Monday, March 23, 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟY ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ




Κολωνία, 20.03.2009



ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟY ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ




Tο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού(ΠΣΗΕ) καταγγέλλει τη νέα απόπειρα εκβιασμού των Αλβανικών Αρχών κατά του πολιτικού οργάνου της ελληνικής μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» δια της πολιτικής δίωξης του Προέδρου της Βασίλη Μπολάνου, επειδή δήθεν ξεπέρασε τις αρμοδιότητες που είχε σαν δημοτικός άρχοντας και αφαίρεσε τις πινακίδες σήμανσης οδών στην περιοχή της Χειμάρας, επειδή δεν αναγράφονταν και στην ελληνική γλώσσα.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού καταδικάζει τις μεθόδους αυτές των Αλβανικών Αρχών. «Τέτοιες συμπεριφορές σε βάρος της Ελληνικής Μειονότητας δεν οδηγούν πουθενά και μάλιστα από μια χώρα που θέλει να συνδεθεί με την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. Χρυσόστομος Δήμου από την Αμερική όπου βρίσκεται και συνέχισε «Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού βρίσκεται στο πλευρό του Δήμαρχου της Χειμάρας και Προέδρου της Ομόνοιας».
Καλεί δε την Αλβανική Κυβέρνηση να σταματήσει τις μεθόδους αυτές εκφοβισμού της Ελληνικής Μειονότητας και να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Δημητριος Κουτουλας
Βοηθος γραματεαΠΣΗΕ- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, Oberstr. 117, 51149 Köln / Germany, E-Mail: typos@panipirotiki.eu

No comments: