Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Thursday, February 26, 2009

Banga boterore nuk ka autorizuar prishjen e objekteve në Jal

BB:Gabuam me dhëndrin e Berishës

Eltion Hoxha | 26/02/2009 (Shekulli)

"Grupi i Menaxherëve duhej ta trajtonte seriozisht çështjen, për të shmangur perceptimin e konfliktit të interesit"

Banka Botërore: Emërimi i Malltezit, një gjykim i dobët

Në deklaratën e saj, BB-ja dhe Paneli i Inspektimit, pranojnë se moskundërshtimi i kandidaturës së Malltezit, rrezikonte reputacionin e saj

Banka Botërore ka bërë dje publik versionin e saj zyrtar rreth projektit të bregdetit dhe prishjeve të banesave në Jalë. Menaxherja për Shqipërinë, e BB-së, Camille Nuamah, tha dje pasdite se prishja e objekteve në Jalë nuk ka qenë e autorizuar nga Banka Botërore.

Në një konferencë për shtyp, përfaqësuesja e institucionit ndërkombëtar financiar tha se, Banka pranon që ka pasur gabime gjatë përgatitjes së projektit që në vitin 2005 dhe prezantimit të tij para bordit të drejtorëve.


Një nga gabimet e pranuara në deklaratën e përbashkët për shtyp të Bankës Botërore dhe Panelit të Inspektimit, është moskundërshtimi i kandidaturës së dhëndrit të Kryeministrit, si koordinator i projektit.

"Gjatë zbatimit, dhënia e moskundërshtimit (no objection) nga ana e Grupit të Menaxherëve për emërimin e dhëndrit të Kryeministrit si koordinator i projektit, ishte një gjykim i dobët, po të konsiderohet se një emërim i tillë, dhe do të krijonte, të paktën, perceptimin e konfliktit të interesit dhe, rrjedhimisht, një rrezik për reputacionin e Bankës Botërore",- citohet në deklaratën e përbashkët të BB-së dhe PI-së, ku pranohen gabimet.

Emërimit të zotit Jamarbër Malltezi si koordinator i projektit, i kushtohet një paragraf i tërë në raportin e kryer nga Grupi i Menaxherëve të Bankës Botërore, grup i cili pranon gabimet e tij të konstatuara nga Paneli i Inspektimit.

Në dokumentin e hartuar nga ky grup, në përgjigje të raportit të hetimit, të kryer nga paneli, përzgjedhjes në krye të projektit të dhëndrit të Kryeministrit Berisha, i kushtohet një paragraf. Vetë Grupi i Menaxherëve pranon se gjykimi i dobët nga ana e tyre ka çuar në një perceptim të konfliktit të interesit.


"Në fillim të vitit 2006, Qeveria e Shqipërisë ndërmori një proces konkurrimi për të përzgjedhur koordinatorin e projektit. Kandidati më i përzgjedhur si personi më i kualifikuar teknikisht, ishte dhëndri i Kryeministrit.


Në përpjekje të udhëzimeve të këshilltarit rajonal për prokurimet, Grupi i Menaxherëve mori garanci se procesi i përzgjedhjes nuk ishte ndikuar nga marrëdhënia e lartpërmendur dhe se do të mbahej një distancë raportimi midis koordinatorit të projektit dhe Kryeministrit",- shkruhet në raportin e Grupit të Menaxherëve.

Ai vijon më tej se, ky grup, nuk dha moskundërshtimin për zgjedhjen e tij. "Në vend që ta trajtonte këtë emërim si çështje rutinë, Grupi i Menaxherëve duhet ta kishte gjykuar më mirë këtë çështje, duke pasur parasysh se, një emërim i tillë, do të krijonte, të paktën, perceptimin e një konflikti interesi dhe, rrjedhimisht, do të lindte një rrezik reputacioni për Bankën Botërore",- thuhet në dokumentin që përmban raportin dhe rekomandimet e Grupit të Menaxherëve.

Sipas këtij dokumenti, kur Paneli i Inspektimit e ngriti si çështje perceptimin e konfliktit të interesit, Grupi e konsideroi atë të pambështetur juridikisht. Megjithatë, në raport thuhet se pretendimet e ngritura në Kuvendin e Shqipërisë dhe në media, në verën e vitit 2008 në lidhje me zotin Malltezi dhe bashkëshorten e tij, janë diskutuar me qeverinë dhe i kanë kaluar për shqyrtim Departamentit të Integritetit Institucional të Bankës Botërore.

No comments: