Friday, November 02, 2012

Pirro Dhima, deputeti i parlamentit grek -lajm kryesor ne gazetat shqiptare

 Pirro Dhima, qe nga momenti qe vendosi per tu marre me politike e humbi lavdine e dikureshme, tani ai vleresohet se sa i ben dem apo i sherben grupeve te caktuara shoqerore dhe dje gazetaret nuk e priten aspak mire votimin qe beri ai per shkrirjen e shoqerise se siguracionit te gazetareve ne te njejten shoqeri siguracioni ku jane 95% e grekeve. Ndonse gazetareve ky ligj nuk ju pelqen, Pirro Dhima votoi  sipas ndergjegjes politike te tij dhe nga shumica e njerezve kjo gjen aprovim. 

Por nuk gjen aprovim aspak votimi i masave per heqjen e te drejtave elementare te kodit te punes dhe pas kurores se lavdise qe ka pasur gjer tani mund te kete rastin te gjuhet edhe me veze e domate te prishura, tashme si pjese e nje sistemi politik antipopullor.

Por kjo nuk te beje aspak me ate qe reklameohet nga kori i gazetave shqiptare (dhe blogistet e tyre "inteligjente") qe Pirro Dhima nuk do behet kurre grek sipas tyre. Te qenit apo jo i nje kombesie te caktuar nuk varet nga ndonje gazetar (ndonse ne shtypin grek nuk permendet qe dikush paska vene ne dyshim ne se eshte apo jo grek). Ate te drejte ai e ka te trasheguar brez pas brezi, per me teper eshte shtetas grek prej 21 vjetesh dhe deputet i Parlamentit Grek. 

 Ashtu sic shahen politikanet e ndryshem, edhe Pirro Dhima do te marre hisen e tij, sepse po behet pjese e nje sistemi pa qene nevoja. Cdo veprim ka koston e vet    

 

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2012

Ο ΒΛΑΞ ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Ο ανοητος βουλευτης Επικρατειας του ΠΑΣΟΚ-αν είναι δυνατον-Πυρρος Δημας ψηφισε υπερ της διαλυσης του ταμειου των δημοσιογραφων.Τον ειδαν οι δημοσιογραφοι που περνουσε διπλα τους χθες στην συγκεντρωσή τους και τον γιουχαισαν…Ετσι πρέπει να κανουν σε κάθε έναν που επιβουλευεται χρονια θυσιων και το ταμειο τους.

No comments: