Thursday, November 19, 2009

Greece in mundial 2010


















Η Εθνική μας ομάδα έκανε και πάλι το θαύμα της! Με το πρώτο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη σε εκτός έδρας παιχνίδι με την γαλανόλευκη φανέλα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε με 1-0 την Ουκρανία στο Ντόνετσκ και στο 100ό ματς του Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο έγραψε ξανά ιστορία! Πλέον η Νότια Αφρική μας περιμένει...

Ρεχάγκελ: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες"

Οι παίκτες σήκωσαν στα χέρια τον Οτο Ρεχάγκελ Περιχαρής, όπως ήταν φυσικό, εμφανίστηκε ο Οτο Ρεχάγκελ στη συνέντευξη Τύπου στο Ντόνετσκ, λίγη ώρα μετά το θριαμεβευτικό 1-0 της εθνικής επί της Ουκρανίας, που της χάρισε την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δήλωσε περήφανος για τους παίκτες του, πρόσθεσε ότι εφάρμοσαν στον αγωνιστικό χώρο τις εντολές που τους έδωσε και ανταμείφθηκαν για το πάθος και το καλό παιχνίδι τους.

«Είπαμε πως πρέπει να "οργώσουν" το γήπεδο και να τρέξουν σε ολόκληρο τον αγωνιστικό χώρο. Για να έχεις επιτυχία θα πρέπει να δουλέψεις», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός και συνέχισε: «Οι Ουκρανοί είχαν πάρα πολύ καλούς συνδυασμούς και δεν μπορούσαμε να τους ανακόψουμε όπως θα φανταζόμασταν. Όμως είχαμε σαν στρατηγική να παίξουμε με αντεπιθέσεις και μία από τις αυτές έφερε το γκολ. Ξέραμε από την ανάλυση που κάναμε πως η Ουκρανία δεν σκοράρει πολύ στην έδρα της, παρά το γεγονός ότι διαθέτει επιθετικούς κλάσης. Είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, χάσαμε και τον Παπασταθόπουλο στο πρώτο μέρος, ενώ στα τελευταία δέκα λεπτά παίζαμε ουσιαστικά με δέκα παίκτες, λόγω του τραυματισμού του Μόρα. Τα παιδιά εφάρμοσαν τις εντολές που τους έδωσα και χαίρομαι πολύ που πήραμε την πρόκριση».

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μια ημέρα γιορτής για όλους μας, αλλά και για τους Ελληνες σε όλον τον κόσμο. Νομίζω ότι όσα παιδιά παίξαμε σε αυτήν την προκριματική φάση πιστέψαμε στον εαυτό μας από το ξεκίνημα, φτάσαμε στην πρόκριση και αυτή είναι η απάντηση σε όλους τους επικριτές της ομάδας το τελευταίο χρονικό διάστημα».

Αγγελος Χαριστέας: «Πιστεύω πως πήραμε δίκαια την πρόκριση. Ολα τα παιδιά έδωσαν και την ψυχή τους σε αυτόν τον αγώνα. Παίξαμε με πάθος, έξυπνα, πετύχαμε ένα πανέμορφο γκολ που μπορέσαμε να το κρατήσουμε. Ετσι όπως παίξαμε δεν μπορούσε να μας νικήσει η Ουκρανία. Δεν γινόταν να χάσουμε».

Φάνης Γκέκας: ««Ήταν μία δικαίωση για όλους. Πάνω από όλα για τον προπονητή που δέχτηκε σκληρή κριτική. Αποδείξαμε πως είμαστε μία οικογένεια και μία ομάδα. Υπερείχαμε, εμείς καθορίσαμε το παιχνίδι και φτάσαμε στο στόχο μας. Είναι μεγάλη η χαρά για όλους μας. Είναι πολύ νωρίς να κοιτάμε αντιπάλους. Όλα αυτά θα τα δούμε από αύριο».

Γιώργος Σαμαράς: «Είχαμε μία κακή περίοδο το Σεπτέμβρη, στα παιχνίδια με Ελβετία και Μολδαβία. Πιστεύω όμως πως η γενικότερη παρουσία μας στα προκριματικά ήταν καλή. Φτάσαμε στα μπαράζ, κάναμε δύο καλές εμφανίσεις και προκριθήκαμε. Το κύριο σημείο της υπεροχής μας έναντι των Ουκρανών ήταν η καρδιά μας. Kαι η πάσα στο γκολ του Σάλπι από εκεί έφυγε».

Βαγγέλης Μόρας: «Δεν υπήρχε άλλη αλλαγή και έπρεπε να μείνω στον αγωνιστικό χώρο. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Πριν το ματς στο ΟΑΚΑ είχαμε πει ότι μπορούμε να προκριθούμε, αρκεί να είμαστε ενωμένοι και να δώσουμε ό,τι μπορούμε. Πιστεύω πως τα καταφέραμε κι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Είναι μία πολύ ευτυχισμένη στιγμή για μένα. Είναι όνειρο ζωής για κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλουμε να μείνουμε ενωμένοι, να διατηρήσουμε το καλό κλίμα και να υπάρχει στήριξη στην ομάδα. Ο Ότο Ρεχάγκελ είναι ο άνθρωπος που οδηγεί την ομάδα, εμείς θα τον στηρίξουμε μέχρι τέλους και θα πρέπει να το κάνουν και οι φίλαθλοι».

Κώστας Κατσουράνης: «Νομίζω ότι όλη η κριτική που έγινε στην ομάδα έκανε καλό. Είχαμε δεχθεί 11 γκολ σε 11 παιχνίδια. Καταλάβαμε ότι δεν γίνεται να χάσουμε αυτό το στοιχείο που είχαμε. Θέλω να πω και κάτι άλλο. Να υπάρχει κριτική, αλλά καλό είναι να σκεφτόμαστε λίγο πριν μιλήσουμε. Είχαμε φτάσει στο σημείο πως, εάν δεν προκρινόμασταν, θα μας σκοτώνατε όταν γυρνάγαμε πίσω. Είναι από τις σημαντικότερες επιτυχίες μας. Δικαιούμασταν την πρόκριση βάσει και των δύο αγώνων. Έγινε η κατάθεση ψυχής που έπρεπε να γίνει και περάσαμε. Μεταδώσαμε στα νέα παιδιά της ομάδας τι σημαίνει εθνική. Την πρόκριση την αφιερώνω στη γυναίκα μου και στον γιο μου και μετά σε όλους τους Έλληνες».

Μιχαϊλιτσένκο: "Αξίζαμε την πρόκριση"
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα Ουκρανία-Ελλάδα 0-1, ο τεχνικός του ουκρανικού συγκροτήματος, Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο, δήλωσε: «Λυπάμαι πολύ που η ομάδα μου έχασε. Δεν υπάρχουν σοβαρές δικαιολογίες. Τα παιδιά έκαναν ό,τι μπορούσαν για να πάρουν τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Μας έλειψε λίγο η τύχη και κάναμε κάποια λάθη. Δεν μπορώ να πω πως η ομάδα έπαιξε άσχημα. Πιστεύω πως αξίζαμε να είμαστε παρόντες στα τελικά του Μουντιάλ».

Ως προς την κριτική που του ασκήθηκε από τα ουκρανικά ΜΜΕ για την τακτική και τις επιλογές του, είπε: «Παίξαμε το ποδόσφαιρο που μπορούσαμε και κάναμε ένα καλό παιχνίδι».

(18/11 23:12-Nova sport)



No comments: