Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Wednesday, January 19, 2011

Njoftim-Konferenca e trete panhimarjote

Kristaq Jorgji [dhermijorgji@yahoo.com]

Bashkengjitur po ju dergojme (Shih www.himara.eu) per njoftim sikurse per te marre mendimet dhe sugjerimet tuaja te mundshme te vlefshme mbi draftin perfundimtar te hartuar nga grupi nismetar i Konferences III Pan-Himariote.

Konferenca III PanHimariote, pas dy konferencave te para te mbajtura respektivisht ne 2005 dhe 2008, do te fokusohet tek historia e treves sone, me qellimin pragmatist qe te ndihmoje, nxise dhe promovoje turizmin kulturor. Ne kete draft te paraqitur para publikut Himariot kemi menduar se pasqyrohen tema kryesore, sikurse edhe njerezit te cilet jane propozuar per te referuar, duke ruajtur nje eraport ekuilibri midis autoreve Himariote dhe jo-Himariote te ftuar. Pervec tre ndarjeve te medha historike- lashtesia, mesjeta, koha e re, do te perpiqemi te shtjellojme ne nje sesion te vecante nje kendveshtrim te ri ne shikimin e historise, duke ftuar edhe njerez, te jane menduar se mund te kontribuojne ne kete fushe. Tere punimet, natyrisht me sugjerimet emundshme, do te botohen ne nje material.

Nje sesion i vecante do te jete pergatitja e guidave turistike te fshatrave individuale, e cila do te kete qellimin te pergatise materialet baze per secilin prej fshatrave individuale, e cila pa dyshim mund te pasurohet dhe permiresohet me tej.

Ndersa koha e mbajtjes se konferences eshte menduar te jete diku nga pranvera, qellimi i ketij njoftimi eshte te lajmeroje publikun Himariot per kete aktivitet, si dhe te terheqe mendimet dhe sugjerimet e tij. Duke ju falenduar te gjitheve,

Dr. Kristaq V. JORGJI III

No comments: