Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Tuesday, September 27, 2011

PANEPIROTIC FEDERATION OF AMERICA:

post by demetrios koutoulas [panepirotic@gmail.com]


PANEPIROTIC FEDERATION OF AMERICA

P.O BOX 20314

WORCESTER, MA 01602

508-317-6478 WWW.PANEPIROTIC.ORG

FOR IMMEDIATE RELEASE

PANEPIROTIC FEDERATION OF AMERICA RAISES ALARM IN U.S.

ON ALBANIAN CENSUS

The Panepirotic Federation of America is urging the United States to take measures to ensure that next month’s census in Albania, which will count ethnic and religious minorities for the first time in decades, is conducted without manipulation, harassment or intimidation.

Earlier this year, the Albanian parliament passed a law stating that a fine of $1,000 will be levied on those who declare an ethnicity in the census that was not previously registered on their family records. This law violates the human rights of Albanian citizens, and the Albanian Constitution and international law, which state that individuals have the right to declare any ethnic identity to which they feel they belong.

This law is a direct attack on the ethnic Greek minority and their basic human rights. During communist rule, members of minority groups in Albania often abstained from officially declaring an ethnic or religious identity out of fear of government reprisal. Now that the opportunity has arrived for the citizens of Albania to freely state their identity, the Albanian government is reverting to its old ways. Ethnic Greeks again have reason to fear openly and officially stating their identity.

As proud Greek-Americans, the Panepirotic Federation of America condemns these actions. The ethnic Greek minority in Albania has faced prejudice for many years. The Albanian government has closed Greek schools, prohibited the teaching of the Greek language, confiscated private land and homes of Greeks, and stolen property of the Orthodox Church. Now the Albanian government seeks to extinguish the Greek identity.

The Panepirotic Federation of America implores Washington to have its representatives in Albania issue statements assuring the country’s citizens that they may declare their ethnic and religious affiliations without fear of reprisals, including the payment of fines.

Demetrios Koutoulas Father Kosmas Karavellas Theodore Retzios

President Head chairman Co- Chair

Panepirotic Federation Northern Epirus Issues Northern Epirus Issues

No comments: