Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Monday, February 11, 2013

Ο Πυρρος δημας:Το έχει πει ο Ισοκράτης στον Πανηγυρικό, «ονομάζονται Ελληνες εκείνοι που παίρνουν τη δική μας μόρφωση και όχι αυτοί που έχουν την ίδια καταγωγή».

Το έχει πει ο Ισοκράτης στον Πανηγυρικό, «ονομάζονται Ελληνες εκείνοι που παίρνουν τη δική μας μόρφωση και όχι αυτοί που έχουν την ίδια καταγωγή». Αυτό ως προς το αποτέλεσμα. Το αίτιο της λογικής αυτής πρότασης είναι ότι «το όνομα των Ελλήνων είναι σύμβολο όχι πλέον της καταγωγής, αλλά της ανύψωσης...». Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο αμφισβητεί τις τυπικές προϋποθέσεις νόμου του 2010. Αν δεν θελήσουμε να σταθούμε σε πολιτικές σκοπιμότητες, το ΣτΕ, μεταξύ άλλων, λέει ότι δεν αρκεί μια εξαετής φοίτηση σε σχολείο για την απόδειξη της ελληνικότητας. Αν αναλογιστούμε τι είδους παιδεία παρέχεται στα παιδιά μας, δύσκολα θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε. Ομως, η προτεινόμενη από το δικαστήριο εγκατάλειψη των επισφαλών, κατ' αυτό, τυπικών κριτηρίων και η θέσπιση εξατομικευμένης κρίσης κατά τη χορήγηση της ιθαγένειας, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως ευκαιρία για κωλυσιεργίες, καθυστερήσεις και αυθαιρεσίες. Στην Ελλάδα δεν νομοθετούν τα δικαστήρια. Ποιος είναι Ελληνας και ποια προσόντα χρειάζεται για να γίνει, το ορίζει ο νόμος. Αυτό το λέει το Σύνταγμα.

Ο Π. Δήμας είναι χρυσός ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

No comments: