Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Wednesday, September 11, 2013

Siguria e pronës-Nga Programi i qeverise se re shqiptare, publikuar ne dt 10-09-2013

http://www.scribd.com/doc/167080106/Programi-qeverises-2013-2017

Siguria e pronës
Mekanizmat që garantojnë respektimin e pronëspublike dhe private në Shqipëri janë sot tëbllokuara. Menaxhimi i pronave publike është kaotik, nuk ka strategji që e udhëheq, bëhet patransparencë dhe është shpesh pre e korrupsionit.Qeveria jonë do t’i verë këta mekanizma nëlëvizje, duke zhbllokuar dhe bërë funksionale katër shtyllat, mbi të cilat do të mbështet ngrehina pronësore e shtetit:
(i)kthim-kompensimi i pronave private; (ii) Agjencia e Legalizimeve; (iii)Zyra e Hipotekës (ZRPP); dhe (iv) pronat publike në nivel të qeverisjes qendrore dhe 
vendore.
Qeveria jonë do të ndërmarrë një ristrukturimtë gjerë të sistemit të menaxhimit të pronës në Shqipëri, për ta kthyer atë në një sistem modern, e kas dhe transparent në përputhje me praktikat më të mira të vendeve të tjera evropiane. Kjo reformë do të nisë me riorganizimin e të gjithaagjencive që merren me administrimin, regjistrimindhe dokumentimin e pronave (si Agjencia eKthimit dhe Kompesimit të Pronave, ALUIZNI, Zyra Qendrore e Regjistrimit të Pasurive tëPaluajtshme, Agjencia e Inventarizimit dhe Transferimit të Pronave Publike). Në të njëtënkohë, qeveria jonë do të rishikojë trategjinë Ndërsektoriale në Fushën e të Drejtave të Pronësisë 2012 – 2020, për të përcaktuar hapat konkretë dhe prioritarë për t’i dhënë fund kaosit në administrimin e pronave publike dhe private dhe ngritjen në këmbë të një sistemi sa më të përshtatshëm për mbrojtjen e të drejtës së pronësisë, si një prej të drejtave themelore tëindividit. Qeveria do t’i kushtojë rëndësi të posaçme hartimit të një dokumenti strategjik për konsolidimin e tokës bujqësore; përfundimit të shqyrtimittë vlefshmërisë ligjore të krijimit të titujve tëpronësisë mbi tokat bujqësore dhe ngritjes së infrastruktures së përshtatshme për ndjekjen dhe trajtimin në vijimësi të këtij procesi. Qeveria jonë do të zhdukë tri ‘zarfat’ e hallkave të korrupsionit: zarfin tek kthimi i pronave, zarfin tek legalizimet dhe zarfin tek regjistrimi i pronës. Për të arritur këtë qëllim, qeveria:
(i)
do të përfundojë regjistrimin fillestar në zonat kadasrale që kanë mbetur, duke bërë të mundur krijimin e regjistrit të  pasurive të paluajtshme; (vijimi lexojeni ne scribe http://www.scribd.com/doc/167080106/Programi-qeverises-2013-2017

No comments: