Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Friday, June 20, 2014

Omonia: Δελτίο τύπου


 
sent by D. Perdikis 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “ΟΜΟΝΟΙΑ”
BASHKIMI DEMOKRATIK I MINORITETIT ETNIK GREK “OMONIA’’
DEMOCRATIC UNION OF GREEK MINORITY IN ALBANIA “OMONIA”
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
           Address: Rruga Nr3, Sarande, Albania, web site: www.deem-omonoia.com, e-mail: info@deem-omonoia.com, tel – fax 00355 85222522

Δελτίο τύπου

Συνήλθε το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 και ώρα 1100, σε τακτική σύσκεψη το Διευρυμένο Προεδρείο του Γενικού Συμβουλίου της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» στους Αγίους Σαράντα, υπό τον Γενικό Πρόεδρο κ. Βασίλη Μπολάνο.
Το Προεδρείο εξέτασε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στα θέματα που αφορούν την Ελληνική Εθνική Μειονότητα και τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτής.
Τα κύρια ζητήματα που απασχόλησαν το Γενικό Προεδρείο ήταν η νέα διοικητική διαίρεση στο γεωγραφικό χώρο οπού παραδοσιακά μένει σε σημαντικό αριθμό η Ελληνική Εθνική Μειονότητα, τα θέματα παιδείας, θέματα ιδιοκτησίας (ιδιόκτητα και ιδιοκτησία της Εκκλησιάς) αλλά και τα σοβαρά γεγονότα με τις επιλεκτικές κατεδαφίσεις στους Δρυμάδες της Χιμάρας όπου κατεδάφισαν νόμιμα κτήρια Ελλήνων.  
Για την προτεινόμενη Διοικητική Διαίρεση από την κυβέρνηση, η «ΟΜΟΝΟΙΑ» εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή της στα προτεινόμενα σενάρια για την περιοχή της Χιμάρας και αντιπροτείνει την πέμπτη εκδοχή με την συνένωση αυτής με την επαρχεία Λουκόβου. Το Γενικό Προεδρείο αποφάσισε να ενταθούν οι προσπάθειες για την επίτευξη του άνωθεν στόχου με την ενημέρωση όλων των Ευρωπαϊκών και Διεθνών παραγόντων, αλλά και την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Ήδη ο Πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» έχει ενημερώσει γραπτώς για όλα τα παραπάνω ζητήματα την κυβέρνηση αλλά και τους διεθνείς φορείς.  
Στα θέματα παιδείας αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι έως σήμερα προσπάθειες και η συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας για την έγκαιρη κάλυψη των αναγκών των ελληνικών σχολείων με κατάλληλα συγγράμματα από την έναρξη της νέας χρονιάς για να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα των τριών τελευταίων ετών.
Στο θέμα του ιδιοκτησιακού οι έπαρχοι ενημέρωσαν το Προεδρείο για την στασιμότητα που υπάρχει σε πολλές δικαστικές διαμάχες με «κατ επίφαση» πρώην  ιδιοκτήτες, και ταυτόχρονα κατήγγειλαν τα στημένα δικαστήρια με πλαστογραφημένα στοιχεία που υφαρπάζουν ιδιοκτησίες της Ελληνικής Κοινότητας και της Εκκλησίας. Το Προεδρείο αποφάσισε να συνεχιστεί η προσπάθεια από τους τοπικούς φορείς και ταυτόχρονα να ενημερωθούν οι διεθνείς οργανισμοί για την καταπάτηση που γίνεται εις βάρος της ΕΕΜ.
Στο θέμα των κατεδαφίσεων, το Προεδρείο ενημερώθηκε για την επιλεκτικότητα που επέδειξε η Κυβέρνηση στην κατεδάφιση κτηρίων που ανήκαν σε μέλη της μειονότητας, εκ των οποίων οι πλειοψηφία είχε νόμιμη άδεια οικοδομής.
Κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση Ράμα να ασχοληθεί σοβαρά ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση εις βάρος της ΕΕΜ και να βρεθούν λύσεις για την βελτίωση των προβλημάτων που απασχολούν την κοινότητα μας.

Άγιοι Σαράντα 12 Ιουνίου 2014

Εκ του Γραφείου τύπου και Επικοινωνίας

No comments: