Tuesday, March 12, 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Διακοπή των συντάξεων στους υπερήλικες βορειοηπειρώτες


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “ΟΜΟΝΟΙΑ”
BASHKIMI DEMOKRATIK I MINORITETIT ETNIK GREK “OMONIA’’
DEMOKRATIC UNION OF GREEK MINORITY IN ALBANIA “OMONIA”
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
             Address: Rruga Nr3, Sarande, Albania, web site: www.deem-omonoia.com, e-mail: admin@deem-omonoia.com, tel – fax 00355 85222522

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Διακοπή των συντάξεων στους υπερήλικες βορειοηπειρώτες

Κάλεσμα της «Ομόνοιας» για Πανβορειοηπειρωτική συσπείρωση των συλλόγων και εκπροσώπων των φορέων που εκπροσωπούν όλο το φάσμα του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της «Ομόνοιας», συνάντηση με εκπροσώπους βορειοηπειρωτικών φορέων  με θέμα: Το ζήτημα της διακοπής των συντάξεων στους βορειοηπειρώτες υπερήλικες.

Τη συζήτηση συντόνισε ο αντιπρόεδρος της «Ομόνοιας» κ. Γεώργιος Τζομάκας. Μετά την εισήγησή του, ο λόγος εδόθη  στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου  Π. Λέκκα και Η. Κίκη  οι οποίοι  ενημέρωσαν  αναλυτικά για τις  επαφές  και  συζητήσεις που είχε η επιτροπή τον τελευταίο μήνα.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων  και  στη συνέχεια ο κ. Τζομάκας κατέθεσε πρόταση, η συζήτηση να συνεχιστεί σε έναν διευρυμένο κύκλο με την παρουσία και συμμετοχή όλων των εκπροσώπων βορειοηπειρωτικών φορέων, και όσων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην συγκεκριμένη συζήτηση.

Η πρόταση αυτή βρήκε σύμφωνη την πλειοψηφία και θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδος με μια δεύτερη ανακοίνωση για την ώρα, ημέρα και αίθουσα.

Καλούνται όλοι οι εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικών  φορέων, σωματείων  και συλλόγων να συμμετάσχουν στη συνάντηση με κύριο θέμα συζήτησης την διοργάνωση  δυναμικού συλλαλητηρίου την ερχόμενη εβδομάδα. 

Η απόφαση  περί διακοπής των συντάξεων  σχετίζεται άμεσα με τον ξεριζωμό και την περαιτέρω ερήμωση της Βορείου Ηπείρου. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί. Είναι ζήτημα όλων και πρέπει συντονισμένα και οργανωμένα να δείξουμε την αντίδρασή μας σε μια τέτοια καταστροφική και άδικη  απόφαση.


Αθήνα, 8 Μαρτίου 2013

No comments: