Tuesday, May 26, 2009

Απολύσεις Ελλήνων ως πολιτικά αντίποινα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Δημοκρατική Εθνική Ελληνική Μειονότητα «ΟΜΟΝΟΙΑ», καταγγέλλει τις αναίτιες απολύσεις των συμπατριωτών μας, που έγιναν τις τελευταίες μέρες από δημόσιες θέσεις. Απολύσεις που συντελέστηκαν με κομματικά κριτήρια, αμέσως μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας του ΚΕΑΔ με την σημερινή αντιπολίτευση.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συνάδουν με την εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, ούτε με τους στόχους που έχει η χώρα. Είναι συμπεριφορές από πρόσωπα ανεύθυνα και έξω από το κλίμα της εποχής, από πρόσωπα που διακατέχονται από αισθήματα εκδικητικότητας και αντιδημοκρατισμού.

Το θέμα αυτό μας απασχολεί σοβαρά, όπως και κάθε περίπτωση που θεωρούμε ότι αποτελεί διάκριση απέναντι στην εθνική ελληνική μειονότητα. Στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος και οι διεθνείς συμβάσεις και πιστοί στον πολιτικό δρόμο για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας κινούμαστε ενημερώνοντας παράλληλα και τον διεθνή παράγοντα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα αυτά δεν ξεκινούν από «ψηλά», αλλά από τοπικούς πολιτικάντηδες, που χρησιμοποιούν ξεπερασμένα όπλα σε έναν ανήθικο πόλεμο για εξουσία. Γι' αυτό καλούμε τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Σαλί Μπερίσα να αναλάβει τις ευθύνες του.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

No comments: