Tuesday, March 24, 2009

Δελτίο Τύπου για την πρόταση καταδίκης του Βασίλη Μπολάνου

Wednesday, 18 March 2009 02:13 -
Άγιοι Σαράντα, 10/03/2009
Η πρόταση του εισαγγελέα της Αυλώνας, για την καταδίκη του Δήμαρχου της Χειμάρρας
και Γενικού Προέδρου της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», προκαλεί το αίσθημα όλων των μελλών της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.
Η Δικαστικές αρχές της Αυλώνας εδώ και πολλά χρόνια συνεχίζουν ένα κακόγουστο σήριαλ με επιθέσεις που έχουν στόχο όχι μόνο τον κ. Μπολάνο αλλά τον Ελληνισμό της Χειμάρρας και γενικότερα την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία. Είναι επιθέσεις κατά της δημοκρατίας, της ελεύθερης βούλησης των πολιτών και θίγουν το είδη πληγωμένο κύρος της δικαιοσύνης στη χώρα.
Λυπούμαστε βαθύτατα επίσης και για την μονόπλευρη στάση μερικών Αλβανικών μέσων ενημέρωσης, που όχι μόνο δεν παρέχουν σωστή πληροφόρηση, αλλά με την παραπληροφόρηση τους συσκοτίζουν το θέμα δημιουργώντας φαντάσματα.
Η απόλυτη σιωπή που τηρεί η Αλβανική Κυβέρνηση, παρ όλο που γνωρίζει την πραγματική διάσταση του θέματος, την καθιστά συνένοχη. Κατόπιν τούτου η «ΟΜΟΝΟΙΑ» στην επόμενη συνεδρίαση των οργάνων της που θα πραγματοποιηθεί άμεσα, θα επανεξετάσει το θέμα της στήριξης που παρέχει στην κυβέρνηση μέσω του ΚΕΑΔ.

No comments: