Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Wednesday, September 11, 2013

Απάντηση της Επιτροπής στην ερώτηση για τα βίαια γεγονότα εναντίον της ελληνορθόδοξης κοινότητας στην Πρεμετή της Αλβανίας

Δελτία Τύπου


Την ανάγκη να διασφαλιστεί η ύπαρξη κράτους δικαίου και ο σεβασμός των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας και των τόπων λατρείας τονίζει ο αρμόδιος Επίτροπος Στέφαν Φούλε απαντώντας στην ερώτηση της ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά σχετικά με βίαια γεγονότα εναντίον της ελληνορθόδοξης κοινότητας στην Πρεμετή της Αλβανίας
Ο Επίτροπος υπογραμμίζει στην απάντησή του την ανάγκη να τηρηθεί η Συμφωνία για τη ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ της Αλβανίας και της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αλβανία.
Τονίζει επίσης ότι αν και υπάρχει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εν τούτοις, παραμένει η ανάγκη περαιτέρω προσπάθειας γιατί η εφαρμογή του είναι ακόμα προβληματική. Δεν ξεχνά επίσης να υπενθυμίσει ότι οι θρησκευτικές ελευθερίες, όπως και το σύνολο των θεμελιωδών δικαιωμάτων, έχουν κεντρική θέση στην αξιολόγηση μιας υποψήφιας χώρας.
Η Μαριλένα Κοππά, ως εισηγήτρια του ΕΚ για τη διεύρυνση, δήλωσε: "Οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης, για αυτό πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασίας ένταξής τους. Όμως, στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών δεν μπορούν να υπάρξουν εκπτώσεις. Κάθε παραβίασή τους πρέπει να καταγγέλλεται σε όλους τους τόνους. Μόνο έτσι τα Βαλκάνια θα προχωρήσουν στο δρόμο της συνεργασίας και της καλής γειτονίας, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, θρησκευτική, εθνική ή άλλη αφήνοντας το σκοτεινό παρελθόν πίσω."

MAPO 
fyleDebati mes bashkisë së Përmetit dhe Kishës Ortodokse zbret në Komisionin Evropian. “Çdo vend duhet të respektojë ekzistencën e sundimit të ligjit dhe respektimin e të drejtave të pronësisë dhe vendeve të ardhurimit”, ka thënë komisioneri i BE, Stefan Fyle, duke iu përgjigjur pyetjes së bërë nga eurodeputetja greke, Marilena Kopa, në lidhje me ngjarjet e ndodhura në qytetin e Përmetit.
Komisioneri ka theksuar se, “çdo gjë duhet të bëhet në përputhje me Marrëveshjen mbi marrëdhëniet midis Shqipërisë dhe Kishës Ortodokse Autoqefale në Shqipëri.” Ai gjithashtu thekson se, “edhe pse ekziston një kuadër i përshtatshëm ligjor për mbrojtjen e të drejtave të njeriut, megjithatë mbetet ende një nevojë për të bërë një punë të mëtejshme”.
Ndërkaq, eurodeputetja greke nuk ka lënë pa përmendur edhe faktin se, liritë fetare dhe të drejtat themelore të shtetasve, janë kryesore për vlerësimin e një vendi kandidat.
“Ballkani Perëndimor është një pjesë integrale e Evropës dhe duhet të lëvizë shpejt në procesin e integrimit. Por në fushën e të drejtave të njeriut dhe lirive fetare nuk mund të ketë hapa pas.
Çdo shkelje duhet të raportohet. Vetëm atëherë Ballkani do të përparojë në rrugën e bashkëpunimit dhe marrëdhënieve të mira fqinjësore, me respekt ndaj diversitetit, fesë, duke e lënë prapa të kaluarën e errët “, ka deklaruar eurodeputetja greke, Marilena Kopa.

No comments: