Thursday, March 14, 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Γενική συνέλευση των Βορειοηπειρωτών, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων με θέμα την κατάργηση των συντάξεων

   Την 13η Μαρτίου 7-9 μμ στην αίθουσα Δαίδαλος του Ελληνοβρετανικού κολλεγίου με πρωτοβουλία της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ» διεξήχθη Γενική Συνέλευση Βορειοηπειρωτών, εκπροσώπων Βορειοηπειρωτικών συλλόγων και φορέων για το κρίσιμο θέμα της κατάργησης των συντάξεων προς τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες.
   Την συζήτηση συντόνισε ο Γιώργος Τζομάκας, Γεν. Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ».
   Αποφασίστηκε ομόφωνα η δυναμική συνέχιση κατά της κατάργησης των συντάξεων προς τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες και τους ομογενείς από την τέως Σοβιετική Ένωση καθώς και η συμπόρευση στον αγώνα με τα Ποντιακά σωματεία.
   Εξελέγη επιτροπή βορειοηπειρωτικού αγώνα για τις συντάξεις, αντιπροσωπευτική, γεωγραφικά από τις διάφορες περιοχές της Βορείου Ηπείρου, συμπεριλαμβανομένου και του βλαχόφωνου Ελληνισμού καθώς και με εκπροσώπους από ΒΗπειρωτικούς συλλόγους και φορείς. Συζητήθηκαν ακόμα λεπτομέρειες για την σημερινή συγκέντρωση  στην πλατεία Συντάγματος στις 5μμ.

Καλούμε όλους τους Βορειοηπειρώτες να προσέλθουν μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα 14 Μαρτίου και ώρα 5μμ στην πλατεία Συντάγματος, και να διαδηλώσουν γιατί διακοπή των συντάξεων προς τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες σημαίνει αφανισμός των υπερηλίκων.

                                                Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της επιτροπής αγώνα

                                                                             Πληροφορίες τηλ. 6944927385    

No comments: