Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Friday, February 01, 2013

Συνάντηση Πύρρου Δήμα με τον υπουργό Εργασίας για την διακοπή των συντάξεων ΟΓΑ προς τους Βορειοηπειρώτες

- Πρωτοβουλία Πύρρου Δήμα για εκπόνηση και σύνταξη σχετικής νομοθετικής πρότασης σε συνεργασία με τους εκπρόσωπους των Βορειοηπειρωτικών Οργανώσεων.

- Ο Υπουργός συμφώνησε στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης και προέτρεψε τον βουλευτή στην κατάρτιση συγκεκριμένης πρότασης, η οποία μετά και από συνεννόηση με τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, θα κατατεθεί από κοινού στον Υπουργό Οικονομικών.  

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πύρρος Δήμας, συναντήθηκε με τον Υπουργό  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση - μετά την κατάθεση Ερώτησής του- και συζήτησε το φλέγον θέμα της συνταξιοδότησης των ηλικιωμένων Βορειοηπειρωτών από τον ΟΓΑ. Ο βουλευτής ανέλυσε στον Υπουργό τη δυσμενή για τους Βορειοηπειρώτες κατάσταση όσον αφορά στην κοινωνική τους ασφάλιση. Η σύνταξη του ΟΓΑ αποτελεί για πολλές οικογένειες Βορειοηπειρωτών σημαντικό βοήθημα για να ανταπεξέλθουν στα ιδιαίτερα βαριά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Συμβάλλει επίσης στην τόνωση της παρουσίας του ελληνικού στοιχείου στη Βόρεια Ήπειρο. Εντούτοις οι - νέες και παλιές-  απαιτούμενες προϋποθέσεις της εν λόγω σύνταξης καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την απονομή της στους δικαιούχους  Βορειοηπειρώτες.
Ο βορειοηπειρώτης βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό νομοθετική ρύθμιση του θέματος, εξαιρετικού χαρακτήρα και περιορισμένης χρονικής διάρκειας, που θα ενισχύσει σημαντικά την Ελληνική Μειονότητα. Ο Υπουργός συμφώνησε στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης και προέτρεψε τον βουλευτή στην κατάρτιση συγκεκριμένης πρότασης, η οποία μετά και από συνεννόηση με τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, θα κατατεθεί από κοινού στον Υπουργό Οικονομικών.  
Ο Πύρρος Δήμας ανέλαβε την πρωτοβουλία εκπόνησης και σύνταξης της σχετικής νομοθετικής πρότασης σε συνεργασία με τους εκπρόσωπους των Βορειοηπειρωτικών Οργανώσεων, τους οποίους και θα συγκαλέσει σε κοινή συνεδρίαση για το θέμα αυτό.


Deputeti i PASOK-ut, Pirro Dhima ka zhvilluar një takim me Ministrin e Punës, Sigurisë Socialiste dhe Kujdesit, John Vroutsi ku ka diskutuar masat për ndihmën ekonomike për minoritetin grek në Shqipëri.
Dhima ka paraqitur shqetësimet e tij për masat e qeverisë për këtë çështje dhe kanë rënë dakord për një zgjidhje. Ministri Vroutsi e ka siguruar deputetin e PASOK-ut se do të gjendet një zgjidhje e re dhe se së shpejti propozimin e tij do t’ia paraqesë Ministrit të Financave.
Propozimi i iniciuar nga Dhima është hartuar në bashkëpunim me organizatat e minoritetit grek në Shqipëri. Për shkak të ndikimit të krizës financiare qeveria greke u ka hequr të drejtën e pensionit apo ndihmës ekonomike shumë familjeve që jetojnë në Shqipëri.


No comments: