Tuesday, September 29, 2009

Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ - Δελτίο Τύπου

Παραβίαση των κεντρικών γραφείων της «Ομόνοιας»

Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», καταγγέλλει την παραβίαση των κεντρικών γραφείων στους Αγίους Σαράντα.

Ενημερώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι τα γραφεία της Ομόνοιας είναι ανοιχτά και δεν χρειάζεται να παραβιάζονται πόρτες ή να σπάνε κλειδαριές.

Μας προβληματίζει το γεγονός, ότι όλοι οι διευθυντές του αλβανικού κρατικού μηχανισμού, ελληνικής καταγωγής και διορισμένοι από το Δημοκρατικό Κόμμα, ως αντάλλαγμα της προσφοράς τους καταπολεμώντας την Ομόνοια στις προηγούμενες βουλευτικέ εκλογές ήταν παρόντες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν ξεκινούν από ψιλά. Σε κάθε περίπτωση όμως η κυβέρνηση της Αλβανίας είναι εκτεθειμένη από τη συμπεριφορά των υφισταμένων της.

Και τα δύο μεγάλα Αλβανικά κόμματα, προσπάθησαν ατυχώς στο παρελθόν να χειραφετήσουν την Ομόνοια. Πότε όμως δεν είχαν φτάσει σε σημεία να σπάνε κλειδαριές. Η Ομόνοια είναι πολιτική Οργάνωση των Ελλήνων και αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και δημοκρατικά μέσα για τα δικαιώματα της κοινότητας μας. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνει όργανο συμφερόντων κανενός κόμματος η προσώπου. Αυτοί που δεν κατάλαβαν η δεν άντεξαν αυτή την αποστολή έφυγαν. Πρόσωπα που βάζουν το προσωπικό συμφέρον και προβολή πάνων από το κοινό της κοινότητας μας μπορούν να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους στα κόμματα που ανήκουν.

Παρόλο που οι πράξεις αυτές είναι αξιόποινες, δεν θα απευθυνθεί στη δικαιοσύνη, αλλά τους αφήνει στην κρίση της κοινής γνώμης της ΕΕΜ.


Dule: Berisha, përgjegjës i sherreve në "Omonia"(Shqip on line)

Kryetari i PBDNJ-së, Vangjel Dule, ia faturon Kryeministrit Sali Berisha përgjegjësinë e debateve dhe incidenteve më të fundit në organizatën minoritare "Omonia". "Njerëz të mbështetur nga Sali Berisha kanë zaptuar në mënyrë antiligjore selinë qendrore të "Omonia"-s, tha Dule. Akuzat e kryetarit të PBDNJ-së ndaj kreut të PD-së ishin të drejtpërdrejta dhe duket se këto zhvillime janë pjesë e zbulimit të arsyeve pse Vangjel Dule nuk pranoi ftesën e Partisë Demokratike për të tradhtuar koalicionin e majtë dhe për t‘iu bashkuar qeverisjes. "Kur dikush vendos që ta bëjë veten qesharak nuk kemi mundësi ne që ta ndalojmë këtë gjë. Shpërthejnë zyrat e ‘Omonia‘-s, dhunojnë zyrën e kryetarit dhe bëjnë deklarata duke ‘rrëmbyer‘ në mendjen e tyre poste drejtuese", theksoi Dule. Ai i vetmi deputet që përfaqëson PBDNJ-në në Kuvend, ai ka treguar edhe mënyrën sesi Kryeministri Berisha është përfshirë dhe interferuar ashtu siç pretendon Vangjel Dule në debatet e brendshme të Partisë Bashkimi për të Drejtat e Njeriut dhe organizatës "Omonia". Kryetari i Partisë Bashkimi për të Drejtat e Njeriut shtoi se "janë pesë emërime me dorën e Kryeministrit, lënë gjurmë të cilat të çojnë në derën e Kryeministrisë. Zoti Kryeministër emëron njerëz të cilët dinë të përdorin shula e kaçavida? Çfarë do na përdorin nesër?". Pak ditë më parë një grup i anëtarësisë së ‘Omonia‘-s kërkoi nëpërmjet një deklarate për mediat dorëheqjen e kryetarit të kësaj organizate, Vasil Bollano, ndërsa kryetarit të PBDNJ-së, Dule, iu kërkua dorëzimi i mandatit të deputetit. Kryetari i PBDNJ-së i shkëputi marrëdhëniet me Kryeministrin Berisha disa ditë përpara zgjedhjeve të përgjithshme të 28 qershorit. Pozicionimi i partisë së Vangjel Dules në kampin e majtë solli edhe largimin e kësaj partie nga qeveria ‘Berisha‘. Ndërtimi i koalicioneve paszgjedhore çoi në ftesën e PD-së për Partinë Bashkimi për të Drejtat e Njeriut, e cila u refuzua nga Vangjel Dule për të qëndruar për herë të parë në opozitë në sallën e Kuvendit.

E.Ajazi

No comments: