Thursday, March 22, 2012

Σε απολογία καλεί το ΥΠΕΞ τον Θεόδωρο Οικονόμου - Καμαρινό!

Το ανθελληνικό δημοσιοϋπαλληλικό - πρασινοφρουρικό κατεστημένο στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας και Ακαδημίας είναι εδώ και φωνάζει ότι καλά κρατεί. Δεν εξηγείται αλλιώς.


Σύμφωνα με τελευταίες ειδήσεις το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καλεί σε απολογία τον πρώην Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κορυτσά Θεόδωρο Οικονόμου – Καμαρινό, για την δράση του στην πόλη της Βορείου Ηπείρου και την ευρύτερη περιφέρεια της κατά τη διάρκεια της εκεί δίχρονης θητείας του.
Αφορμή αποτέλεσαν κάποιες ανώνυμες επιστολές εναντίον του που γράφουν για κακοδιοίκηση στο Ελληνικό Προξενείο της Κορυτσάς!

Θυμόμαστε πολύ καλά ότι πριν ακριβώς έναν χρόνο τέτοια εποχή, το ΥΠΕΞ πάλι ανακαλούσε τον κ. Καμαρινό στην Αθήνα, προκειμένου να τον «συνετήσει» ώστε να μην μιλάει για Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό εκτός των αναγνωρισμένων περιοχών από την εποχή του αλήστου μνήμης Ενβέρ Χότζα. Παρ’ όλα αυτά ο άξιος Έλληνας διπλωμάτης επέστρεψε στο πόστο του, για να δώσει τον αγώνα του ενόψει της απογραφής πληθυσμού, όπου η απήχηση του στην Περιφέρεια της Κορυτσάς είναι λίγο πολύ γνωστή.
Και είναι αλήθεια ότι η προβολή και η έκταση που έδωσαν τα βορειοηπειρωτικά και πατριωτικά (ηλεκτρονικά κυρίως) ΜΜΕ στην υπόθεση της ανάκλησης Καμαρινού συνέβαλαν κι αυτά από την πλευρά τους στην επιστροφή του στην Κορυτσά.
Όμως κι αυτή δεν κράτησε για πολύ αφού ο Έλληνας Πρόξενος αναγκάστηκε τελικά να ολοκληρώσει τη θητεία του λίγες μέρες πριν την 28η Οκτωβρίου 2011, ενώ θα μπορούσε εφόσον το επιθυμούσε και ο ίδιος να την παρατείνει για έναν ακόμα χρόνο.

Οι ίδιοι προφανώς παράγοντες, που τον πολέμησαν πριν ένα χρόνο, του την είχαν «φυλαγμένη» και τώρα, νομίζοντας ότι οι προβολείς που ήταν στραμμένοι πάνω του έσβησαν, προσπαθούν να τον διασύρουν, επιστρατεύοντας ανυπόστατες συκοφαντίες.
Αυτό είναι τελικά το εθνικό μας κέντρο; Που καλεί σε απολογία αυτούς που κράτησαν ψηλά τη σημαία απέναντι σε αυτούς που τη σέρνουν στη λάσπη;

Ποιο ήταν το έγκλημα του κύριου Οικονόμου – Καμαρινού;
Μήπως το ότι σαν Γενικός Πρόξενος πήρε σκούπα και καθάρισε το Προξενείο της Κορυτσάς από τα πάσης φύσεως και εθνικότητας σκουπίδια;
Μήπως επειδή «ξεστώμησε» ότι υπάρχουν Έλληνες στην Περιφέρεια της Κορυτσάς και στεναχώρησε τους Αλβανούς φίλους μας δίνοντας «ανεπονόρθωτο πλήγμα» στην ελληνοαλβανική φιλία;
Ή μήπως επειδή κατά τη θητεία δεν ακολούθησε πιστά τη μονόπλευρη γραμμή που ενίσχυε προκλητικά και με κάθε μέσο μία συγκεκριμένη κλίκα στο εσωτερικό της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας;

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της Κορυτσάς και ιδίως των ομογενών ο κ. Καμαρινός ήταν αυτός που κράτησε ψηλά το κύρος της Ελλάδας στην πόλη και έβαλε σε μία τάξη το Προξενείο επιβάλλοντας την σωστή λειτουργία του.
Όμως για επιβράβευση δεν αποκλείεται να τον δούμε κατηγορούμενο για όλα αυτά που διέπραξαν κάποιοι άλλοι πριν από αυτόν και ζημιώθηκαν από τις ενέργειες του.


Ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι ζητάνε το κεφάλι του πρώην Προξένου; πόσο έντιμοι είναι και τι έχουν προσφέρει για την πατρίδα τους;
Τα τόσα βορειοηπειρωτικά και ομογενειακά σωματεία που τίμησαν τον κ. Καμαρινό δεν γνώριζαν ποιον άνθρωπο βραβεύανε ή μήπως ήθελαν να ανταγωνιστούν για το ποιο θα αποτίσει πρώτο φόρο τιμής στον... μοναδικό απατεώνα Έλληνα διπλωμάτη; (Παρεμπιπτόντως ίσως να πρόκειται για τον μοναδικό που δεν έχει αποκτήσει ακόμα ιδιόκτητη κατοικία!)
Έτσι φαίνεται πως ανταμείβει η πατρίδα αυτούς που αγωνίζονται τα εθνικά της συμφέροντα αλλά δυστυχώς δεν μας εκπλήσσει γιατί το σενάριο το έχουμε ξαναδεί πολλάκις.

Αν το Υπουργείο Εξωτερικών θέλει πραγματικά να πατάξει τη διαφθορά, αντί να αναλώνεται σε φήμες δεν έχει από το να διεξάγει έρευνα μέσω ΣΔΟΕ για όσα έλαβαν χώρα στην Πρεσβεία και τα Προξενεία στην Αλβανία την τελευταία δεκαετία. Από το να κάνει άκαρπες ΕΔΕ η κεφαλή της ελληνικής διπλωματίας, ας ανοίξει λοιπόν τα περιουσιακά στοιχεία όσων υπηρέτησαν ως διπλωμάτες αλλά και όσων κινούνταν γύρω από τις ελληνικές διπλωματικές αρχές όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχει άραγε Υπουργός να επέμβει και να βάλει τους επικίνδυνους καρεκλοκένταυρους στην... εφεδρεία;
Αυτή η Βαλκανική Διεύθυνση του ΥΠΕΞ τι ρόλο επιτέλους βαράει; Τι συμβουλεύει τον Υπουργό; να κάνει τεμενάδες στους γείτονες που δεν δείχνουν κανένα σεβασμό απέναντι στην Ελλάδα; Ή να διώκει όσους δρουν εθνικά;

Ευχόμαστε ο κ. Καμαρινός να ξεπεράσει σύντομα αυτή τη νέα περιπέτεια και να βγει και πάλι νικητής. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε από την πλευρά μας είναι ότι θα παρακολουθούμε το θέμα και δεν θα το αφήσουμε στην αφάνεια όπως κάποιοι νομίζουν.

No comments: