern and East-Central Europe in Harvard University

The Kokkalis Program on Southeastern and East-Central Europe is currently accepting submissions for the annual Graduate Student Workshop on Southeast Europe, which will take place at Harvard University on **February 12-13, 2009.**

Doctoral students are invited to submit proposals for papers to be delivered at the workshop. Proposals should be a maximum of 500 words, and should fall into one of the three following thematic units:

1) Leaders and Leadership β" old and new β" in Southeast

Europe:
The nature of political leadership in Southeast Europe has been defined for generations by powerful, charismatic elites. Is the political style of βBalkan strongmenβ β" from Ceausescu to Hoxha, and Zhivkov to Milosevic β" so thoroughly engrained in the Balkan psyche that it is only a matter of time before their successors reappear? Or is the βcharismatic authorityβ of the
past giving way to a βroutinizedβ elite? Papers can explore these and related questions from a historical and/or contemporary perspective.
Papers can also consider leadership beyond the political context β" e.g., grassroots/civil society leadership.

2) Diaspora as a Political and Economic Player in the States of Southeast Europe Paperβs should explore the potential scale and significance of the role of diasporas in the political, institutional, and economic development of countries in Southeast Europe. Papers can examine the historical and contemporary roles of diaspora in the region; the evolving nature of citizenship and identity in Europe and its impact on Southeast Europeβs expatriate communities; the reconceptualization of diaspora; and related issues.

3) Westphalia, Neo-Westphalia or Post-Westphalia: Statehood in Southeast
Europe
There is a burgeoning literature on the causes, forms and consequences of the transformation of the Westphalian state. Drawing from this literature, papers should discuss the implications of the changing nature of nation-state sovereignty as relevant to the countries of SE Europe in
terms of their relationship with, or participation in, the European Union, as well as regarding the sustainability of states in the region.

The areas of focus for the workshop are Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cyprus, F.Y.R. of Macedonia, Greece, Hungary, Kosovo, Moldova, Montenegro, Romania, Serbia, Slovenia and Turkey.

A number of grants for travel and accommodation are available. The deadline
for submission is **November 24, 2008.**

The Kokkalis Program would greatly appreciate any assistance you can
provide in publicizing these fellowships to your students and colleagues.

Please visit http://www.hks.harvard.edu/kokkalis/workshop_2009.html or
contact us at Kokkalis_Program@... for more information.

Sincerely,

Ilyana Sawka
Program Coordinator
Kokkalis Program on Southeastern & East-Central Europe
John F. Kennedy School of Government
79 John F. Kennedy Street
Cambridge MA 02138
617.496.7115
http://www.hks.harvard.edu/kokkalis

No comments: