Wednesday, March 18, 2009

Σχετικά με την απόδοση των συντάξεων του ΟΓΑ σε ηλικιωμένους Βορειοηπειρώτες


Βορειοηπειρωτικοί φορείς πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΓΑ, κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα συνεχιζόμενα προβλήματα που παρουσιάζονται σχετικά με την απόδοση των συντάξεων του ΟΓΑ σε ηλικιωμένους Βορειοηπειρώτες δικαιούχους και πιθανοί τρόποι επίλυσής τους.Οι εκπρόσωποι εξέθεσαν στον πρόεδρο του ΟΓΑ τον προ βληματισμό τους για τα συνεχιζόμενα προβλήματα των ηλικιωμένων συμπατριωτών μας και πρότειναν συγκεκριμένους τρόπους και μέτρα για την υπέρβαση των όποιων εμποδίων.Ο κύριος Παπαγεωργόπουλος έδειξε να κατανοεί το πρόβλημα και έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την επίλυσή του. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις έως τώρα ενέργειες του οργανισμού και δεσμεύτηκε ότι θα αποσταλεί άμεσα στις υπηρεσίες του ΟΓΑ νέα εγκύκλιος όπου θα καθορίζονται με σαφήνεια οι όροι και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόδοση των συντάξεων. Τόνισε δε, ότι «το διαβατήριο δεν θα ζητείται από τους Βορειοηπειρώτες ως αποδεικτικό μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα και επαρκής απόδειξη για αυτό θα θεωρείται η επίδειξη του ΕΔΤΟ».
Σε περίπτωση που από ορισμένους υπαλλήλους ζητηθεί το διαβατήριο, μπορείτε να καλέσετε για περαιτέρω διευκρινίσεις και νομικές συμβουλές στα τηλέφωνα
210 3620 940
210 3620 124
210 3621740

Για την απόδοση του επιδόματος πολυτέκνων στους Βορειοηπειρώτες δικαιούχους της σύνταξης του ΟΓΑ, ο πρόεδρος του οργανισμού ενημέρωσε ότι το δικαιούνται όλοι όσοι λαμβάνουν σύνταξη ΟΓΑ, με απαραίτητη προϋπόθεση την μόνιμη παραμονή στην Ελλάδα.

No comments: