Friday, November 09, 2012

Omonia: Ανακοίνωση τύπου

 post by DIMITRIS PERDIKIS [mailto:perdikis.dim@cyta.gr]
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “ΟΜΟΝΟΙΑ”
BASHKIMI DEMOKRATIK I MINORITETIT ETNIK GREK “OMONIA’’
DEMOKRATIC UNION OF GREEK MINORITY IN ALBANIA “OMONIA”
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
           Address: Rruga Nr3, Sarande, Albania, web site: www.deem-omonoia.com, e-mail: info@deem-omonoia.com, tel – fax 00355 85222522
    
Ανακοίνωση τύπου

Επέστρεψε από την Αμερική ο Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Βασίλης Μπολάνος προσκεκλημένος του Διοικητή του Τάγματος Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Δρ. Α. Λυμπεράκη.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ετήσιας ταχτικής συνεδρίασης η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο Οκτώβριο μήνα. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2012 στο ξενοδοχείο Hilton στη Νέα Υόρκη. Ένα σημαντικό γεγονός που τελείτε σε αυτές τις συνεδριάσεις είναι και η βράβευση κάθε χρόνο με τον Αθηναγόρειο τίτλο μιας σημαντικής προσωπικότητας με παγκόσμια προσφορά και αναγνώριση. Φέτος με αυτή τη διάκριση βραβεύτηκε το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την προσφορά του στον οικουμενικό Ελληνισμό.
Ο κύριος Μπολάνος πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων, όπως με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. κ. Δημήτριο και τον Διοικητή του Τάγματος Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Δρ. Α. Λυμπεράκη.
Στις 24 και 25 Οκτωβρίου ήταν καλεσμένος του Έλληνα Πρέσβη στην Ουάσιγκτον του κυρίου Χ. Παναγόπουλου, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Την ίδια μέρα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΣΑΕ Αμερικής κύριο Θ. Σπυρόπουλο.
Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 είχε άλλη μια συνάντηση με τον Έλληνα Πρέσβη στην Ουάσιγκτον κύριο Χ. Παναγόπουλο, καθώς και με μέλη του Δ. Σ της Ομογένειας και τον Πρόεδρο της ΠΟΑ κύριο Κούτουλα.
Στις  27 Οκτωβρίου 2012 ακολούθησε συνάντηση στην Φιλαδέλφεια με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου και εκδότη της ομογενειακής εφημερίδας THE HELLENIC NEWS OF AMERIKA κύριο Π. Κοτρότσιο.
Στις  28 Οκτωβρίου 2012 ως προσκεκλημένος του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής κ. κ. Δημητρίου ο κύριος Μπολάνος παραβρέθηκε στη Δοξολογία για την επέτειο του ΟΧΙ οπού είχε συνάντηση με τον κύριο Σ. Μάνη. Τις επόμενες μέρες είχε συναντήσεις με μέλη της Χιμαριότικης κοινότητας Νέας Υόρκης η οποία είναι και αυτή ένα ζωντανό κομμάτι των Βορειοηπειρωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Μπολάνος εξέφρασε σε όλους την ευγνωμοσύνη του και αναγνώρισε την τεράστια προσφορά της Ομογένειας Αμερικής στους αγώνες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Τόνισε δε ότι η Εθνική Ελληνική Μειονότητα είναι περήφανη για το έργο και την προσφορά τους.
Σε όλες τις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο κύριος Μπολάνος έκανε μια εκτενή ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, όπως θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παιδείας, ιδιοκτησίας, το σημαντικό πρόβλημα της συστηματικής καταστροφής μνημείων, και γενικότερα για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Αλβανία.
Οι εκπρόσωποι της Ομογένειας εξέφρασαν σε όλες τις συναντήσεις την αμέριστη συμπαράσταση, και την πλήρη στήριξη τους. Τόνισαν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν και να συμπαραστέκονται στον αγώνα που δίνει η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ ως οι μόνοι αναγνωρισμένοι εκπρόσωποι και εκφραστές του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού.
           Αγ. Σαράντα, στις 05 Νοεμβρίου 2012

                                                     Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

No comments: