Saturday, October 13, 2012

Δυο νεα προβληματα απο τη λαθρομεταναστευση


από editor2
Κωνσταντίνος Χολέβας
            Για να είμαστε δίκαιοι τα μέτρα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως κατά της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας άρχισαν να φέρνουν αποτέλεσμα. Όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε. Η Ομόνοια, αυτές τουλάχιστον τις ημέρες, είναι πιο ασφαλής και η μεταφορά 1300 συνοριοφυλάκων στον Έβρο ελαχιστοποίησε τον αριθμό των παρανόμως εισερχομένων. Ένα απλό μέτρο, που καμμία κυβέρνηση δεν είχε λάβει μέχρι τώρα, σφράγισε επιτέλους τα σύνορα της Θράκης προς τη  Τουρκία. Βεβαίως παραμένει το πρόβλημα με τους εισερχομένους από το Αιγαίο. Το Λιμενικό προσπαθεί, αλλά οι Τούρκοι δουλέμποροι είναι πονηροί και τα νησιά μας πάμπολλα.
Το πρώτο πρόβλημα που πρέπει αμέσως να λυθεί είναι η τύχη των συλλαμβανομένων. Είναι ανάγκη να απελαύνονται το συντομότερο, αλλιώς δεν κάναμε τίποτε. Η μεταφορά τους σε κέντρα κράτησης ανά την Ελλάδα πρέπει να είναι προσωρινή μέχρι να αποφασισθεί πώς θα απομακρυνθούν από τη χώρα μας και προς ποια κατεύθυνση. Οι κάτοικοι της Θράκης και άλλων περιοχών όπου εγκαταστάθηκαν οι συλληφθέντες έχουν δίκιο να ανησυχούν για την ασφάλεια των οικογενειών τους. Δεν δικαιολογώ την αυτοδικία και τη βία, αλλά δεν πρέπει να βιαστούμε να τους χαρίσουμε σε ακραία κινήματα ούτε να τους καταδικάσουμε ασυλλόγιστα. Ειδικά δε για τη  περίπτωση της Ξάνθης  το εύλογο ερώτημα είναι γιατί να μεταφέρουμε μουσουλμάνους λαθρομετανάστες σε μία περιοχή όπου υπάρχει ήδη μουσουλμανική μειονότητα και το τουρκικό προξενείο καραδοκεί να ανάψει το φυτίλι. Οι κάτοικοι θα ηρεμήσουν μόνον όταν πεισθούν ότι η κράτηση στα ειδικά κέντρα είναι όντως προσωρινή.
Το δεύτερο πρόβλημα είναι η εσωτερική διαμάχη μεταξύ διαφόρων ομάδων μεταναστών που έχουν τελείως διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο. Ήδη στον Άγιο Παντελεήμονα και στο Παρανέστι Δράμας είδαμε Αλβανούς να συντάσσονται με τους Έλληνες κατά των Αφρικανών και Ασιατών λαθραίων. Ας μην ξεχνούμε και τις συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και Αλβανών μπροστά στο Πρωτοχρονιάτικο δέντρο του Δήμου Αθηναίων στο Σύνταγμα, προ ολίγων ετών. Αν αρχίσουν οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών Ανατολικοευρωπαϊκής και Ασιατικής καταγωγής τότε η Αστυνομία θα έχει πολύ πιο δύσκολο ρόλο.
Οι πολυπολιτισμικές θεωρίες κατέστρεψαν τον κοινωνικό ιστό και ενίσχυσαν την εγκληματικότητα. Η Κυβέρνηση καλείται να δείξει αποφασιστικότητα και να αρχίσει την οριστική απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από την Ελλάδα.
Κ.Χ. 3.10.2012

No comments: