Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Sunday, October 02, 2011

ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ

From: DIMITRIS PERDIKIS [mailto:perdikis.dim@cyta.gr]


ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πολυετείς προσπάθειες της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «Ομόνοια» και του Κόμματος Ένωση Ανθρωπινών Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), για τη διεξαγωγή μιας απογραφής που θα πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έγιναν κατανοητές από την αλβανική κυβέρνηση.

Η αδιαλλαξία της τελευταίας και οι μεθοδευμένες κινήσεις της για συρρίκνωση του ελληνισμού, ήταν οι σημαντικοί λόγοι που οδήγησαν το Γενικό Προεδρείο της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «Ομόνοια» να αποφασίσει τη μη συμμετοχή της Ε.Ε. Μειονότητας στην απογραφή - παρωδία.

Ως εκ τούτου ο πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Βασίλης Μπολάνος, παρουσία εκπροσώπων εθνικών και εθνοπολιτιστικών μειονοτήτων, έκανε έκκληση στα μέλη της Ε.Ε.Μ να μην λάβουν μέρος σε μία απογραφή που δυσχεραίνει τα παρόντα προβλήματα, χωρίς να επιφέρει λύσεις ούτε στο ελάχιστο.

Οι λόγοι μη συμμετοχής στην απογραφή αναφέρονται ως κάτωθι:

1. Ο νόμος περί απογραφής παραχαράσσει και ποινικοποιεί την αρχή του αυτοπροσδιορισμού.

2. Ο όρος «εθνική μειονότητα» στο ερωτηματολόγιο αντικαθίσταται με τον προσδιορισμό «εθνοπολιτιστική ομάδα».

3. Η αναφορά της γλώσσας και του θρησκεύματος στο ερωτηματολόγιο καθίσταται ως προαιρετική.

4. Η μη ύπαρξη ελληνικής έκδοσης του ερωτηματολογίου, κατά παράβαση της Σύμβασης Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης περί εθνικών μειονοτήτων.

5. Ο ορισμός των επιτροπών απογραφής έγινε χωρίς τη συμμετοχή μελών της Ε.Ε. Μειονότητας, τρόπος ο οποίος διασφαλίζει την έλλειψη διαφάνειας.

6. Η στοχευόμενη παράληψη ενημέρωσης των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

7. Η κατάργηση λήψης αντιγράφου σχετικά με την εθνικότητα.

8. Η αντισυνταγματική απαγόρευση απογραφής των παιδιών που γεννήθηκαν στο εξωτερικό, ακόμη κι αν έχουν εγγραφεί στα αλβανικά δημοτολόγια.

9. Ο αντισυνταγματικός όρος περί χρονικού προσδιορισμού της διαμονής των απογραφόμενων.

Εντούτοις τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Ομόνοιας στην Αθήνα, παροτρύνουν τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες να μην συμμετάσχουν σε μια τέτοιου είδους απογραφή.

Υπό τη σκέπη της ενότητας, της συσπείρωσης και της ομόνοιας, στις 2 Οκτωβρίου, καταγγέλλουμε τη διαδικασία της απογραφής και συνεχίζουμε να βαδίζουμε στο μονοπάτι της διεκδίκησης των απαράγραπτων δικαιωμάτων μας.

Διεκδικούμε ό, τι μας ανήκει!!!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ!!!

Αθήνα, 29-09-2011

ΟΜΟΝΟΙΑ

No comments: