Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Friday, January 18, 2013

«Αποκορύφωμα της κυβερνητικής προσπάθειας για συγκάλυψη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ»«Αποκορύφωμα της κυβερνητικής προσπάθειας για συγκάλυψη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ» χαρακτηρίζει τη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, το  Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μιλά για «ξεκάθαρο πανικό της κυβέρνησης καθ’ όλη τη διάρκεια που εκτυλίσσεται η υπόθεση, ώστε να μείνουν ορφανές οι ποινικές ευθύνες και να περιοριστεί η διερεύνηση μόνο στο ζήτημα της αλλοίωσης της λίστας από τον κ. Παπακωνσταντίνου και να μην συμπεριληφθεί σε αυτήν η μη αξιοποίησή της». Η Κουμουνδούρου στρέφει τα πυρά της στον Αντώνη Σαμαρά, ζημιώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός, παρά τη χτεσινή ηχηρή απουσία του από τη συνεδρίαση, αναδεικνύεται ως ο αρχιστράτηγος της συγκάλυψης ενός ακόμη σκανδάλου», ενώ γίνεται λόγος για «πλήρη συνενοχή του κ. Κουβέλη».
«Η πλήρης κάλυψη που επιφυλάσσουν στον κ. Βενιζέλο δεν συνιστά απλώς εγκληματική συνενοχή στη συγκάλυψη, αλλά επιβεβαίωση της βούλησής τους να μην θυσιαστεί για κανέναν λόγο η μνημονιακή συνοχή. Μπορεί, όμως, να έσωσαν τον κ. Βενιζέλο, αλλά έχουν χάσει την κοινωνία. Βγαίνουν ηθικά και πολιτικά καταρρακωμένοι», προσθέτει η ανακοίνωση.
Αναλυτικά:
«Η χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή ήταν το αποκορύφωμα της κυβερνητικής προσπάθειας για συγκάλυψη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Οι πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που τώρα θρασύτατα παρουσιάζονται ως αρχάγγελοι της κάθαρσης, για τη διαχρονική διαμόρφωση του συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής είναι ξεκάθαρες. Είναι οι ίδιοι που ύψωσαν ένα αδιαπέραστο τοίχος προστασίας της φοροασυλίας και της φοροδιαφυγής του πλούτου, ενώ χωρίς κανέναν ενδοιασμό ψήφισαν και εφαρμόζουν τα πιο εξοντωτικά και άδικα μέτρα για την πλειοψηφία της κοινωνίας.
     Το ίδιο ξεκάθαρος είναι και ο πανικός της κυβέρνησης καθ’ όλη τη διάρκεια που εκτυλίσσεται η υπόθεση, ώστε να μείνουν ορφανές οι ποινικές ευθύνες και να περιοριστεί η διερεύνηση μόνο στο ζήτημα της αλλοίωσης της λίστας από τον κ. Παπακωνσταντίνου και να μην συμπεριληφθεί σε αυτήν η μη αξιοποίησή της. Ταυτόχρονα, προσπάθησαν με διαδικαστικές μεθοδεύσεις να κουκουλώσουν περαιτέρω την υπόθεση και να παραβιάσουν τη μυστικότητα της ψήφου, χωρίς να εμπιστεύονται ούτε καν τους δικούς τους βουλευτές ότι θα στηρίξουν την πρόταση της κυβέρνησης.
     Ο πρωθυπουργός, παρά τη χτεσινή ηχηρή απουσία του από τη συνεδρίαση, αναδεικνύεται ως ο αρχιστράτηγος της συγκάλυψης ενός ακόμη σκανδάλου, με την πλήρη συνενοχή του κ.Κουβέλη. Η πλήρης κάλυψη που επιφυλάσσουν στον κ.Βενιζέλο δεν συνιστά απλώς εγκληματική συνενοχή στη συγκάλυψη, αλλά επιβεβαίωση της βούλησής τους να μην θυσιαστεί για κανέναν λόγο η μνημονιακή συνοχή. Μπορεί, όμως, να έσωσαν τον κ. Βενιζέλο, αλλά έχουν χάσει την κοινωνία. Βγαίνουν ηθικά και πολιτικά καταρρακωμένοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, δικαιωμένος γιατί συνέβαλε στην αποκάλυψη των πραγματικών διαστάσεων του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ, θα συνεχίσει να

No comments: