Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Tuesday, September 24, 2013

REZOLUTË E DALË NGA MBLEDHJA E SHOQATES “BREGDETI” MBI SITUATËN MBI PRONAT DHE HAPAT QË DUHEN KRYER NGA SHOQATAT HIMARIOTE NË SITUATËN E KRIJUAR

post by Kristaq JorgjiMë datë 21 Shtator, kryesia e degës së Himarës së shoqatës “Bregdeti” nën kryesinë e z. Miço ZHUPA,  thirri një mbledhje me përfaqësues të shoqatës “Bregdeti dhe shoqatave të tjera të Himarës , ku u analizua gjendja e pronave pas formimit të qeverisë se re.  23 vetë morren pjese ne këtë mbledhje ku u diskutua  situata e krijuar dhe u sugjeruan hapa konkrete që duhen bërë për zgjidhjen e problemit te pronave, që mbetet nje nga detyrat themelore të shoqatës. 

Mbledhja doli në përfundimin se në nivelin politik qëndror, zhvillimi më i rëndësishëm  ngelen zgjedhjet e qershorit dhe formimi i maxhorancës së re me në krye Partinë Socialiste.  Në programin e saj jepet si një nga zotimetzbatimi i një programi të veçantë për rregjistrimin e pronave në Bregdetin e Jugutsi dhe krijimi i Agjensisë së Bregdetit. Ndonëse nuk dihen qartë funksionet që do të kryejë kjo agjensi, e cila perflitet se do të drejtohet nga Auron Tare, ajo duhet te  koordinojë tërë veprimet mbi zhvillimin e Bregdetit, perfshirë  çështjet  e pronës, ndërtimeve ilegaleetj. Po ashtu ngelet ne fuqi prona si nje nga 12 prioritet I vendosur nga Komuniteti European. Incidenti në Shtëpinë Qëndrore të Ushtrisë solli sërisht në vëmendje të donatorëve problemin e mprehtë të pronës.

Nisur nga kjo analize, mbledhja propozoi  të ndërmerren këto veprime që kanë të bëjnë me sensibilizmin e opinionit dhe  sjelljen në tavolinën e bisedimeve qëndrimin e këtyre organizatave lidhur me pronën  duke përfshirë  në këto bisedime edhe problemin e kthimit të kullotave dhe livadheve në bregdet si dhe kthimin e pronave të kishës me përparësi:

• Takim me qeverisjen  vendore (Bashkinë e Himarës dhe kryesitë e fshatrave),

• Takim me parlamentarët e zonës zotërinjtë Dule, Kokëdhima, Gjiknuri,

• Takim me Kryeministrin,

• Takim me Agjensinë e propozuar të Bregdetit,

• Krijimin e një dialogu me donatorët sikurse BE, SHBA, OSBE, Republikën Helene, Gjermaninë, Mbretërinë e Bashkuar, Hollandën etj.

Për të rritur efiçensën e këtyre lobimeve prane qeverisjes vendore,  qëndrore dhe donatorët , mbledhja propozoi  koordinimn e  qëndrimeve të tërë organizatave jo-qeveritare të Himarës, kudo që ndodhen –në Himarë dhe fshatrat esaj, Tiranë, Athinë, Washington DC etj.  Kjo do të unifikonte qëndrimet  dhe shtonte forcën goditëse për zbatimin e qëndrimeve që do të  çojë “pronën tek i zoti”.

Gjatë mbledhjes  u kërkua nga shumë diskutues në takim,  një rol më aktiv të kryesisë së Tiranës si dhe një  koordinim më të mirë të punës së kryesisë me bazën në Himarë dhe Lukovë.  Për këtë u sugjerua që një grup përfaqësues nga mbledhja e Himarës të marrë takim më kryesinë e Tiranës dhe ti informojë për këto sugjerime si dhe zhvillimet  e mbledhjes .

Himarë, më Shtator 22, 2013
 

No comments: