Sunday, March 04, 2012

Second Arrest Warrant Against Greek Fugitive Naum Disho

The case of activist Naum Disho has become the centre of attention once again. Greek national Disho has been proclaimed a fugitive for the second time, after he was sentenced by an Albanian court to a year of jail time for the desecration of the Boboshtice village graves.

Last Friday, men of the Albanian Special Forces entered the house of Greek national Disho bearing guns and wearing hoods looking for him.

The Greek national from the city of Korytsa is today the top fugitive wanted in Albania. The judicial confusion on the case led Disho into fleeing and now a second arrest warrant has been issued against him.

One year ago Albanian far rightists accused Disho of desecrating the graves of Albanian citizens while he was trying to reconstruct the village’s cemetery, which includes a commemorative tomb of the Greek fallen soldiers of WWII.

“This is clearly a political issue. They want us locked up in jail because we call out loud our Greek-Vlach identity and fight for our rights. The Albanians will not recognize the Greek minority in the region of Korytsa” told Greek daily Proto Thema Mr. Disho.

Disho called the Greek state to show interest in the issues concerning the Greek minority of Albania, which has been degraded by the Albanian government and is being diplomatically approached by Romania.

Mr. Bolanos, the President of the organization representing the Greek minority in Albania, said that “Omonoia” is fully supporting Naum Disho, who is being prosecuted by far-right nationalists that aim at disrupting all communication levels between the Albanian state and the Greek minority in the country.

Source: greekreporter.com


Shekulli....

AK: Stavro Dimas cënoi drejtësinë shqiptare, MPJ të reagojë

Stavros Dimas

Aleanca Kuqezi e ka cilësuar fyerje për drejtësinë shqiptare interferimin e Ministrit të Jashtëm të Greqisë në dënimin e kreut të Omonias të qarkut Korçë, Naum Disho.

Ministri i Jashtëm i Greqisë, Stavro Dimas duke iu përgjigjur deputetëve të LAOS në parlamentin grek, tha se dënimi me një vit burg për Dishon është një zhvillim i turpshëm për marrëdhëniet e minoritetit etnik grek në Shqipërisë.

“Dënimi me një vit burg dhe mos pezullimi i dënimit për Naum Dishon është një zhvillim i turpshëm për marrëdhëniet e minoritetit etnik grek në Shqipëri duke prekur pa dyshim dhe marrëdhëniet e dy vendeve”, ishte shprehur Dimas.

Aleanca Kuqezi ka kërkuar që Greqia “të distancohet nga dhunuesit e varreve dhe të dorëzojë Dishon, për të vuajtur në Shqipëri dënimin e dhënë më parë nga Gjykata e Korçës”.

AK duke dënuar ndërhyrjen e ministrit grek Stavro Dimas në sovranitetin e Shqipërisë ka kritikuar edhe mosreagimin e palës shqiptare. “Turp heshtja e diplomacisë shqiptare”, thuhet në reagimin e AK-së.

Kreu i Omonias për qarkun e Korçës u dënua me një vit burg për dhunimin e varrezave të Boboshticës, gjatë punime për ngritjen e një kryqi për dy ushtarë grekë të rënë gjatë Luftës së Dytë Botërore. Disho është në kërkim pasi i është arratisur policisë pas vendimit të Gjykatës së Apelit për mos ndryshimin e vendimit të Gjykatës së Shkallës së Parë. /F.Stafa/

Komente

Sa here kane folur ministrat shqiptare per shqiptaret e Kosoves dhe Shkupit?
Keta te haleances po na shtiren si engjej…Kishim hallet e varferise ne Shqiperi,helanaca na duhesh:ku degjon fjalen grek,kercen si majmun..Kaq kompleks kane..Ministri i jashtem ka per detyre te mbroje intersat e bashkekekumbsave nga drejtesia e “kristalte” e miqve te Spahiut.
KAQ E PAGABUESHME SHTE KJO D R E J T E S I A!
Per kompleksiket e AKQ-ZE KA DY METRA NE NUMEWRIM:NJE PER SHQIPTARET E SHTETEVE TE TJERA,DHE NJE PER IDENTITETE E TJERA..
“Zelli” i treguar me Dishon,eshte tregues i acarrimit te marredhenjeve nderetnike,dhe Sapahiu do te pergjigjet penalisht,si dikur Arkani,Shesheli dhe MILLOSHEVICI..Gjuha ndryshon vetem per “irredentistin” Disho..dhe spaska te drejte kreu i dipllomacise greke mos te shenoje “veprimatrine” dhe diarrene propagandistike antigreke te Spahiut!No comments: