Friday, February 25, 2011

Φθιώτιδα: Νεκρός ληστής αλβανικής καταγωγής μετά από καταδίωξη


Τέσσερα άτομα, που νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει διπλή ένοπλη ληστεία στο Μώλο Φθιώτιδας, συνελήφθησαν μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στην Εθνική Οδό, ενώ συνεργός τους τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι δράστες πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 9.30 το πρωί διπλή ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα και στα ΕΛ.ΤΑ. Μώλου. Οι πέντε άνδρες, αλβανικής καταγωγής, εισέβαλαν αρχικά στα ΕΛΤΑ φορώντας κουκούλες και με την απειλή όπλων απέσπασαν από τους υπαλλήλους ποσό περίπου 2.000 ευρώ. Εν συνεχεία κατευθύνθηκαν στο υποκατάστημα της ΑΤΕ, στην πλατεία του Μώλου, όπου την ώρα που οι υπάλληλοι χρηματαποστολής ετοιμάζονταν να παραδώσουν σάκους με χρήματα, πήραν περίπου 20.000 ευρώ και διέφυγαν με κλεμμένα οχήματα με κατεύθυνση την εθνική οδό.

Λίγο αργότερα, σε μπλόκα αστυνομικών εντοπίστηκε αρχικά κοντά στο Ακραίφνιο και στη συνέχεια στον παράδρομο της Εθνικής οδού στο 87ο χλμ. (κοντά στη διασταύρωση των Θηβών) ύποπτο όχημα, στο οποίο, όπως διαπιστώθηκε επέβαιναν οι πέντε δράστες.

Βλέποντας τους αστυνομικούς, οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον τους με καλάσνικωφ και οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς τραυματίζοντας τους δύο, από τους οποίους ο ένας εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο της Θήβας. Ακολούθησε καταδίωξη του οχήματος από άνδρες της ΟΠΚΕ Φθιώτιδας στην Εθνική Οδό.

Μετά από ανθρωποκυνηγητό, η ομάδα των ληστών συνελήφθη λίγο πριν τα διόδια Τραγάνας, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο όπλα καλάσνικωφ.

No comments: