Tuesday, January 08, 2013

Kamikazi Nikolla Marko me talebanët e tij nuk mund të terrorizojnë e as të përçajnë Orthodhoksinë në Shqipëri.- Ο καμικάζι Νικόλα Μάρκο με τους δικούς του ταλιμπάν δεν θα μπορέσει να διχάσει την Oρθοδοξία στην Αλβανία.

Para një jave dërguam në Gazeta Shqipëtare  një artikull me të vërteta mbi Nikolla Markon nga kryetari i parë i Kishës Orthodhokse Sotir Bambulla mirë po këta “patriotët” e mëdhenj preferuan sërish sot që të publikojnë diaretë gojore të këtij të sëmuri psiqik dhe mendor që duhet të mos ishte në Kishën e Shën Marisë por në Siptalin e Kujdesit Mendor të atij qyteti. M.q.s kjo gazetë nuk pranoi në heshtje ta botonte, po e botojmë ne në Korça Orthodhokse. I lutemi çdo besimtari orthodhoks ta shpërndajë e ta publikojë si të mundet e ku të mundet.


Kamikazi Nikolla Marko me talebanët e tij nuk mund të terrorizojnë e as të përçajnë orthodhoksinë në Shqipëri.

Të nderuar Redaksi e Gazeta Shqipëtare, kam ndjekur me vëmendje debatin publik mbi Kishën Orthodhokse ndërmjet një personi i cili është jashtë Kishës, me vetë Kishën e cila për shkak të podiumit që ju e të tjerë i kanë krijuar z Nikolla Marku, gjendet e detyruar t’iu përgjigjet sulmeve shpifëse, të cilat inkurajojnë shumicën tjetër fetare,  pseudonacionalistët dhe neo-otomanistët, në Shqipëri që të reagojnë me fjalë e me verpa kundër Kryepiskopit të Kishës sonë, që do të thotë kundër Kishës, Besimit  Orthodhoks dhe si rrjedhim kundër çdo besimtari Orthodhoks në këtë vënd.
Unë që po ju shkruaj quhem Sotir Bambulla  nga Korça dhe isha Kryetari i parë i Kishës Orthodhokse para se të vinte Kryepiskopi, ju lutem shumë të mos tregoheni indiferentë para dëshmisë sime të vërtetë vetëm se nuk përshtatet me ato që dëshironi të dëgjoni, sepse e vërteta edhe sikur ju të mos e tregoni ajo do të ndriçojë, dhe njerëz të errësirës që si fantazma ju i nxirrni në dritë nuk do të mbijetojnë. Drita ju bën keq atyre  por ju keni  gjetur mënyrën ti ndihmoni ata me hije artificiale, sepse dhe gjysmë e vërteta është gënjeshtër zotërinj.
Por le të shohim disa të vërteta në lidhje me këtë person që ju doni të na i paraqisni si shpëtimtar të Kishës, sepse unë isha ai që bashkë me Këshillin e parë të Kishës Orthodhokse e dërguam në shkollë, për herë të parë, që të përgatitej për klerik.
Për hir të së vërtetës po ju tregoj pak histori në mënyrë që ju dhe çdo lexues të krijojë një ide sa më të qartë mbi faktet.
 Më 15 Gusht të 90 hapa kishën e parë në Shqipëri dhe atë ditë krijuam me të tjerë, shoqatën “Mbajtësit e Kryqit Korçë” . Më 6 Janar 1991 u mbajt ceremonia e Hedhjes së Kryqit (Shënjtërimi i Ujrave) në Korçë. Më 6 Shkurt të 91 mora rrugën për në gjithë Shqipërinë me synim krijimin e Këshillave Kishatre në çdo qytet të saj. Më 17 mars të 91 u mbajt mbledhja e parë kleriko-laike për të patur një udhëheqës, një drejtues për Kishën. Mbledhja një zëri zgjodhi kryesinë e Kishës me njerëz të një kulture të madhe dhe besimtarë që mund të sakrifikonin akoma dhe jetën për orthodhoksinë. Kryesi përbëhej nga këta persona:
1.        Kryetar: Sotir Bambulla nga Korça
2.        Zvëndës Episkopi: Papa Kristo Raci nga Korça
3.        Sekretar për punët e jashtme: Ilo Mertiri nga Tirana.
4.        Sekretar për punët e brendëshme: Vangjel Çapi nga Berati
5.        Anëtar : Dhiak Vangjel Xoxe  nga Berati.
 Kryesia u vendos në Korçë deri në ardhjen si Kryepiskop të Fortlumturisë së Tij Anastas Janullatos caktuar nga Patriarkana Ikumenike e Konstandinupojës në Janar të 1991, i cili kishte punuar në Afrikë  duke organizuar punët e kishave duke ngritur me dhjetëra kisha. Mësoi dy gjuhë Afrikane, ndërsa sipas kamikazit Nikolla Marku, shtetet në të cila shërbeu do ti bënte ose i bëri koloni greke ose do t’i kthente dhe ato në “Vorio Epir”.
Detyra e parë  e kryesisë ishte të hapte Kishat, në mënyrë që të fillonin misteret, pagëzimet, kurrorëzimet, meshat hyjnore por dhe ceremonitë e tjera si ajo mortore me ata klerikë pleq që ishin  të aftë por dhe me ato kisha që ishin më këmbë sepse 99% e tyre u shkatërruan nga sistemi komunist dhe vetëm 1% u ruajt për muze pas vitit 1970. Gjithashtu të krijonimin organizimin minimal  strukturat e domsodoshme për të përgatitur Kishën të udhëheqej menjëherë nga Kryepiskopi i saj.
Detyra e dytë: Të dërgonim nga çdo qytet të paktën dy të rinj për klerikë në kishat motra. Kështu dërguam në Kostur ku mësimi bëhej nga një klerik i mitropolisë që njihte shqip.Midis atyre që u dërguan ishte dhe talibani Nkolla Marko bashkë me kunatin e tij Josifin të cilët rrotull Mitropolisë së Kosturit nuk lanë gjë pa vjedhur nga shtëpitë deri dhe në kuvertat dhe plaçkat që i ndenin në ballkon për të tharë. Arriti të vidhte dhe sfyngjerët e konviktit të Mitropolisë por dhe plot të tjera.
Detyra e tretë: Të shkonim  si delegacion në Athinë për të mësuar se kur do të vinte Kryepiskopi. Ai na priti përzemërsisht në Kisha “E Kryqit të Nderuar”  në Athinë. Ai na pyeti për gjendjen e Kishave dhe klerikëve që kanë mbetur. Ne  e informuam që kemi vetëm 10 dhe ata mbi moshën 80 vjeçare, po ashtu i treguam që kemi dërguar në Kostur  dy djem  nga çdo qytet për klerikë. Përgjigjia e tij ishte : “Ti tërhiqni menjëherë djemtë nga Kosturi sepse ne do të hapim një shkollë tonën në Durrës dhe për më tepër nuk dëshiroj që të kenë influencë të huaj”.
Tani le të kalojmë pak në zotëria nqs do të mundeshim ta quanim të tillë Nikolla Marku i cili për mendimin tim nuk është veçse një bastard që ka  kaq ide të madhe për veten sa merret me çështje të cilat nuk i njeh minimalisht. Tenton të merret me politikë kur as krijesë politike nuk është sepse fjala rrjedh nga fjala greke qytetar dhe ai nuk ka pikë qytetërimi e kulture të përgjithëshme por as kulturë, moral dhe ideale orthodhokse. Fjalët e tij të papërshkrueshme për Kryepiskopin  dhe Kishën Orthodhokse nuk janë veçse pjellë e fantazisë së tij. E akuzon për çështje nacionaliste dhe nuk ka përulësinë (si mund të ketë përulësi një demon si ai?) të shikojë fytyrën e Kryepiskopit që reflekton Dritën që nuk perëndon Kurrë, nuk ka ndjesinë shpirtërore (për shkak të shtresave të urrejtjes që ka marrë shpirti i tij nga turkofilët nacionalistë e islamikë) të dallojë që ai është një bekim për Shqipërinë dhe për çdo shqiptar. Ai është me prejardhje greke, por në detyrën që ai ka marrë, e së cilës  i ka dedikuar jetën, kombësia nuk ekziston, i vetmi dallim që Kryepiskopi nga të tjerët (pëveç gradave të tij) është që ai me të vërtetë është shëmbulli i ushtarit të bindur dhe të përulur të Krishtit, që shpreh me fjalët dhe veprat e tij vetëm DASHURI. Këto i kutpon dhe i di çdo orthodhoks i vërtetë dhe minimalja që mund të bëjë edhe sikur të ishte armik Kryepiskopi është të luftojë me përulësi dhe pa akuza për të zbuluar këtë të vërtetë të madhe që beson se dikush si Nikolla Marko ka gjetur. Sepse në rastin konkret thërret hajduti (Nikolla Marko) dhe fshihet i zoti i shtëpisë.
 T’ia kujtojmë dhe njëherë këtij zotërie dhe çdo shqipëtari skeptik, që  Kryepsikopi dhe Kisha Orthodhokse  me dashurinë që ajo shpreh ngriti Kampin ku u pritën shqiptarëtKosovarë.( Apo dhe ata janë Vorio Epir?!)
Përbën një turp për çdo shqiptar dhe besimtar që një lugat si ky person  të përdhosë një objekt kulti duke zaptuar  Kishën e Shën Marisë, shpejt do të vijë koha që  atë Kishë do ta marrin Orthodhoksët e ndershëm të Elbasanit, ata duruan 500 vjet Turqi e në fund fituan e jo më mos durojnë dhe pak se mos ndoshta pendohesh ti o i mjerë Nikolla që të rimarin atë që është pronë e tyrja e për të cilën gjyshrit e tyre orthodhoksë kanë derdhur gjak.
Na flet për statutin e vitit 1929, me sa duket ke veshur këmishën e ndrikullës, sepse ky statut ishte i përshtatur për mbretin Ahmet Zogu dhe ishte antikishtar dhe antiorthodhoks sepse ndërhynte në punët e brendëshme të Kishës duke pasur gisht në caktimin e episkopëve etj përalla të mbretit që ti i ëndërron sepse për ty mjafton që Kisha të shkatërrohet. Këtë detyrë të kanë ngarkuar armiqtë e besimit tonë dhe ti ke pranuar të shitesh për kotësira, sepse Kisha ka 2000 vjet që jeton, u përpoqën burra më të zgjuar , më trima,  më të fuqishëm e më të egër se ty që ta shkatërrojnë por nuk mundën,  nuk mjaftojnë dështakë si puna jote dhe si puna e atyre që të mbështetin që ta dëmtojnë.
Statuti i ri filloi të krijohej që ditët e para të rimëkëmbjes së Kishës Orthodhokse dhe është i përshtatur në kushtet e reja në të cilat jeton Kisha. Më 3 deri 4 Nëntor 2006 u mblodh asambleja Kleriko – Laike në Shën Vlash  të Durrësit e organizuar nga Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë.  Atje morën pjesë 252 klerikë e laikë besimtarë me kulturë dhe grada shkencore të cilët aprovuan një statut  që i pështatet kohëve. Mos ndoshta ti je më i zgjuar se të gjithë këta njerëz apo e do më tepër Kishën se ata? Si na e dashke ti këtë Kishë me ato që fantazon dhe akuzon?
Apo mos ndoshta nuk e di që gjatë kohës të monizmit ashtu si në kohën e Mbretit u vendosën në krye të Kishës njerëz me pistoleta si Kokoneshi etj armiq të besimit tonë. Por me sa duket dhe ti do që të jesh si Kokoneshi dhe më pas të marrësh kazmën e të rrëzosh kishat që kanë mbetur.
Gjithashtu nuk kuptoj çfarë është gjithë kjo armiqësi me Greqinë që kemi marrëdhënie të shkëlqyera (kujdes se marrëdhëniet nuk i bëjnë mediat e kontrolluara dhe shpifëse por njerëzit) sepse atje kemi me mijëra emigrantë që punojnë , jetojnë, përfitojnë. Produkt i pastër i kësaj  marrëdhënieje  është dhe mirqënia ekonomike, e ngritja kulturore e shumë njerëzve në çdo cep të Shqipërisë por dhe mirëqënia e shumë dembelëve mashtruesë si puna jote dhe e shumë gazetarëve analfabetë që ushqehen duke mbjellë urrejte ndërmjet dy popujve.
Me sa duket  dhe gjatë luftës së dytë botërore duhet të kesh qënë me italianët se nuk e kuptoj si mundet dikush të flasë për luftën italo-greke si invazion  në Shqipëri, kur dihet botërisht, që Italia donte të gjithë ballkanin. Më 7 Prill të 1939  shteti i atëhershëm 44.000.000 Sulmoi Shqipërinë, por shqiptarët nuk luftuan se i dorëzoi Zogu. Më 1940 sulmoi Greqinë, por Grekët u vunë përpara duke çliruar qytetet e Shqipërisë, por nuk duhet të harrojmë që me qindra grekë ranë në luftë kundër armikut të përbashkët, populli i priti si çlirimtarë. Nuk ka mal e kodër pa ushtarë grekë të rënë por tani dëshiron ti dhe duan e të tjerë të na bëjnë injorantë duke na thënë që e vërteta është gënjeshtër dhe që në Këlcyrë apo Boboshticë nuk ka ushtarë të vrarë, arriti puna deri atje sa dhe   presidenti e parlamenti të merreshin me një histori të trilluar e të inskenuar nga mediat e nacionalistët . Kësaj i thonë ata me bukë e ne me gurë.
Në Korçë ka varreza të ushtarëve francezë  (që shumë prej tyre ishin afrikanë nga kolonitë franceze) që vranë shumë patriotë dhe mos mbajmë grekët që luftuan me armikun e përbashkët?!
z. Kamikaz që nuk mendon se çfarë vendi kërkon të zësh para Zotit, ku do të vendosësh shpirtin tënd sepse ngjason me Judha Iskariotin por në shek e 21-të, sepse shpif nëpër televizione e media të shpifura që jetojnë nga shpifjet, sepse sa herë që dikush thotë të vërtetën atyre nuk ju intereson. Ata kanë marrë rolin e verbuesit nëpërmjet dritës që reklamojnë  e pretendojnë se ofrojnë, kështu arrijnë të mbytin çdo zë që thërret të vërtetën e ndriçon njerëzit.
Që të përfundoj mendimin po të them z Kamikaz që gjithçka që ndërtohet nga Kisha jonë Orthodhokse, tempuj, kopshte, shkolla, klinika nuk janë pronë e jotja,  as e shtetit por janë pronë e orthodhoksëve të vërtetë dhe të ndërtuara me ndihmën e orthodhoksëve të tjerë në mbarë botën. Të sqaroj ty dhe ata që mendojnë si ty, se orthodhoksët janë një lloj njerëzish që përjetojnë  porositë dhe jetën e Krishtit që ti nuk e njeh ose më mirë mendohu njëherë si jeton dhe e kundërta e asaj është jeta orthodhokse.
Kryepiskopi ynë i nderuar dhe i dashur Fortlumturia e Tij  Anastas është miku më i sinqertë dhe i dashur i popullit shqiptar se i la Shqipërisë ato vepra e kryevepra të paaritëshme që bota ja ka zilinë dhe asnjë qeveri shqiptarë duke pasur mundësitë që kishin nuk ja ka dhënë këtij populli, po ashtu si ti kjo racë e poshtër njerëzish pasurohet në kurriz të të drejtit. Ti vete z. Nikolla Marko, nuk bën asgjë por ke kurajon, arrogancën, pafytyrësinë që të kërkosh nga ai që punon dhe krijon arsyen përse nuk i bëri të gjitha. E kështu mashtrimi dhe vjedhja vazhdon.
Ti z Kamikaz mban një kryq  që nuk e meriton dhe nuk e di as vetë se vegël  e kujt je dhe që punon vetëm për të ndotur me atë që je lyer deri në grykë të tjerët. Në Pseudo-maqedoni bëhesh klerik dhe më pas me zhurmë e potere fiton lavdi dhe të mira të përkohëshme, porsi Judha shitesh kudo e tek kushdo.  Po pse nuk na tregon dhe që Mitropolia që të ka dorëzuar si klerik,  të ka zhveshur  për të mos thënë që të ka çkishëruar fare?
Këtë vit të mbarë Orthodhoksia do të kremtojë 100 vjetorin e pavarsisë dhe 1900 vjetorin që Shën Pavlli e ktheu popullin nga paganizmi në Orthodhoksi.
Të gjithë ne besimtarët orthodhoksë me udhëheqës Kryepiskopin tonë të dashur Fortlumutrinë e Tij  Anastas Janullato marrim  pjesë në këtë gëzim dhe  ngremë  flamurin e Shqiponjës dy Krenare që është produkt i kulturës dhe idealeve që lulëzuan  nga vetë orthodhoksia në kohën e Bizantit e ishin pjesë e këtij populli. Të lutem mos harxho kot lekët për furgonin deri në Katedrale sepse çdo hap që bën drejt saj me fjalë e me vepra do të sjellë përballë me rezistencë të tillë që as nuk mund ta imagjinosh ti dhe ata që të shtyjnë ty. Kisha jonë është mbajtur nga sakrificat e besimtarëve të saj, është ushqyer nga gjaku i martirëve të saj për hir së të vërtetës e të dashurisë. Jemi gati të skrifikohemi dhe nuk do të lejojmë asnjeri dhe asnjëherë të na përdhosë besimin tonë dhe objektet tona të kultit.
Të bëj thirrje të pendohesh sa më shpejt e të mos jesh më delja e zezë pa qumësht, anoreksike e me lesh të rënë nga sëmundjet që të kanë zënë, shpirtërisht dhe trupërisht!
Me dashuri dhe respekt Sotir Bambulla Kryetari i Parë i Kishës Orthodhokse Shqipëtare. 
Πριν από μία εβδομάδα στείλαμε στην Εφημερίδα Gazeta Shqipëtare ένα άρθρο με αλήθειες σχετικά με τον Νικόλα Μάρκο από τον πρώτο πρόεδρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας το κ Μπάμπουλλα Σωτήρη, αλλά αυτοί οι μεγάλοι Πατριώτες  επέλεξαν πάλη σήμερα να δημοσιεύσουν τις λογοδιάρροιες αυτού του ανώμαλου ψυχικά και νοητικά ανθρώπου ο οποίος αντί να είναι στο ναό της Παναγίας στο Ελμπασάν έπρεπε να ήταν στην Κλινική Ψυχικής Υγείας στην ίδια πόλη.
Αφού η εφημερίδα αυτή δεν δέχτηκε εν σιγή ιχθύος να το δημοσιεύσει το δημοσιεύουμε εμείς στην Ορθόδοξη Κορυτσά. Παρακαλούμε κάθε πιστό ορθόδοξο να το μοιράσει και να το δημοσιεύσει με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί.

Ο καμικάζι Νικόλα Μάρκο με τους δικούς του ταλιμπάν δεν θα μπορέσει να διχάσει την ορθοδοξία στην Αλβανία.

Σεβαστοί Συντάκτες της εφημερίδας Gazeta Shqipëtare, έχω παρακολουθήσει με προσοχή την δημόσια συζήτηση με θέμα την Ορθόδοξη Εκκλησία και ενός ατόμου ο οποίος είναι έξω από την Εκκλησία, με την ίδια την Εκκλησία, η οποία λόγο του βήματος που εσείς έχει προσφέρει του κ. Νικόλα Μάρκου, είναι υποχρεωμένοι να απαντά στις συκοφαντικές επιθέσεις , οι οποίες ενθαρρύνουν την άλλη θρησκευτική πλειοψηφία, τους ψευδό-πατριώτες  και νέο-οθωμανιστές, στην Αλβανία ώστε να αντιδράσουν με λόγια και πράξεις εναντίων του Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας μας, που σημαίνει εναντίων της Εκκλησίας, της Ορθόδοξης Πίστης και ως επακόλουθο εναντίων κάθε πιστού ορθόδοξου σ’ αυτή την χώρα.
Εγώ που σας γράφω λέγομαι Σωτήρης Μπάμπουλλας και ήμουν πρώτος πρόεδρος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας προτού έρθει ο Αρχιεπίσκοπος, σας παρακαλώ πολύ να μην δείξετε αδιαφορία απέναντι  από την αληθινή  μαρτυρία μου επειδή δεν προσαρμόζετε σ’αυτά που θέλετε να ακούσετε, γιατί η αλήθεια και να μην την δείξετε θα φωτήσει  και οι άνθρωποι του σκοταδιού που σαν φαντάσματα εσείς τους βγάζετε στο φως δεν θα επιζήσουν. Το φως τους καταστρέφει αν και εσείς έχετε βρει τον τρόπο να τους βοηθήσετε με πλασματική σκιά, γιατί και η μισή αλήθεια είναι ψέμα κύριοι.
Αλλά ας δούμε μερικές αλήθειες σε σχέση με το άτομο αυτό τον οποίο εσείς θέλετε να το παρουσιάσετε ως σωτήρα της Εκκλησίας, γιατί εγώ ήμουν αυτός που μαζί με το πρώτο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο τον στείλαμε την πρώτη φορά να προετοιμαστεί ως κληρικός.

Προς χάρη της αλήθειας σας αφηγούμαι λιγάκι ιστορία για να έχει την δυνατότητα κάθε πιστός να δημιουργήσει ξεκάθαρη ιδέα στα δεδομένα.
Στις 15 Αυγούστου 90 άνοιξα την πρώτη εκκλησία στην Αλβανία και εκείνη την ημέρα μαζί με άλλους δημιουργήσαμε το σύλλογο « Σταυροφόροι Κορυτσά». Στις  6 Ιανουαρίου 1991 εορτάστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων  στην Κορυτσά. Στις 6 Φεβρουάριου του 91 πήρα τους δρόμους στην Αλβανία με σκοπό την δημιουργία των Εκκλησιαστικών Συμβούλιων σε κάθε πόλη της. Στις 17 Μαρτίου  του 91 έγινε και το πρώτο κληρικό –λαϊκό συνέδριο για να εκλέξουμε πρόεδρο, οδηγό για την Εκκλησία.
Το συνέδριο με μια φωνή εξέλεξε το διοικητικό συμβούλιο  της Εκκλησίας που αποτελούνταν από ανθρώπους ηθικούς και πολιτισμένους που μπορούσαν να δώσουν ακόμη και την ζωή τους για την Ορθοδοξία.
Η διοίκηση αποτελούνταν από τα εξής άτομα:
1.        Πρόεδρος Σωτήρης Μπάμπουλλας από την Κορυτσά.
2.        Αντί- επισκόπου παπά Χρίστο Ράτσι από την Κορυτσά.
3.        Γραμματέας για τις εξωτερικές υποθέσεις ο Ήλο Μερτήρι από τα Τίρανα.
4.        Γραμματέας για τις εσωτερικές υποθέσεις ο Βαγγέλ Τσάπι από το Μπεράτη.
5.        Μέλος Διάκονος Βαγγέλ Τζότζε.
Η προεδρία έδρευε στην Κορυτσά μέχρι το ερχομό του Αρχιεπισκόπου την αυτού Μακαριότητα Αναστάσιο Γιαννουλάτος εκλεγμένος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως  το Ιανουάριο του 1991, ο οποίος  είχε εργαστεί στην ιεραποστολή στην Αφρική οργανώνοντας τις δουλειές των εκκλησιών και ανοικοδομώντας δεκάδες εκκλησίες. Έμαθε δύο Αφρικανικές γλώσσες, ενώ σύμφωνα με τον καμικάζι Νικόλα Μάρκο, τα κράτη στα οποία υπηρέτησε ήθελε να τα κάνει η τα έκανε και εκείνα «Β. Ήπειρο».
Το πρώτο καθήκον της προεδρίας ήταν να ανοίξει τους ναούς, ώστε να ξεκινήσουν να τελούνται τα μυστήρια,  βαπτίσεις , γάμοι, Θεία Λειτουργία αλλά και άλλες ακολουθίες όπως η νεκρώσιμη, με αυτούς τους γέρους κληρικούς που ήταν ακόμη ικανοί και με αυτούς τους ναούς που ήταν όρθιοι μία και το 99% καταστράφηκε από το κομμουνιστικό καθεστώς και μόνο το 1% διασώθηκε για μουσείο μετά το 1970. Επίσης να δημιουργήσουμε την στοιχειώδης οργάνωση, απαραίτητη δομή για να προετοιμάσουμε την εκκλησία να Διοικηθεί αμέσως από τον Αρχιεπίσκοπο της.
Το δεύτερο καθήκον μας ήταν να στείλουμε από κάθε πόλη δύο νέους να προετοιμαστούν για κληρικούς στις αδελφές εκκλησίες. Έτσι στείλαμε στην Καστοριά  που το μάθημα γινόταν από ένα κληρικό αυτής την Μητρόπολης που γνώρισε αλβανικά. Μεταξύ αυτών που στάλισαν ήταν και ο Νικόλα Μάρκου μαζί με τον κουνιάδο του Ιωσήφ οι οποίοι γύρω από την Μητρόπολη της Καστοριάς δεν άφησαν τίποτα χωρίς να το κλέψουν, πήραν ακόμη και τις κουβέρτες που κρεμούσαν οι νοικοκυρές έξω στα μπαλκόνια για να τα  στεγνώσουν. Έκλεψε και το σφουγγάρι από τα στρώματα του οικοτροφείου αλλά και πολλά άλλα.
Το τρίτο μας καθήκον ήταν να πάμε ως μια ομάδα εκπροσώπησης στην Αθήνα για αν μάθουμε το πότε θα ερχόταν ο Αρχιεπίσκοπος. Αυτός μας υποδέχτηκε εγκάρδια στο « Ναό του Τιμίου Σταυρού»  στην Αθήνα. Αυτός μας ρώτησε για την κατάσταση των ναών  και των κληρικών που έχουν απομείνει . Εμείς τον ενημερώσαμε ότι έχουμε μόνο 10 και αυτοί πάνω από 80 ετών, αλλά επίσης του αναφέραμε πως έχουμε στείλει στην Καστοριά δύο νέους από κάθε πόλη για κληρικούς. Η απάντηση του ήταν: « Να τους πάρετε αμέσως από την Καστοριά γιατί θα ανοίξουμε το σχολείο μας στο Δυρράχιο και δεν επιθυμώ να έχουν ξένη επιρροή».
Τώρα ας περάσουμε λίγο στον κύριο, αν μπορούσαμε να τον ονομάσουμε έτσι, Νικόλα Μάρκου ο οποίος κατά την γνώμη μου δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μπάσταρδο που έχει τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του που ασχολείται με υποθέσεις που δεν γνωρίσει καθόλου. Προσπαθεί να ασχοληθεί με την πολιτική όταν ούτε καν πολιτικό ων είναι, η λέξη αυτή είναι από την ελληνική γλώσσα, αλλά αυτός δεν έχει ίχνος κοινωνικού πολιτισμού αλλά ούτε ιδανικά, ήθος και ορθόδοξο πολιτισμό.  Τα απερίγραπτα λόγια του για τον Αρχιεπίσκοπο και την Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι παρά γέννημα της φαντασίας του. Τον κατηγορεί για υποθέσεις εθνικιστικές και δεν έχει την ταπείνωση (πως μπορεί να έχει ταπείνωση ένας τέτοιος δαίμονας όπως αυτός?) να δει το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου που αντανακλά το ανέσπερο Φώς, δεν έχει την πνευματική ευαισθησία (λόγο των στρωμάτων μίσους που έχει πάρει η ψυχή του από τους τουρκόφιλους εθνικιστές και ισλαμιστές) να διακρίνει  ότι αυτός είναι μία ευλογία για την Αλβανία και για κάθε αλβανό.  Αυτός έχει ελληνική καταγωγή, αλλά στο καθήκον που έχει λάβει  και έχει αφιερώσει όλη του την ζωή, η εθνικότητα δεν υπάρχει, η μόνη διαφορά του Αρχιεπισκόπου από τους άλλους (εκτός από τα αξιώματα του) είναι ότι αυτός στα αλήθεια είναι το παράδειγμα ενός στρατιώτη του Χριστού που έχει υπακοή και ταπείνωση, που εκφράσει με τα λόγια και τα έργα του μόνο ΑΓΑΠΗ. Αυτά τα καταλαβαίνει και τα ξέρει κάθε πραγματικός ορθόδοξος και το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ακόμη και αν ήταν εχθρός ο Αρχιεπίσκοπος θα ήταν να πολεμά με ταπείνωση και χωρίς κατηγορίες για να αποκαλύψει την μεγάλη αλήθεια που πιστεύει πως έχει  βρει ο Νικόλα Μάρκου. Γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση φωνάζει ο κλέφτης (Νικόλα Μάρκου) και κρύβετε ο νοικοκύρης.
Ας θυμίσουμε για ακόμη μια φορά σ’ όλους τους σκεπτικούς αλβανούς ότι ο Αρχιεπίσκοπος και η Ορθόδοξη Εκκλησία με την αγάπη που αυτή εκφράζει έχτισε της Κατασκήνωση όπου υποδέχτηκε τους αλβανούς κοσσοβάρους κατά το πόλεμο. (Η και αυτοί είναι Β Ηπειρώτες;)
Αποτελεί ντροπή για κάθε αλβανό και πιστό ένας μπαμπούλας όπως αυτός που ιεροσυλεί πάνω σ’ ένα λατρευτικό χώρο όπως ό ναός τη Παναγίας που παράνομα κατέχει. Σύντομα όμως έρχεται και η ώρα που αυτή την εκκλησία θα την πάρουν οι  πραγματικοί ορθόδοξοι του Ελμπασάν, αυτοί άντεξαν 500 χρόνια τουρκοκρατίας και στο τέλος βγήκαν νικητές και θα κάνουν και λίγο υπομονή μήπως το μετανιώσεις εσύ καημένε Νικόλα, για να πάρουν πίσω αυτό που τους ανήκει και για την οποία οι παππούδες τους έχουν χύσει αίμα.
Μας μιλάς για το καταστατικό του 1929, απ’ ότι φαίνετε φοράς το κουστούμι της κουμπάρας , γιατί αυτό το καταστατικό ήταν προσαρμοσμένο για το βασιλιά Ζώγκου και ήταν αντί- εκκλησιαστικό και αντί-ορθόδοξο γιατί μπορούσε να επέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Εκκλησίας έχοντας δάκτυλο στο διορισμό  των επισκόπων και άλλα παραμύθια του βασιλιά που εσύ τα νοσταλγείς γιατί εσένα σ’ ενδιαφέρει η καταστροφή της εκκλησίας. Το καθήκον αυτό σου το έχουν αναθέσει οι εχθροί της πίστεως μας και εσύ έχεις αποδεχτεί να πουληθείς για το τίποτα, γιατί η Εκκλησία έχει 2000 χρόνια που ζει, και προσπάθησαν άντρες πιο έξυπνη , πιο θαρραλέοι, πιο δυνατοί  και άγριοι από σένα για να την καταστρέψουν αλλά δεν μπόρεσαν, δεν φτάνουν αποτυχημένοι άνθρωποι σαν και  σένα και αυτών που σε στηρίζουν για να την βλάψουν.
Το νέο καταστατικό άρχισε να δημιουργείτε από την πρώτη μέρα της ανοικοδόμησης της Ορθοδόξου Εκκλησίας και έχει προσαρμοστεί στις νέες προϋποθέσεις που ζει η Εκκλησία. Από τις 3 ως και τις 4 Νοεμβρίου 2006  συνεδρίασε η κληρικό-λαϊκή συνέλευση στον Άγιο Βλάσιο του Δυρραχίου το οποίο οργανώθηκε από την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη  Εκκλησία της Αλβανίας. Σ’ αυτήν έλαβαν μέρος 252 κληρικοί και λαϊκοί ορθόδοξοι πολιτισμένοι και με επιστημονικούς τίτλους οι οποίοι ενέκριναν ένα καταστατικό που προσαρμόζετε στους καιρούς μας. Μήπως εσύ είσαι πιο έξυπνος η αγαπάς την Εκκλησία πιο πολύ από αυτούς τους ανθρώπους? Πως μπορεί να αγαπάς εσύ την Εκκλησία πιο πολύ με αυτά που λες και φαντάζεσαι!
Η μήπως δεν ξέρεις πως κατά τον καιρό της δικτατορίας  όπως και κατά τον καιρό του Βασιλιά τέθηκαν ως επικεφαλής της Εκκλησίας άνθρωποι όπως ο Κοκονέση και εχθροί της πίστεως μας. Αλλά όπως φαίνετε και εσύ θέλεις να μοιάσεις στον Κοκονέση και έπειτα να πάρεις το καζμά και να καταστρέψεις όσες εκκλησίες έχουν απομείνει.
Επίσης δεν καταλαβαίνω  τι είναι όλη αυτή η εχθρότητα προς την Ελλάδα με την οποία έχουμε πολύ καλές σχέσεις (προσοχή τις σχέσεις δεν τις κάνουν τα ελεγχόμενα και συκοφαντικά ΜΜΕ  αλλά οι άνθρωποι) γιατί εκεί έχουμε χιλιάδες μετανάστες που εργάζονται, ζουν, κερδίσουν. Καθαρό προϊόν  αυτής της σχέσης είναι και οικονομική ευημερία, η πολιτιστική ανύψωση πολλών ανθρώπων από κάθε γωνιά της Αλβανίας αλλά και οι ευημερία πολλών κατεργάρηδων τεμπέληδων σαν και σένα αλλά και πολλών αναλφάβητων δημοσιογράφων που τρώνε σπέρνοντας μίσος μεταξύ των λαών.
Από τι φαίνετε και κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο πρέπει να ήσουν με τους ιταλούς φασίστες γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να μιλάει για εισβολή στην Αλβανία κατά το ελληνο-ιταλικό πόλεμο, όταν είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η Ιταλία ήθελε τότε όλα τα Βαλκάνια. Στις 7 Απριλίου του 1939 το τότε κράτος τον 44 000 000 επιτέθηκε στην Αλβανία αλλά  οι αλβανοί δεν πολέμησαν γιατί τους παρέδωσε ο Ζώγκου. Το 1940 επιτέθηκε στην Ελλάδα, αλλά οι έλληνες απάντησαν και απελευθέρωσαν πόλεις της Αλβανίας, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως εκατοντάδες έλληνες έπεσαν στον πόλεμο εναντίων του κοινού εχθρού , ο λαός τους περίμενε ως απελευθερωτές . Δεν υπάρχει βουνό και λαγκάδι χωρίς έλληνες στρατιώτες  που έπεσαν στο πόλεμο, αλλά τώρα θέλεις εσύ αλλά θέλουν και άλλοι να μας κάνετε ηλίθιους λέγοντας μας ότι η αλήθεια είναι ψέμα και ότι στην Κλεισούρα η Μπομποστίτσα δεν υπάρχουν έλληνες πεσόντες , έφτασε μέχρι εκεί η δουλειά που και ο πρόεδρος της δημοκρατίας και η βουλή ασχολούνταν με μία ιστορία σκηνοθετημένη και φτιαγμένη από τα εθνικιστικά ΜΜΕ. Αυτό λέγετε αυτοί με ψωμί και εμείς με πέτρες.
Στην Κορυτσά υπάρχει νεκροταφείο για τους γάλλους στρατιώτες (πολλοί εκ των οποίων από τις γαλλικές αποικίες στην Αφρική) που σκότωσαν και πολλούς πατριώτες και να μην κρατήσουμε νεκροταφείο για τους έλληνες που πολέμησαν τον κοινό εχθρό!
Κ. Καμικάζι που δεν σκέφτεσαι ποια θέση θέλεις να έχεις μπροστά στο Θεό, που θα βάλεις την ψυχή σου  γιατί μοιάζεις με τον Ιούδα Ισκαριώτη  αλλά το 21 –αιώνα, γιατί συκοφαντείς μέσο των αηδιαστικών τηλεοράσεων και άλλων μέσων που ζουν από συκοφαντίες , γιατί κάθε φορά που κάποιος λέει την αλήθεια αυτούς δεν  τους συμφέρει. Αυτοί έχουν πάρει το ρόλο του εκτυφλωτή  μέσο του φώς που ισχυρίζονται πως προσφέρουν, έτσι μπορούν και πνίγουν κάθε φωνή που λέει την αλήθεια και φωτίζει τους ανθρώπους.
 Για να τελειώσω την σκέψη μου σου λέω κ. Καμικάζι πως ότι κτίζεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, ναοί, σχολεία, κλινικές δεν είναι ιδιοκτησία σου, ούτε του κράτους αλλά ιδιοκτησία των πραγματικών ορθοδόξων και κτισμένα με την βοήθεια άλλων ορθοδόξων από όλο τον κόσμο. Σου ξεκαθαρίσω εσένα και όσους σκέφτονται όπως εσύ, ότι οι ορθόδοξοι είναι ένα είδος ανθρώπων που ζουν τις εντολές του Χριστού που εσύ δεν γνωρίσεις η καλύτερα σκέψου για λίγο πως ζεις εσύ και το αντίθετο από αυτό είναι η ορθόδοξη ζωή.
Ο Τιμημένος μας Αρχιεπίσκοπος η Αυτού Μακαριότητα Αναστάσιος είναι ειλικρινής φίλος και αγαπητός του αλβανικού λαού, γιατί αφήνει στην Αλβανία αυτά τα καταπληκτικά έργα που όλος ο κόσμος τα ζηλεύει και καμία αλβανική κυβέρνηση έχοντας μεγαλύτερες δυνατότητες δεν τα έδωσε σ’ αυτόν το λαό, αλλά όπως και εσύ αυτή η βρώμικη  ράτσα  πλουτίσει εις βάρος του δικαίου. Εσύ ο ίδιος Νικόλα Μάρκου, δεν κάνεις τίποτα και έχεις το θράσος για να ζητήσεις από αυτών που δουλεύει και έκανε τα πάντα, το λόγο γιατί δεν τα έκανε όλα όπως εσύ νομίζεις. Έτσι η εξαπάτηση και η ληστεία συνεχίσετε.
Εσύ κ. Καμικάζι κρατάς έναν σταυρό που δεν το αξίζεις και δεν ξέρεις ούτε ο ίδιος εργαλείο ποιανού είσαι και ότι δουλεύεις για να βρωμήσεις με αυτό που έχεις λερωθεί ως το λαιμό τους άλλους. Στην Ψευδό-Μακεδονία γίνεσαι κληρικός και έπειτα με θόρυβο και φασαρία κερδίσεις δόξα και προσωρινά αγαθά, όπως ο Ιούδας πουλιέσαι παντού και σε οποιονδήποτε. Αλλά γιατί δεν μας λες ότι η Μητρόπολη που σε χειροτόνησε, σ’ έχει καθαιρέσει για να μη πούμε πως σ’ έχει αφορίσει?
Κατά αυτό το έτος όι Ορθοδοξία θα εορτάσουν τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας και τα 1900 χρόνια από τότε που ο Απόστολος Παύλος έφερε τον λαό από την ειδωλολατρία στην Ορθοδοξία.
Όλοι οι ορθόδοξοι πιστοί  με αρχηγό τον αγαπητό μας Αρχιεπίσκοπο  την Αυτού Μακαριότητα Αναστάσιο Γιαννουλάτο λαμβάνουν μέρος στην χαρά αυτή και υψώνουμε την σημαία ου Δικέφαλου Αετού που είναι προϊόν των ιδανικών και του πολιτισμού που άνθησε κατά το Βυζάντιο και ήταν μέρος αυτού του λαού. Σε παρακαλώ μην ξοδεύεις άδικα τα χρήματα για το ταξί μέχρι το Καθεδρικό των Τιράνων γιατί κάθε βήμα που κάνεις προς αυτό με λόγια και έργα θα σε φέρει αντιμέτωπο με τέτοια αντίσταση που ούτε καν θα φανταστείς εσύ και αυτοί που σε ωθούν. Η Εκκλησία μας έχει κρατηθεί από τις θυσίες των πιστών της, έχει τραφεί από το αίμα των μαρτύρων της για χάρη της αλήθειας και της αγάπης. Είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε και δεν θα αφήσουμε κανέναν και ποτέ να μας  προσβάλει την πίστη και τους τόπους λατρείας μας. Σε καλώ σε μετάνοια όσο πιο γρήγορα  και να μην είσαι πια το μαύρο πρόβατο, χωρίς γάλα, ανορεξική και με άχρηστο μαλλί από τις αρρώστιες που σ’ έχουν πιάσει πνευματικά και σωματικά!
Με αγάπη και σεβασμό ο Σωτήρης Μπάμπουλλας, Πρώτος Πρόεδρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.

No comments: