Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Monday, October 05, 2009

Στον Πρόεδρο για την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Γ.Παπανδρέου

Τα πρώτα νομοσχέδια
Οικονομία και εκλογικός νόμος έρχονται σύντομα στη Βουλή

www.in.gr

Αθήνα:

Έτοιμα νομοσχέδια, προσχέδια νόμων, αλλά και τα προεδρικά διατάγματα για την ίδρυση των νέων υπουργείων βρίσκονται στα συρτάρια του νέου πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή θα αφορούν στις αλλαγές στον εκλογικό νόμο και στα οικονομικά μέτρα.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι προγραμματικές δηλώσεις αναμένονται προς τα μέσα του μήνα και προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης θα είναι η οικονομία, αλλά και τα μέτρα για τη διαφάνεια.

Το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου θα αφορά στην αλλαγή του εκλογικού νόμου. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει μια παραλλαγή του γερμανικού συστήματος, με μονοεδρικές περιφέρειες και αύξηση του αριθμού των βουλευτών που θα εκλέγονται με λίστα. Προσχέδιο του νόμου αυτού βρίσκεται ήδη στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι εισηγήσεις για την εφαρμογή των μέτρων διαφάνειας, π.χ. η δημοσίευση των αποφάσεων των υπουργών στο Διαδίκτυο.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί μια ομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία με τη συνδρομή στελεχών από κάθε υπουργείο θα επεξεργαστεί τα βιογραφικά όσων εκδηλώσουν ενδιαφέρον για θέσεις στον κρατικό μηχανισμό.

Το πιθανότερο είναι ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν θα κατατεθεί στη Βουλή μόνο του. Η κατάσταση της οικονομίας είναι τέτοια ώστε θα χρειαστεί να ληφθούν άμεσα μέτρα. Ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε στη ΔΕΘ τα πέντε νομοσχέδια των 100 πρώτων ημερών, τα οποία αφορούν τη στήριξη του πραγματικού εισοδήματος, την προστασία των δανειοληπτών και την καταπολέμηση της ακρίβειας, τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση των επενδύσεων με την καθιέρωση σταθερού φορολογικού πλαισίου, καθώς και την προστασία της εργασίας.

Επείγει ωστόσο η κατάρτιση του προϋπολογισμού, ο έλεγχος των στοιχείων που έστειλε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στην ΕΕ για την έκδοση των φθινοπωρινών προβλέψεών της και η προετοιμασία για την αξιολόγηση του Συμφώνου Σταθερότητας στις 24 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.


No comments: