Wednesday, May 26, 2010

ZËRI I NJE METANASTI

"Ιωάννης Λέσσης" [lessisjo@gmail.com]

ZËRI I NJE METANASTI

Helladhen sot e shtypin nga kudo, thua se ndodhet ndër dhëmbët e nje morsete. Helladha me ullirin e saj qe kur e shtyp nxjerr vaj. Ky vaj I shpirti qe kemi jetuar te gjithe te na mjekoj e te na ngroh me perkujdesje dhe qe te gjithe biem dakort se eshte falja. Ajo kokra e drithit qe bie Brenda ne toke duke u flijuar per tu bere ushqim qe do ushqej Njerez me frytet qe do lind. Helladha me driten e saj qe frymezoj qytetrime, ide, erota, dashuri, zhvilloj joten tone. Helladha qe kaq shume morem prej teje por harruam te te falenderojme. Te gjeje kudo Helladha ndonese nder libra harruan tete permendin. Lexojme libra te perkthyer nga gjemanishtja ose frengjishtja dhe nuk vemi drejt e tek Burimi.
Atje ne Elladhen e perendive gjeta njeriun qe kisha harruar. Atje ne Elladhe ku jeton Erosi, e zbulon e njeh duke te te dhene krah.
Mund tju duken ekzagjerime te gjitha keto mbasi dhe ju keni udhetuar drejt saj, mund te thoni se ishte nevoja ime ose nje perjetim personal, por mos harroni se gjithkush gjen ate qe kerkon prandaj do ju sugjeroja kontrolloni cfare kerkoni. Sot kjo Elladh ngre zerin dhe thot; kerkoni Brenda vetes dhe atje do ta gjeni domethene shume thjesht duhet te germoni tek vetja juaj qe te dale drita qe mbuluat e neqofte se germoni eshte e sigyrt se do kujtoheni
Pranojme dhe biem kaq kollaj dakort kundrejt vecorive tona por e kemi kaq te veshtire ti respektojme. Pjeset e trupit ton nuk jane te gjitha te njejta cdo njera eshte e krijuar me baze vepren qe ofron ne nje organizem te perbashket qe quajme Njeri, pjese te cilit te gjithe jemi. C marrezi na shtyn te duam ti bejme te gjithe si vetja jone. Mendoni pak a ju intereson ti jepni timonin e makines net e cilen keni hipur, dikujt qe nuk di ta ngasi, per arsye se nuk ju pelqen shoferi, apo se xhelozija pse nuk arrini te realizoni ate qe arrin ai, ju mbyll syte. Helenet jane gjithmone femije por femijet a nuk themi se jane e arrthmja. D.m.th, te dashur eter meqe te gjithe qenkeni dakort se jeni popuj me te lashte se Hellenet, cte arrdhme lini tek femijet tuaj? Femija sjell jeten e re dhe kjo Helladh e lindi birin e saj. Sot dhe nje here tjeter akoma hape rruge per Njeriun dhe Perendine, qe te jetojne bashke. Kjo eshte nje jete e re, prandaj per te gjithe ata qe u ngopen me llafe dhe teorira.
Aleksander Sefa

Vepra Fjala Dashuri

[veprafjaladashuri@gmail.com]

No comments: