Friday, March 15, 2013

Αγανακτισμένοι Βορειοηπειρώτες διαμαρτύρονται για το κόψιμο των Συντάξεων του ΟΓΑ


http://neavi.blogsp
 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος και πορεία διαμαρτυρίας από τη Βουλή στο Ζάππειο πραγματοποίησαν, ot.gr/σήμερα δύο χιλιάδες Βορειοηπειρώτες και δεκάδες παλιννοστούντες ομογενείς - κυρίως από πρώην χώρες της ΕΣΣΔ - διαμαρτυρόμενοι για το κόψιμο των συντάξεων  του ΟΓΑ.

Με πανό και συνθήματα οι Ομογενείς εξέφρασαν την αγάνακτησή τους για τον εγκληματικό αυτό νόμο.
Οι Βορειοηπειρώτες αντιδρούν στη διάταξη του νόμου 4093/2012 που στερεί από τους ανασφάλιστους ηλικιωμένους τη σύνταξη του ΟΓΑ και το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Από την Πλατεία Συντάγματος οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν έξω από το Ζάππειο Μέγαρο  το οποίο ιδρύθηκε από τον Βορειοηπειρώτη εθνικό ευεργέτη κ. Ευάγγελο Ζάππα τον 19ο αιώνα και ξαναγύρισαν μπροστά από τη Βουλή όπου έκλεισαν τη Βασιλίσσης Αμαλίας για περίπου 2 ώρες.
Την συμπαράστασή τους στον αγώνα των ομογενών έδειξαν οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που παραβρέθηκαν στη Συγκέντρωση, από τη Χρυσή Αυγή, τους Ανεξάρτητες Έλληνες και τη ΔΗΜΑΡ.
Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής,  προκειμένου να τροποποιηθεί η διάταξη του νόμου 4093/2012.

No comments: