Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Saturday, July 19, 2014

“ΟΜΟΝΟΙΑ”: Ανακοίνωση Τύπου Επικίνδυνες αποκλίσεις εις βάρος της ΕΕΜ στη διαδικασία εδαφικής και διοικητικής μεταρρύθμισης της Αλβανικής επικράτειας.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “ΟΜΟΝΟΙΑ”
BASHKIMI DEMOKRATIK I MINORITETIT ETNIK GREK “OMONIA’’
DEMOKRATIC UNION OF GREEK MINORITY IN ALBANIA “OMONIA”
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
           Address: Rruga Nr3, Sarande, Albania, web site: www.deem-omonoia.com, e-mail: info@deem-omonoia.com, tel – fax 00355 85222522

Ανακοίνωση Τύπου

 Θέμα: Επικίνδυνες αποκλίσεις εις βάρος της ΕΕΜ στη διαδικασία εδαφικής και διοικητικής μεταρρύθμισης της Αλβανικής επικράτειας.

Στα επικίνδυνα μονοπάτια της χαλκευμένης διαδικασίας Απογραφής Πληθυσμού 2011, διολισθαίνει με την εκούσια συνδρομή της Κυβέρνησης και των αρμοδίων φορέων της, και η προκαταρκτική συζήτηση περί της Διοικητικής και Εδαφικής Μεταρρύθμισης της Αλβανικής επικρατείας. Αποφεύγοντας την ουσία και την πραγματική ανάγκη της βελτίωσης κατά το πνεύμα της επικρατούσας στην Ευρώπη της παραπέρα αποκέντρωσης και ανεξαρτησίας της τοπικής αυτοδιοίκησης η κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο που σηματοδοτούν σαπισμένοι αισθητήρες του παρελθόντος και των υπογείων, ούτως ώστε όπως ο Δον Κιχώτης να παλέψει με φανταστικούς εχθρούς.
Για άλλη μια φορά με ύπουλο τρόπο θέλει να εστιάσει επί της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Όχι όμως για να δει τα προβλήματα της και να σεβαστεί τις αρχές διεθνών ντοκουμέντων για την προστασία των Εθνικών, πολιτιστικών και γλωσσικών μειονοτήτων, αλλά να διεγείρει την κοινή γνώμη και να αποκρύψει στην ανούσια δημόσια αντιπαράθεση άλλες αδυναμίες της επιχειρούμενης μεταρρύθμισης. Δεν πρόκειται να διολισθήσουμε σε αυτό το έδαφος που εξυπηρετεί τις μικροκομματικές πολιτικές ή επιθυμίες εθνικιστών!
Θα μείνουμε στην ουσία και αυτή είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις, με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, όπως αυτές αποτυπώνονται σε δηλώσεις υπευθύνων προσώπων της κυβέρνησης και της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, όχι απλώς δεν λαμβάνονται υπόψη συνταγματικές αρχές, ρυθμίσεις που προκύπτουν από τις Ευρωπαϊκές συμβάσεις, δεν συμπεριλαμβάνουν καμιά απ’ τις θέσεις της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που από πλευράς μας επισήμως έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές, απεναντίας προμηνύουν ακόμη παραπέρα επιδείνωση.
Ως ΟΜΟΝΟΙΑ καταγγέλλουμε αυτές τις μεθοδεύσεις. Εφόσον στη χώρα δεν υπάρχει πραγματική κατοχύρωση της αυτονομίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, απόλυτος σεβασμός στις τοπικές κοινωνίες τις επιδιώξεις και φιλοδοξίες τους, αλλά κυρίως εφαρμογή στην πράξη των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, προφανώς οποιαδήποτε εξέλιξη στον ευαίσθητο χώρο της διάρθρωσης και λειτουργία της αυτοδιοίκησης μας καθιστά απόλυτα ενδιαφερόμενους και προσηλωμένους.
Ως ΟΜΟΝΟΙΑ προκειμένου να είμαστε συνεπείς όχι μόνο με τις αρχές μας και όσα  γραπτώς περί της εν λόγω μεταρρύθμισης έχουμε καταθέσει, κυρίως όμως με όσα ορίζουν τα ευρωπαϊκά κείμενα και πρακτικές για τις μειονότητες και το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα συνεχίσουμε την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης περί τούτων των ζητημάτων και των εις βάρος μας παραβιάσεων.
Καλούμε τους διεθνείς οργανισμούς να εστιάσουν σ’ αυτά τα προβλήματα και την επιχειρούμενη χειραγώγηση της ΕΕΜ και μέσα απ’ τους μηχανισμούς αυτούς της δήθεν διοικητικής και εδαφικής μεταρρύθμισης. Να ασκήσουν επιπλέον πίεση στην Κυβέρνηση ώστε με διάλογο και περισσότερη διαφάνεια να καταλήξει σε άλλες επιλογές που ικανοποιούν καλύτερα την ΕΕΜ. Σε διαδικασίες αυτού του είδους η προσοχή και η φροντίδα πρέπει να είναι στις υπό απειλή ομάδες και κοινότητες και όχι στην εξυπηρέτηση σκοτεινών εθνικισμών και ρατσιστικών αντιλήψεων.
      
 Αγ. Σαράντα, 18 Ιουλίου 2014

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

No comments: