Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Wednesday, October 09, 2013

Takimi Shoqatave Himariote me KryeBashkiakun Goro.


 post by K. Jorgji
Takimi Shoqatave Himariote me KryeBashkiakun Goro. Dy shoqatat “Bregdeti’ dhe “Komuniteti Himariot” patën një takim me kryebashkiakun e Himares Jorgo Goro, ditën e shtune, datë 5 Tetor me kërkese të z. Miço Zhupa, kryetar i Shoqates “Bregdeti’ per zonën e Himarës. Në takim, përveç z. Miço ZHUPA, morën pjesë edhe z. Josif BOLLANO, z. Qirkajo MALO, z. Petro GJONI, z. Kristaq JORGJI dhe z. Aristotel BUFI.

Ky ishte takimi i parë zyrtar i bërë midis këtyre shoqatave dhe kryebashkiakut. Në të u trajtua kryesisht çeëhtja e mprehtë e pazgjidhur e pronave si dhe marrëdhenjet e shoqatave me Bashkinë. Pas diskutimeve të bëra, ku secila palë argumentoi qëndrimet e tyre, u ra dakord qe shoqatat të takojnë me Bashkinë periodikisht për të këmbyer mendimet mbi gjendjen në zonë. Shoqatat ngritën çështjen e zbatimit të ligjit 7501 në zonën tonë; mbrojtën parimin e “kthimit të pronës tek i zoti”, veçanërisht të kishës dhe kullotave; shtruan problemin e ndarjes administrative të fshatrave dhe të bashkisë; ngritën problemin e ndërtimeve pa leje që po ndodhin etj.

Gjatë takimit, z. Goro insistoi ne idene për përparësinë e tij në kryerjen e rregjistrimit fillestar (menixhimit) në zonë. Shoqatat, edhe pse duke njohur rëndësinë e rregjistrimit fillestar, vune theksin në përparësinë e njohjes së pronës në bazë të parimit “prona tek i zoti”. Takimi zgjati rreth një orë. Shoqatat informuan kryebashkiakun se në vazhdim do të takojnë anëtarët e parlamentit të zonës si dhe funksionarë të shtetit dhe donatorëve të huaj, siç është aprovuar në rezolutën e datës 22 Shtator 2013 të dalë nga mbledhja e datës 21 Shtator 2013 në Himarë.LAJMËRIM i Shoqatës “Komuniteti Himariot” Në kuadrin e mbledhjes së zakonshme, lajmërohen anëtarët e shoqatës “Komuniteti Himariot” se kjo organizatë do organizojë mbledhjen e saj vjetore për vitin 2013, ditën e e Mërkurë më datë 9 Tetor 2013. Mbledhja do të mbahet ne restorant “Tirana 2”, në rruga Myslym Shyri, ora 18.30 -19.30. Raporti vjetor do të mbahet nga kryetari i shoqatë Theodhori Bollano. Mbledhja do te vazhdojë me diskutime rreth raportit, shqyrtimi i ndryshimeve ne statut, miratimi i logos (stemës) së shoqatës, dhe zgjedhjet e reja te shoqatës.

No comments: