Wednesday, December 10, 2008

Αντίβαρο: Οι Αλβανοί και η άλλη λύση του Σκοπιανού

Κωνσταντίνος Χολέβας

Πολιτικός Επιστήμων

http://www.antibaro.gr/articles/makedonia/1208-skopiano.html

Στις 30 Νοεμβρίου 2008 η εφημερίδα ΝΟΒΑ ΜΑΚΕΝΤΟΝΙΑ που εκφράζει τις εθνικιστικές απόψεις των αυτοαποκαλουμένων «Μακεδόνων» στα Σκόπια ανακοίνωνε με δυσάρεστη έκπληξη την ακόλουθη είδηση: Ο Αλί Αχμέτι, αρχηγός του μεγαλυτέρου αλβανικού κόμματος DUI (Κόμμα για την Δημοκρατική Ένταξη) εγκαινίασε στην πόλη των Σκοπίων το Μουσείου του –παρανόμου από το 2001- Αλβανικού Εθνικού Στρατού και ονόμασε τα Σκόπια πρωτεύουσα της Δαρδανίας και κοιτίδα των Αλβανών. Όπως σχολίασε θυμωμένος «Μακεδόνας» σε φιλοσκοπιανή ιστοσελίδα, ουσιαστικά η κυβέρνηση των Σκοπίων αρνείται το όνομα «Μακεδονία», δεδομένου ότι το κόμμα του Αχμέτι συγκυβερνά μέ το ΒΜΡΟ-ΔΠΜΗΕ του Πρωθυπουργού Γκρούεφσκι. Προφανώς ο Αλί Αχμέτι δεν συνεννοήθηκε με τον Πρωθυπουργό πριν προβεί σε αυτή την δήλωση-βόμβα και τούτο δείχνει πόσο μεγάλος είναι ο εθνοτικός διχασμός και πόσο σημαντικά είναι τα διαλυτικά φαινόμενα στούς βορείους γείτονές μας.

Για καθαρά δικούς του λόγους ο Αλί Αχμέτι, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην ένοπλη εξέγερση των Αλβανών της ΦΥΡΟΜ το 2001, χρησιμοποιεί τον όρο Δαρδανία, ο οποίος εκφράζει την αρχαία ονομασία της περιοχής, όπως άλλωστε έχουν υποδείξει και Έλληνες ιστορικοί. Παράλληλα θυμίζει ότι και οι Αλβανοί διεκδικούν μερίδιο της ιστορίας των Σκοπίων, διότι στην πόλη αυτή οργανώθηκε μία από τις πρώτες παναλβανικές συνελεύσεις στα τέλη του 19ου αιώνος, όταν άρχισε η αλβανική εθνική αφύπνιση επί Οθωμανοκρατίας. Το χειρότερο για τους Σλάβους των Σκοπίων είναι η ανάξεση μνημών της ένοπλης εξέγερσης του 2001, όταν οι Αλβανοί προσπάθησαν να αποσχίσουν τις δυτικές επαρχίες. Έκτοτε η αλβανική κοινότητα που αριθμεί τουλάχιστον το 30% του πληθυσμού δεν αρκέσθηκε στην Συμφωνία της Αχρίδος, αλλά ζητεί όλο και περισσότερα δικαιώματα. Ουσιαστικά θέτει το δίλημμα :Ή συγκυβέρνηση ή απόσχιση!

Και άλλοι Αλβανοί ηγέτες έχουν προκαλέσει πονοκεφάλους στην σλαβική ηγεσία των δήθεν Μακεδόνων. Ο Άρμπεν Τζαφέρι δήλωσε το 2007 σε Έλληνες δημοσιογράφους ότι δεν τον ενδιαφέρει και τόσο το όνομα «Μακεδονία», αλλά προτιμά το όνομα «Δημοκρατία της Αχρίδος». Εξ άλλου ο Νεβζάτ Χαλίλι, ηγέτης του αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος για την Ευημερία (PDP) τον Οκτώβριο του 2008 ανακοίνωσε σε κομματικό συνέδριο την πρότασή του για την αυτονόμηση των αλβανικών περιοχών της ΦΥΡΟΜ με το όνομα Ιλλυρίδα. Πιθανόν να πρόκειται για το πρώτο βήμα πριν από την οριστική απόσχιση. Η πρόταση του Χαλίλι προκάλεσε επίσης μεγάλο πονοκέφαλο στον Γκρούεφσκι και βασίζεται στα ακόλουθα σημεία:

-Διακριτά σύνορα μεταξύ Ιλλυρίδας και σλαβικού τομέως της ΦΥΡΟΜ με ελεύθερη διακίνηση προσώπων.

-Κυβέρνηση, Κοινοβούλιο, Διπλωματική υπηρεσία ξεχωριστά για την αλβανική κοινότητα.

-Διαφορετικό νόμισμα για την αλβανική Ιλλυρίδα.

-Δύο στρατοί και δύο αστυνομίες, οι οποίες θα συνεργάζονται.

-Τα αλβανικά ισότιμη επίσημη γλώσσα με τα «μακεδονικά» των Σλάβων.

-Δικαίωμα σε διεθνή εκπροσώπηση κλπ.

Είναι προφανές ότι οι Αλβανοί των Σκοπίων βλέπουν με καλό μάτι το ενδεχόμενο της απόσχισής τους και της ένωσης με το Κοσσυφοπέδιο. Ιδιαιτέρως τούς ενοχλεί η παράταση της διαμάχης Γκρούεφσκι και Ελλάδος, εξ αιτίας της οποίας η ΦΥΡΟΜ θα αργήσει πολύ να ενταχθεί στην Ευρ. Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Με τις διάφορες δηλώσεις τους οι Αλβανοί ηγέτες καθιστούν σαφές ότι δεν έχουν διάθεση να στηρίξουν τον σκοπιανό μακεδονισμό και μεγαλοϊδεατισμό. Το παράδειγμα του de facto ανεξαρτήτου Κοσσόβου τους δελεάζει . Τώρα μάλιστα που δίπλα στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα θα βρεθούν στελέχη με σαφή φιλοαλβανική στάση (Τζων Κέρρυ, Μάντλιν Ολμπράϊτ) οι αλβανικές φιλοδοξίες θα ενθαρρυνθούν. Ας μην λησμονούμε ότι η νέα ΥΠΕΞ των ΗΠΑ είναι σύζυγος του πρώην Προέδρου Κλίντον, ο οποίος βομβάρδισε την Σερβία και νομιμοποίησε τον Αλβανικό Απελευθερωτικο Στρατό. Δεν αποκλείεται η νέα αμερικανική διοίκηση να «θυσιάσει» την ενότητα και την ίδια την ύπαρξη του σκοπιανού κράτους για να ικανοποιήσει τον αλβανικό εθνικισμό, τον οποίο βλέπει με θετική ματιά.

Φυσικά για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα η οποιαδήποτε ενθάρρυνση του αλβανικού εθνικισμού μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Όμως, αν χειρισθούμε έξυπνα το ζήτημα, μπορεί να έχει και ορισμένες θετικές. Τα διαλυτικά φαινόμενα που προκαλούν οι Αλβανοί στα Σκόπια σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των Σκοπιανών πολιτών που αποκτούν βουλγαρική υπηκοότητα μάς θέτουν ενώπιον του κρισίμου ερωτήματος: Άραγε σε λίγα χρόνια θα υπάρχει το κράτος της ΦΥΡΟΜ με την σημερινή του μορφή ή θα έχει διασπασθεί μεταξύ Αλβανίας –Κοσσόβου αφ’ ενός και Βουλγαρίας αφ’ ετέρου; Και αν τελικά επιβιώσει ως κράτος μήπως θα έχει πλέον μορφή Συνομοσπονδίας δύο κρατικών οντοτήτων, όπου οι Αλβανοί θα έχουν ισχυρότερο λόγο και δεν θα τους ενδιαφέρει το όνομα «Μακεδονία»; Με άλλα λόγια αντί να ακούμε διάφορες σειρήνες στη Αθήνα που υποδεικνύουν τρόπους συνεχών υποχωρήσεων του Ελληνισμού, μήπως πρέπει να αλλάξουμε άρδην την διαπραγματευτική μας θέση; Μήπως πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε ότι η ΦΥΡΟΜ έχει εγγενή και εμφανή τα διαλυτικά φαινόμενα, άρα τώρα είναι η ευκαιρία να την πιέσουμε περισσότερο;

Μέχρι σήμερα παρακολουθώ διάφορες άσκοπες συζητήσεις σε τηλεοπτικά πάνελ με το ερώτημα αν μάς συμφέρει η διάσπαση του σκοπιανού κράτους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι, αν γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα ερωτηθεί η Ελλάς. Πάντως θα απαλλαγούμε από τον σκοπιανό αλυτρωτισμό. Ένας εθνικισμός λιγότερος στην περιοχή μας.

Κ.Χ. 3-12-2008

Κωνσταντίνος Χολέβας

Πολιτικός Επιστήμων

1 comment:

Anonymous said...

"Paris ParisJM" [nrdisaster@gmail.com]

Αποκάλυψη: Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων σε τρομοκρατική οργάνωση!
Από Disaster Press (http://nrdisaster.blogspot.com/)

Δημοσίευμα στο Ιντερνετ «φωτογραφίζει» το αρχηγείο του ενώ η Αμερικανική Αντιτρομοκρατία δικαιώνεται.

Στο Memorial Institute (MIPT) των Ηνωμένων Πολιτειών στα πλαίσια υποστήριξης των προσπαθειών αντιμετώπισης της τρομοκρατικής λαίλαπας, δημιουργήθηκε ένα, πολύ καλά ενημερωμένο, διεθνές αρχείο τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά και των μελών που τις στελεχώνουν, κάτι που αποδείχθηκε σπουδαίο βοήθημα σε όλους τους ερευνητές παγκοσμίως. Για περιοχές του κόσμου, με μεγάλο ιστορικό ταραχών και συγκρούσεων η πρωτοβουλία αυτή του MIPT βοήθησε αρκετά ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα από άποψη τρομοκρατίας και να διαχωριστούν τρομοκρατικά, κινήματα από εθνικές απελευθερωτικές οργανώσεις αλλά και απλούς μαχητές. Έτσι και στη περίπτωση των Βαλκανίων με τη βοήθεια του γνωστικού αυτού αρχείου πολλά πράγματα ξεκαθάρισαν, όχι όμως όλα, σχετικά με τη δράση τρομοκρατικών ομάδων, ιδίως από τότε που κάποια έθνη-κράτη στα Βαλκάνια άρχισαν να χρησιμοποιούν επαναστατικές/τρομοκρατικές ομάδες προκειμένου να προωθήσουν τις δικές τους επιδιώξεις.

Επειδή πολλά σχετικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα ταραγμένα Βαλκάνια, ήδη από το προηγούμενο αιώνα, και τα οποία έχουν προέλθει από τη δράση της οργάνωσης ΒΜΡΟ, αναζητήσαμε σχετικές πληροφορίες από το γνωστικό αρχείο του Memorial Institute. Στη αμερικανική αυτή τράπεζα δεδομένων ανακαλύψαμε ότι υπάρχει καταγεγραμμένη τρομοκρατική οργάνωση με τίτλο Macedonian Revolutionary Organization (VMRO) και η οποία δρα στη Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως και επίσης στην Ελλάδα. Σε μας ίσως είναι γνωστή και με το όνομα Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση (ΕΜΕΟ).

Πρόκειται για μια ρατσιστική και εθνικιστική τρομοκρατική οργάνωση, όπως αναφέρει το MIPT, η οποία ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Πράγματι η Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση, ή Вътрешна македонска революционна организация (ΒΜΡΟ) στα βουλγαρικά, ιδρύθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1893 στην Θεσσαλονίκη, από ομάδα Βουλγαρόφωνων κατοίκων της τότε Οθωμανικής Μακεδονίας στα πρότυπα των καρμπονάρων της Ιταλίας-οι καρμπονάροι ήταν μια μυστική οργάνωση στα τέλη του 19ου αιώνα που σκοπό είχε την πολιτική ένωση των ιταλικών κρατιδίων σε μια ενιαία δημοκρατία. Μέλος της BMPO μπορούσε να γίνει, όπως έλεγε το καταστατικό της, «κάθε κάτοικος της Ευρωπαϊκής Τουρκίας χωρίς διάκριση γένους, εθνικότητας, θρησκείας και ιδεολογίας».

Δεν πέρασε πολύς καιρός από την ίδρυσή της και η ΒΜΡΟ είχε εξελιχθεί σε μυστική επαναστατική κυβέρνηση με δικούς της διοικητές, παράνομη αστυνομία, δικαστήρια, ταχυδρομεία και στρατό. Τα μέλη τους προέρχονταν από εθελοντές οργανωμένους σε μικρές και ευέλικτες συμμορίες και σύντομα, ξεκίνησε τη τρομοκρατική της δράση με αιματηρά χτυπήματα και πολιτικές δολοφονίες, αποκτώντας ερείσματα κυρίως στις αγροτικές περιοχές.

Κόμμα του απόλυτου μίσους χαρακτηρίζεται τόσο στη Δύση όσο και από σλαβόφωνα πολιτικά κόμματα, οι οποίοι πιστεύουν ότι το ΒΜΡΟ έχει την οργάνωση ή τουλάχιστον θυμίζει αρκετά τη Μαφία. Κατά το ΒΜΡΟ τόσο το ΝΑΤΟ και ΗΠΑ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούνται κάτι περισσότερο από "κτήνη", με τη βιβλική τους έννοια, όπως και φασίστες εχθροί της χώρας τους, επειδή έχουν πάει για να αρπάξουν τα πλούτη της χώρας του. Αυτές οι "κραυγές" μίσους θυμίζουν έντονα τη ρητορική του Μπιν Λάντεν και τη διακήρυξη του προς τους πιστούς μουσουλμάνους με την οποία τους καλούσε σε ιερό πόλεμο, να εξεγερθούν, να πολεμήσουν τον άπιστο αμερικανό που ήρθε στη Σαουδαραβια.

Το μοτίβο θυματοποίησης των διακηρύξεων του ΒΜΡΟ αποσκοπεί στο να ξεσηκώσει σε επαναστατικές ενέργειας τον απλό ανίδεο κόσμο αλλά και να τον αναγκάσει να υποστηρίξει τις τρομοκρατικές του ενέργειες. Έννοιες όπως "ξεχασμένο έθνος", "καταληστευμένο έθνος", "στέρηση του αληθινού ονόματος της χώρας" και η απαρίθμηση ενός πολύ μεγάλου κατάλογου εχθρών (γειτονικά έθνη, δυτικές χώρες, ΝΑΤΟ...) κ.λπ. πιστεύει πως βοηθούν προς το σκοπό αυτό.

Το ΒΜΡΟ, διαλαλεί ότι η οργάνωση του, ταυτίζεται με τον θρύλο και ότι είναι το αρχαιότερο πολιτικό κόμμα του κόσμου! Ο επαναστατικός πυρήνας της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης στοχεύει πάντα στην απόσπαση περιοχών της βαλκανικής ενδοχώρας χρησιμοποιώντας γι' αυτό το σκοπό το φανατισμό των ακραίων ισλαμιστών θυμίζοντας στο σημείο αυτό τη διακήρυξη του Μπιν Λάντεν περί απελευθέρωσης των "κατεχόμενων αραβικών εδαφών από τους διαβολικούς αμερικανούς", όπως εκείνος τους αποκαλεί.

Όμως τρομοκρατικό κόμμα χωρίς ηγέτες δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο. Έτσι από το START , ένα άλλο αρχείο τρομοκρατικών οργανώσεων στην Αμερική, αυτό της Homeland Security το οποίο φιλοξενείται στο πανεπιστήμιο του Maryland, πληροφορηθήκαμε ότι, ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης BMΡO είναι κάποιος ονόματι Ljupco Mircevski-Trepet, του οποίου τα ίχνη χάνονται κάπου στη Σουηδία και κανείς δεν έχει ακούσει, λέι το START, νέα του από το 2001 και μετά. Δεν είναι έτσι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Ο κύριος αυτός δεν είχε αποτραβηχτεί από την «ενεργό δράση», αλλά συνεχίζει με άλλους μεθόδους, απτόητος το επαναστατικό το έργο του ΒΜΡΟ, εκτοξεύοντας αυτή φορά λίβελους εναντίον της «φασιστικής και ρατσιστικής Δύσης», όπως εκείνος την αποκαλεί. Πράγματι ο «τρομοκράτης», κατά τους αμερικανούς, Ljupco Mircevski-Trepet με προσφυγές του ενώπιον διεθνών οργανισμών καταγγέλλει τη Σουηδία, τη χώρα η οποία τον φιλοξενεί, θυμίζοντας σε αρκετά πράγματι το παραλογικό των ενεργειών του ομοϊδεάτη του στο ΒΜΡΟ πρωθυπουργού των Σκοπίων Γκρουέφσκι με τις δικές του προσφυγές ενώπιον των ίδιων οργανισμών εναντίον της Ελλάδας.

Ο Ljupco Mircevski-Trepet, που καταγγέλλουν οι αμερικανοί, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση "τρομοκράτη" σε καμιά όμως περίπτωση δεν πιστεψαμε ότι αυτός είναι και ο αρχηγός της τρομοκρατίας του ΒΜΡΟ, και ότι δρα μόνος του και ανεξάρτητα. Οπότε το ερώτημα που έπρεπε να απαντήσουμε είναι ποιοι άλλοι, εκτός του Mircevski-Trepet, ευρίσκονται στην ηγεσία της ΒΜΡΟ και πως σχεδιάζουν όλοι μαζί τη τρομοκρατική δράση του; Η καταγγελτική δραστηριότητα του Mircevski-Trepet άρχιζε να μας θυμίζει, σε πολλά σημεία, αυτή του σκοπιανού προέδρου, αλλά τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε!

Επειδή η επαναστατική συλλογιστική των μελών του ΒΜΡΟ από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα μαζί με τη τρομοκρατική διάσταση της πολιτικής της ομάδας αυτής συνεπάγεται ένα συγκεκριμένο μοντέλο δράσης ακολουθήσαμε τα ίχνη της προκειμένου να ανακαλύψουμε τα πραγματικά σχέδια της αλλά και την ηγεσία της. Μια από τις χώρες, μέσα στην οποία απλώνεται και δρα το ΒΜΡΟ ειναι και η Βουλγαρία, για την οποία υπήρχαν πολλές πληροφορίες. Το ένστικτο μας δεν μας ξεγέλασε και ευτυχως η έρευνα μας εκει δεν πήγε χαμένη, γιατι σε κάποια στιγμή, προς μεγάλη μας έκπληξη, αλλά δυστυχώς για το Κο Γρουεφσκι, ανακαλύψαμε αυτό που κρυβόταν εδώ και καιρό πολύ καλά.

Σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, στην οποία περιγράφονται με μεγάλη υπερηφάνεια τα κατορθώματα του ΒΜΡΟ, από τη στιγμή που αυτό δημιουργήθηκε το 1893 στη Θεσσαλονίκη, και έχει επίσης χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από του αμερικανούς, αναφεραται και η έδρα του η οποία ευρίσκεται κάπου στη Βουλγαρία. Αν και η τρομοκρατική ιστορία του ήταν πολύ "ενδιαφέρουσα" αποκαλύφθηκε το εξής εκπληκτικό: ένα από τα κορυφαία ηγετικό στελέχη του ΒΜΡΟ με έδρα τη Βουλγαρία είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Γκρούεφσκι! Δηλαδή με άλλα λόγια η ιστοσελίδα μας πληροφορεί ότι ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ είναι ηγέτης τρομοκρατικής ομάδας που έχει την έδρα της στη Βουλγαρία!

Μπορεί μεν για το τρομοκρατικό ΒΜΡΟ να είναι τίτλος τιμής, το να έχει δηλαδή στη τριανδρική ηγεσία του έναν εν ενεργεία πρωθυπουργό, δημιουργούνται όμως τεράστια προβλήματα στην ίδια τη ΠΓΔΜ από τη στιγμή που αυτή θέλει να σταθεί ενώπιον της δύσεως και να ορθώσει ένα στοιχειώδες έστω δημοκρατικό ανάστημα. Επειδή οι πληροφορίες που περιέχονται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα τελικά σε κατηγορίες μετατρέπονται για τον Γκρούεφσκι τη στιγμή που ενώ σκοπεύει να ενσωματώσει τη χώρα του πΓΔΜ στο αντιτρομοκρατικό αγώνα της δύσεως περιγράφεται ο ίδιος στην ιστοσελίδα σαν αρχιτρομοκράτης!

Έτσι στο σκηνικό όπως διαμορφώθηκε, μετά τις αδιάψευστες ακόμα, πληροφορίες ή ισχυρισμούς, οι οποίες αναρτήθηκαν στο διαδυκτυο για συμμετοχή του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι σε τρομοκρατική οργάνωση, η Ευρωπαϊκή Ένωση έρχεται αντιμέτωπη για πρώτη φορά στην ιστορία της με την εκπληκτική περίπτωση ένα επαναστατικό κόμμα (βλέπε ΒΜΡΟ) να χτυπά τη πόρτα της, ένα κόμμα που φαίνεται να έχει ισχυρές διασυνδέσεις με τη τρομοκρατία.

Επειδή μεν πολλοί στα Σκόπια δεν κατάλαβαν πόσο σοβαρό είναι κάτι τέτοιο για την δημοκρατική Ευρώπη δεν συνέβη το ίδιο και στην Ευρώπη. Ας αναρωτηθούμε, είπαν όσοι πληροφορήθηκαν τα περί τρομοκρατικής δράσης του ΒΜΡΟ, τι θα γινόταν εάν κόμμα στην Ιταλία με τίτλο «Ερυθρές Ταξιαρχίες» κέρδιζε εκεί τις εκλογές ή εάν ένα άλλο κόμμα με τίτλο «Μπάαντερ Μάινχοφ» κέρδιζε τις αντίστοιχες στη Γερμανία!

Οι παραλληλισμοί δίνουν και παίρνουν, με αδιάψευστες δυστυχώς μέχρι στιγμής τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν. Προκειμένου λοιπόν να καταλαγιάσουν οι ολοένα και αυξανόμενες ανησυχίες ανάμεσα στο δημοκρατικό κόσμο της Ευρώπης και να μην απομονωθεί η πΓΔΜ από τη διεθνή κοινότητα και αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων τις συνέπειες του αντιτρομοκρατικού νόμου καλείται αυτός και το κόμμα του να προχωρήσουν άμεσα στις παρακάτω ενέργειες.

ΝΑ δηλώσουν κατηγορηματικά πρώτον ότι αποκρούουν την επαναστατική και τρομοκρατική ιδεολογία του ΒΜΡΟ, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τη στιγμή της δημιουργίας του μέχρι σήμερα, δεύτερο να καταγγείλουν όλα τρομοκρατικά σχέδια του ΒΜΡΟ, με όσα περί επιθέσεως στην Ελλάδα και τους υπόλοιπους γείτονες της πΓΔΜ περιγράφονται, και τρίτο ότι θα συνεργαστούν στενά και αποφασιστικά σε θέματα τρομοκρατίας με όλες τις γειτονικές χώρες, οι οποίες ευρίσκονται ήδη στο στόχο του ΒΜΡΟ, προκειμένου να εντοπισθούν τα στελέχη εκείνα που χρησιμοποιούν το έδαφος της πΓΔΜ για να σχεδιάζουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια εναντίον τρίτων βαλκανικών κρατών.

Αφού ο Γκρούεφσκι και το κόμμα του στα Σκόπια, εφόσον δεν έχουν σχέση με όσα δημοσιεύτηκαν περί συμμετοχής τους ή υποστήριξης της τρομοκρατία, αποκηρύξουν, διαψεύσουν και καταγγείλουν τα δημοσιεύματα αυτά, και προκειμένου να κάμψουν τελικά και τις τελευταίες αντιρρήσεις περί δημοκρατικότητας και συμμετοχής τους στην ευρωπαϊκή ένωση θα ΠΡΕΠΕΙ να προχωρήσουν σε μετονομασία του «επαναστατικού» ΒΜΡΟ, όπως λέει εξάλλου το όνομα του, χρησιμοποιώντας ένα καινούργιο ευρωπαϊκό «χριστιανοδημοκρατικό» ίσως, επειδή κάτι τέτοιο ισχυρίζονται ότι αντιπροσωπεύει την ιδεολογία του.

Δεν φτάνουν όμως αυτά. Επειδή υπάρχει έντονη φημολογία ότι, ένα βουλγαρικό κέντρο μυστικά κατευθύνει τις εξελίξεις μέσα στο ΒΜΡΟ, έχοντας ήδη αποφασίσει ο πρωθυπουργός Γκρούεφσκι να εγκαταλείψει την πΓΔΜ, όπως επίσης έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Γκεοργκιέφσκι και να γίνει και αυτός Βούλγαρος, καλείται ο Γκρούεφσκι να δηλώσει ότι αποτάσσει κάθε τι βουλγαρικό στα σχέδια του και ότι επίσης δε υπάρχει σχέδιο μετάβασης του πληθυσμού της πΓΔΜ υπό βουλγαρική σημαία.

Η Ευρώπη αναμένει τόσο από τη κυβέρνηση της πΓΔΜ όσο και από τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι τις κατάλληλες και προπάντων πειστικές διαψεύσεις, χωρίς όμως μισολογα, υπεκφυγές και ανούσιες καταγγελίες αλλά και αντιπερισπασμούς, προκειμένου να αποδείξει αυτή ότι αξίζει να συμμετέχει, σαν δημοκρατικό μέλος, στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Έπεται συνέχεια!

http://nrdisaster.blogspot.com/2008/12/blog-post_10.html