Monday, November 19, 2012

Τι δεν είπε ο Πρετεντέρης για τους ομολογιούχους;

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Παρακολουθούμε εμβρόντητοι την διαμάχη που προέκυψε μεταξύ των Πρετεντέρη - Βενιζέλου.

Όσο όμως "σκληρός" και να υπήρξε ή μάλλον ήθελε να φανεί στο δημοσίευμα ο Πρετεντέρης, δεν μας έπεισε ότι ήθελε να τον "ισοπεδώσει" στα μάτια των αναγνωστών του, μάλλον τον"ξελάσπωσε" από την οργή του κόσμου των (μικρο) ομολογιούχων, δίδοντάς του την ευκαιρία να δικαιολογήσει (έστω τα αδικαιολόγητα).
Θα μπορούσε επί παραδείγματι να υπαινιχθεί, έστω εμμέσως - πλην σαφώς, πόσοι βουλευτές και επιχειρηματίες και άλλα δημόσια πρόσωπα είχαν ομόλογα και μπήκαν στην διαδικασία του κουρέματος PSI. 
Αναγνωρίζω βέβαια την δυσκολία που θα είχε μία τέτοια ερώτηση και δεν θα αποδώσω "ΔΙΚΗΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ" στα δύο μέρη αλλά ως απάντηση η ερώτηση αυτή θα είχε τη δική της αξιοσημείωτη αξία.
Είχαμε έως τώρα την εντύπωση ότι ένα ομόλογο είναι το πιο ισχυρό χρεόγραφο και είναι υπό την εγγύηση του δημοσίου, όπως  και οι καταθέσεις.

Η επιλογή του "κουρέματος" των ομολόγων και προστασία των καταθέσεων, είναι ένα μεγάλο ερώτημα που θα έπρεπε να διερευνηθεί από την δικαιοσύνη, αλλά και από τον έντιμο πολιτικό κόσμο.
Στην ιστοσελίδα της βουλής, δεν υπάρχουν αναρτημένα, ως όφειλαν τα "Πόθεν "Έσχες" των βουλευτών. Οι δικαιολογίες είναι έωλες και μάλλον κάτι θέλουν να κρύψουν... όταν αναγράφεται επίσημα στον server: "«Πόθεν έσχες» βουλευτών: Μας συγχωρείτε, προέκυψε κάποιο τεχνικό σφάλμα".
Ευτυχώς στη  ιστοσελίδα http://www.koutipandoras.gr/?p=16875 υπάρχει ένα συνοπτικό αντίγραφο με το οποίο  μπορεί να βγάλει κάποιος  κάποια πρόχειρα αλλά ενδεικτικά συμπεράσματα.

 Νάσος

No comments: