Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Wednesday, January 01, 2014

Τελικά πόσοι είναι οι Βορειοηπειρώτες;

http://www.antibaro.gr/

Κωνσταντίνος Χολέβας –Πολιτικός Επιστήμων
boreios-hpeiros-autonomia-1914Ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, της Οργανώσεως της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, Βασίλης Μπολάνος παρουσίασε προ ολίγων ημερών μία ενδιαφέρουσα καταγραφή αριθμητικών και ποιοτικών στοιχείων. Συγκεκριμένα η ΟΜΟΝΟΙΑ αμφισβήτησε την απογραφή πληθυσμού και εθνοθρησκευτικών κοινοτήτων που διενήργησε προ δύο ετών η αλβανική κυβέρνηση και πραγματοποίησε μία δική της απογραφή. Οι ελληνικής εθνικής συνειδήσεως Αλβανοί υπήκοοι, όπου κι αν κατοικούν, εκλήθησαν να απογραφούν είτε γραπτώς είτε ηλεκτρονικώς (μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας). Τα τελικά αποτελέσματα δείχνουν τον αριθμό των 286.500 που δηλώνουν Έλληνες στην Αλβανία. Εξ αυτών οι μισοί περίπου κατοικούν στην Ελλάδα, αλλά διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με την πατρώα γη. Το 90% δηλώνει ότι ακολουθεί την Ορθόδοξη Πίστη, ενώ οι υπόλοιποι δεν δηλώνουν θρήσκευμα. Από πλευράς γλωσσικής οι 186.000 περίπου δηλώνουν ότι είναι ελληνόφωνοι και οι υπόλοιποι, περίπου 100.000, δηλώνουν κυρίως βλαχόφωνοι. Οι γενναίοι Ελληνόβλαχοι κρατούν ψηλά τη σημαία!
Δεν γνωρίζω πόσο αξιόπιστη μέθοδος χρησιμοποιήθηκε για αυτήν την καταγραφή του Ελληνισμού, πάντως τα στοιχεία φαίνονται να συμφωνούν με την ιστορική πορεία των εθνολογικών στατιστικών. Προ κομμουνισμού η τελευταία απογραφή έδειχνε ότι το 20% του πληθυσμού ήταν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία Έλληνες. Αντιθέτως η επίσημη αλβανική άποψη φέρνει τους Βορειοηπειρώτες γύρω στις 60.000, στοιχείο που είναι οφθαλμοφανώς ανακριβές. Αρκεί να παρατηρήσει κάποιος με μία εμπειρική στατιστική πόσοι Βορειοηπειρώτες κατοικούν στη χώρα μας, όπου ξεπερνούν κατά πολύ τους αλβανικούς υπολογισμούς. Η αλβανική πολιτεία από την ίδρυσή της το 1913 μέχρι σήμερα προσπάθησε με κάθε τρόπο να αμφισβητήσει τον αριθμό και τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής κοινότητος.
Έχουμε, λοιπόν, δύο απογραφές, μία κρατική και μία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που η μία δεν αναγνωρίζει την άλλη. Οι εκπρόσωποι των Ομογενών μας αλλά και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας ουδέποτε αποδέχθηκαν το αποτέλεσμα της κρατικής απογραφής. Παρά τις συστάσεις της Ευρ. Ενώσεως να καταγράφεται και η εθνική καταγωγή και το θρήσκευμα -αν θέλει ο ερωτώμενος- τελικά οι περισσότεροι απογραφείς δεν έθεταν σκοπίμως αυτά ερωτήματα στις περιοχές του Ελληνισμού. Από τη στιγμή που η μεγαλύτερη μειονότητα της Αλβανίας δεν αναγνωρίζει την κρατική απογραφή δικαιούνται η Ελλάς και η Ε.Ε. να ζητήσουν νέα αδιάβλητη απογραφή όλων των μειονοτήτων της Αλβανίας.
Κ.Χ. 18.12.2013
Βαλκάνια, Βορειοηπειρωτικό, Κωνσταντίνος Χολέβας Τελικά πόσοι είναι οι Βορειοηπειρώτες; by admin • 23 December 2013 • 0 Comments PrintFriendly and PDFΕκτύπωση PDF Κωνσταντίνος Χολέβας –Πολιτικός Επιστήμων boreios-hpeiros-autonomia-1914Ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, της Οργανώσεως της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, Βασίλης Μπολάνος παρουσίασε προ ολίγων ημερών μία ενδιαφέρουσα καταγραφή αριθμητικών και ποιοτικών στοιχείων. Συγκεκριμένα η ΟΜΟΝΟΙΑ αμφισβήτησε την απογραφή πληθυσμού και εθνοθρησκευτικών κοινοτήτων που διενήργησε προ δύο ετών η αλβανική κυβέρνηση και πραγματοποίησε μία δική της απογραφή. Οι ελληνικής εθνικής συνειδήσεως Αλβανοί υπήκοοι, όπου κι αν κατοικούν, εκλήθησαν να απογραφούν είτε γραπτώς είτε ηλεκτρονικώς (μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας). Τα τελικά αποτελέσματα δείχνουν τον αριθμό των 286.500 που δηλώνουν Έλληνες στην Αλβανία. Εξ αυτών οι μισοί περίπου κατοικούν στην Ελλάδα, αλλά διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με την πατρώα γη. Το 90% δηλώνει ότι ακολουθεί την Ορθόδοξη Πίστη, ενώ οι υπόλοιποι δεν δηλώνουν θρήσκευμα. Από πλευράς γλωσσικής οι 186.000 περίπου δηλώνουν ότι είναι ελληνόφωνοι και οι υπόλοιποι, περίπου 100.000, δηλώνουν κυρίως βλαχόφωνοι. Οι γενναίοι Ελληνόβλαχοι κρατούν ψηλά τη σημαία! Δεν γνωρίζω πόσο αξιόπιστη μέθοδος χρησιμοποιήθηκε για αυτήν την καταγραφή του Ελληνισμού, πάντως τα στοιχεία φαίνονται να συμφωνούν με την ιστορική πορεία των εθνολογικών στατιστικών. Προ κομμουνισμού η τελευταία απογραφή έδειχνε ότι το 20% του πληθυσμού ήταν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία Έλληνες. Αντιθέτως η επίσημη αλβανική άποψη φέρνει τους Βορειοηπειρώτες γύρω στις 60.000, στοιχείο που είναι οφθαλμοφανώς ανακριβές. Αρκεί να παρατηρήσει κάποιος με μία εμπειρική στατιστική πόσοι Βορειοηπειρώτες κατοικούν στη χώρα μας, όπου ξεπερνούν κατά πολύ τους αλβανικούς υπολογισμούς. Η αλβανική πολιτεία από την ίδρυσή της το 1913 μέχρι σήμερα προσπάθησε με κάθε τρόπο να αμφισβητήσει τον αριθμό και τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής κοινότητος. Έχουμε, λοιπόν, δύο απογραφές, μία κρατική και μία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που η μία δεν αναγνωρίζει την άλλη. Οι εκπρόσωποι των Ομογενών μας αλλά και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας ουδέποτε αποδέχθηκαν το αποτέλεσμα της κρατικής απογραφής. Παρά τις συστάσεις της Ευρ. Ενώσεως να καταγράφεται και η εθνική καταγωγή και το θρήσκευμα -αν θέλει ο ερωτώμενος- τελικά οι περισσότεροι απογραφείς δεν έθεταν σκοπίμως αυτά ερωτήματα στις περιοχές του Ελληνισμού. Από τη στιγμή που η μεγαλύτερη μειονότητα της Αλβανίας δεν αναγνωρίζει την κρατική απογραφή δικαιούνται η Ελλάς και η Ε.Ε. να ζητήσουν νέα αδιάβλητη απογραφή όλων των μειονοτήτων της Αλβανίας. Κ.Χ. 18.12.2013 (307) αναγνώσεις

Περισσότερα: http://www.antibaro.gr/article/9642, Ἀντίβαρο
Βαλκάνια, Βορειοηπειρωτικό, Κωνσταντίνος Χολέβας Τελικά πόσοι είναι οι Βορειοηπειρώτες; by admin • 23 December 2013 • 0 Comments PrintFriendly and PDFΕκτύπωση PDF Κωνσταντίνος Χολέβας –Πολιτικός Επιστήμων boreios-hpeiros-autonomia-1914Ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, της Οργανώσεως της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, Βασίλης Μπολάνος παρουσίασε προ ολίγων ημερών μία ενδιαφέρουσα καταγραφή αριθμητικών και ποιοτικών στοιχείων. Συγκεκριμένα η ΟΜΟΝΟΙΑ αμφισβήτησε την απογραφή πληθυσμού και εθνοθρησκευτικών κοινοτήτων που διενήργησε προ δύο ετών η αλβανική κυβέρνηση και πραγματοποίησε μία δική της απογραφή. Οι ελληνικής εθνικής συνειδήσεως Αλβανοί υπήκοοι, όπου κι αν κατοικούν, εκλήθησαν να απογραφούν είτε γραπτώς είτε ηλεκτρονικώς (μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας). Τα τελικά αποτελέσματα δείχνουν τον αριθμό των 286.500 που δηλώνουν Έλληνες στην Αλβανία. Εξ αυτών οι μισοί περίπου κατοικούν στην Ελλάδα, αλλά διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με την πατρώα γη. Το 90% δηλώνει ότι ακολουθεί την Ορθόδοξη Πίστη, ενώ οι υπόλοιποι δεν δηλώνουν θρήσκευμα. Από πλευράς γλωσσικής οι 186.000 περίπου δηλώνουν ότι είναι ελληνόφωνοι και οι υπόλοιποι, περίπου 100.000, δηλώνουν κυρίως βλαχόφωνοι. Οι γενναίοι Ελληνόβλαχοι κρατούν ψηλά τη σημαία! Δεν γνωρίζω πόσο αξιόπιστη μέθοδος χρησιμοποιήθηκε για αυτήν την καταγραφή του Ελληνισμού, πάντως τα στοιχεία φαίνονται να συμφωνούν με την ιστορική πορεία των εθνολογικών στατιστικών. Προ κομμουνισμού η τελευταία απογραφή έδειχνε ότι το 20% του πληθυσμού ήταν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία Έλληνες. Αντιθέτως η επίσημη αλβανική άποψη φέρνει τους Βορειοηπειρώτες γύρω στις 60.000, στοιχείο που είναι οφθαλμοφανώς ανακριβές. Αρκεί να παρατηρήσει κάποιος με μία εμπειρική στατιστική πόσοι Βορειοηπειρώτες κατοικούν στη χώρα μας, όπου ξεπερνούν κατά πολύ τους αλβανικούς υπολογισμούς. Η αλβανική πολιτεία από την ίδρυσή της το 1913 μέχρι σήμερα προσπάθησε με κάθε τρόπο να αμφισβητήσει τον αριθμό και τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής κοινότητος. Έχουμε, λοιπόν, δύο απογραφές, μία κρατική και μία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που η μία δεν αναγνωρίζει την άλλη. Οι εκπρόσωποι των Ομογενών μας αλλά και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας ουδέποτε αποδέχθηκαν το αποτέλεσμα της κρατικής απογραφής. Παρά τις συστάσεις της Ευρ. Ενώσεως να καταγράφεται και η εθνική καταγωγή και το θρήσκευμα -αν θέλει ο ερωτώμενος- τελικά οι περισσότεροι απογραφείς δεν έθεταν σκοπίμως αυτά ερωτήματα στις περιοχές του Ελληνισμού. Από τη στιγμή που η μεγαλύτερη μειονότητα της Αλβανίας δεν αναγνωρίζει την κρατική απογραφή δικαιούνται η Ελλάς και η Ε.Ε. να ζητήσουν νέα αδιάβλητη απογραφή όλων των μειονοτήτων της Αλβανίας. Κ.Χ. 18.12.2013 (307) αναγνώσεις

Περισσότερα: http://www.antibaro.gr/article/9642, Ἀντίβαρο
Βαλκάνια, Βορειοηπειρωτικό, Κωνσταντίνος Χολέβας Τελικά πόσοι είναι οι Βορειοηπειρώτες; by admin • 23 December 2013 • 0 Comments PrintFriendly and PDFΕκτύπωση PDF Κωνσταντίνος Χολέβας –Πολιτικός Επιστήμων boreios-hpeiros-autonomia-1914Ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, της Οργανώσεως της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, Βασίλης Μπολάνος παρουσίασε προ ολίγων ημερών μία ενδιαφέρουσα καταγραφή αριθμητικών και ποιοτικών στοιχείων. Συγκεκριμένα η ΟΜΟΝΟΙΑ αμφισβήτησε την απογραφή πληθυσμού και εθνοθρησκευτικών κοινοτήτων που διενήργησε προ δύο ετών η αλβανική κυβέρνηση και πραγματοποίησε μία δική της απογραφή. Οι ελληνικής εθνικής συνειδήσεως Αλβανοί υπήκοοι, όπου κι αν κατοικούν, εκλήθησαν να απογραφούν είτε γραπτώς είτε ηλεκτρονικώς (μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας). Τα τελικά αποτελέσματα δείχνουν τον αριθμό των 286.500 που δηλώνουν Έλληνες στην Αλβανία. Εξ αυτών οι μισοί περίπου κατοικούν στην Ελλάδα, αλλά διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με την πατρώα γη. Το 90% δηλώνει ότι ακολουθεί την Ορθόδοξη Πίστη, ενώ οι υπόλοιποι δεν δηλώνουν θρήσκευμα. Από πλευράς γλωσσικής οι 186.000 περίπου δηλώνουν ότι είναι ελληνόφωνοι και οι υπόλοιποι, περίπου 100.000, δηλώνουν κυρίως βλαχόφωνοι. Οι γενναίοι Ελληνόβλαχοι κρατούν ψηλά τη σημαία! Δεν γνωρίζω πόσο αξιόπιστη μέθοδος χρησιμοποιήθηκε για αυτήν την καταγραφή του Ελληνισμού, πάντως τα στοιχεία φαίνονται να συμφωνούν με την ιστορική πορεία των εθνολογικών στατιστικών. Προ κομμουνισμού η τελευταία απογραφή έδειχνε ότι το 20% του πληθυσμού ήταν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία Έλληνες. Αντιθέτως η επίσημη αλβανική άποψη φέρνει τους Βορειοηπειρώτες γύρω στις 60.000, στοιχείο που είναι οφθαλμοφανώς ανακριβές. Αρκεί να παρατηρήσει κάποιος με μία εμπειρική στατιστική πόσοι Βορειοηπειρώτες κατοικούν στη χώρα μας, όπου ξεπερνούν κατά πολύ τους αλβανικούς υπολογισμούς. Η αλβανική πολιτεία από την ίδρυσή της το 1913 μέχρι σήμερα προσπάθησε με κάθε τρόπο να αμφισβητήσει τον αριθμό και τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής κοινότητος. Έχουμε, λοιπόν, δύο απογραφές, μία κρατική και μία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που η μία δεν αναγνωρίζει την άλλη. Οι εκπρόσωποι των Ομογενών μας αλλά και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας ουδέποτε αποδέχθηκαν το αποτέλεσμα της κρατικής απογραφής. Παρά τις συστάσεις της Ευρ. Ενώσεως να καταγράφεται και η εθνική καταγωγή και το θρήσκευμα -αν θέλει ο ερωτώμενος- τελικά οι περισσότεροι απογραφείς δεν έθεταν σκοπίμως αυτά ερωτήματα στις περιοχές του Ελληνισμού. Από τη στιγμή που η μεγαλύτερη μειονότητα της Αλβανίας δεν αναγνωρίζει την κρατική απογραφή δικαιούνται η Ελλάς και η Ε.Ε. να ζητήσουν νέα αδιάβλητη απογραφή όλων των μειονοτήτων της Αλβανίας. Κ.Χ. 18.12.2013 (307) αναγνώσεις

Περισσότερα: http://www.antibaro.gr/article/9642, Ἀντίβαρο

No comments: