Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Saturday, July 19, 2014

Ενέργειες σχετικές με την μεταρρύθμιση έχουν χαρακτηριστεί από έλλειψη σεβασμού προς το σύμφωνο σταθερότητας, την σύμβαση πλαίσιο και τις ευρωπαϊκές πρακτικές σχετικά με τον σεβασμό των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων.

sent by 'DIMITRIS PERDIKIS'

Δήλωση του
Βασίλη Μπολάνου
 Προέδρου της «Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. Oμόνοια» σχετικά με την διοικητική μεταρρύθμιση στην Αλβανία
 
    Καταγγέλλουμε την χθεσινή πρόταση της επιτροπής καθώς και όλες τις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με την νέα διοικητική μεταρρύθμιση.
   1) Για την πελατειακή πρακτική που η κυβέρνησης έχει ακολουθήσει ως αυτή την στιγμή σε βάρος της ΕΕΜ, παρ’ όλο που αυτή διαμένει παραδοσιακά σε περιοχές με σημαντικό ποσοστό επί του πληθυσμού.
  2) Έλλειψη διαφάνειας σε όλη την διαδικασία της μεταρρύθμισης.
  3) Οι ενέργειες οι σχετικές με την μεταρρύθμιση έχουν χαρακτηριστεί από έλλειψη    σεβασμού προς το σύμφωνο σταθερότητας, την σύμβαση πλαίσιο και τις ευρωπαϊκές πρακτικές σχετικά με τον σεβασμό των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων.  
       Μπορούμε ανεπιφύλακτα να πούμε, κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώνονται, πως η κυβέρνηση στοχεύει στην αλλοίωση της Ελληνικής        Κοινότητας στην Αλβανία.  
                                                                                                                                                                                                               Καταγγέλλουμε δημόσια ως απαράδεκτη, και μη αποδεκτή εκ μέρους μας, την συμπεριφορά της κυβέρνησης της Αλβανίας και για έναν ακόμα λόγο. Διότι είναι μία χώρα η οποία πρόσφατα στηρίχτηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις προενταξιακές διαδικασίες, για να γίνει χώρα μέλος της Ε.Ε. ενώ  οι συμπεριφορές αυτές δεν είναι καθόλου Ευρωπαϊκές.
                                                                                                                                                                    Κάνουμε έκκληση προς την αλβανική κυβέρνηση να σταματήσει τα σχέδια εξόντωσης της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας και να σταματήσουν να προκαλούν τα αισθήματα μίας φιλήσυχης και νομοταγούς κοινότητας, δημιουργώντας τεχνητά προβλήματα και εντάσεις. Ταυτόχρονα ζητάμε απ΄όλον τον διεθνή παράγοντα να δείξει κατανόηση στα αιτήματα μας και να πείσει την αλβανική κυβέρνηση να κάνει αποδεκτά τα αιτήματα αυτά τα οποία στηρίζονται σε διεθνείς συμβάσεις και πρακτικές.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Αγ. Σαράντα 18.07.2014                   
 

No comments: