Wednesday, April 11, 2012

Συνελήφθη ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Συνελήφθη λίγο πριν από τις 11.00 το πρωί στο σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ο Ακης Τσοχατζόπουλος ύστερα από ένταλμα που είχε εκδοθεί εις βάρος του από τον ειδικό ανακριτή Πρωτοδικών και την εισαγγελέα Ευγενία Κυβέλου. Αμφότεροι σχημάτισαν δικογραφία για τον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού και συγκεκριμένα για την υπόθεση της αγοράς των υποβρυχίων από την γερμανική εταιρεία Ferrostaal.

Στον κ. Τσοχατζόπουλο αποδίδεται το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ για την ίδια υπόθεση εκδόθηκαν άλλα 4 εντάλματα σύλληψης, σε βάρος προσώπων που μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Χωρίς να του έχουν περαστεί χειροπέδες, ο κ. Τσοχατζόπουλος μπήκε στο αυτοκίνητο της αστυνομίας και οδηγήθηκε κατευθείαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. «Στον ανακριτή πάμε. Θα τα πούμε εκεί», δήλωσε ο πρώην υπουργός ενώ εισερχόταν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για τη διαδικασία διακρίβωσης στοιχείων. Στη συνέχεια θα οδηγείτο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Για το θέμα των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις εισαγγελείς πρωτοδικών Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου που ξεκίνησε το 2010, με αφορμή δημοσιεύματα για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου και αφορούσε τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων με ερευνώμενα αδικήματα τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδίκημα διαρκές, αλλά και φορολογικές παραβάσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας ο πρώην υπουργός κλήθηκε ενώπιον των Εισαγγελέων με την ιδιότητα του υπόπτου τον Οκτώβριο του 2011. Με το πέρας της προκαταρκτικής ο φάκελος διαβιβάστηκε στον ειδικό ανακριτή κ. Μάλλη ο οποίος σε συνεννόηση με την Εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σε βάρος του πρώην υπουργού.

«Η Δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της»
Στην πρώτη της αντίδραση για τη σύλληψη Τσοχατζόπουλου, η Ιπποκράτους σχολίασε ότι η «Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της». Οι ίδιες πηγές προσέθεταν μάλιστα ότι «θα ήταν προτιμότερο (σσ: η Δικαιοσύνη) να το είχε κάνει με μεγαλύτερη ταχύτητα».

ΣΥΡΙΖΑ: Να παγώσει η προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων
Σχολιάζοντας το ίδιο θέμα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαδημούλης ανέφερε:

«Το ένταλμα σύλληψης εναντίον του Α. Τσοχατζόπουλου μεταξύ άλλων και για το σκάνδαλο της προμήθειας των 4 γερμανικών υποβρυχίων απαιτεί όχι μόνο δικαστικές αλλά και κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Η κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν οφείλουν έστω και τώρα να παγώσουν την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων εξοικονομώντας ταυτόχρονα για το δημόσιο ποσό ύψους τουλάχιστον 1 δισ ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέες γερμανικές τορπίλες για Ακη - υποβρύχια
Suddeutsche Zeitung: «Ο υπουργός που δωροδοκήθηκε»

No comments: