Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Thursday, July 17, 2014

Εκδήλωση : Η νέα διοικητική διαίρεση στην Αλβανία και οι συνέπειες για την περιοχή της Χιμάρας και ευρύτερα για τον Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού

Η ΕΝΩΣΗ ΧEΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ
Την Δευτέρα 21η Ιουλίου 2014
στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20
 
στην εκδήλωση με θέμα:
Η νέα διοικητική διαίρεση στην Αλβανία και οι συνέπειες για την
περιοχή της Χιμάρας και ευρύτερα για τον Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
6.30μμ  Προσέλευση
 
7.00      Χαιρετισμοί
 
7.30      Ομιλίες
 
             Ι. Η πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής στο διάβα των αιώνων             
                και πως αυτή επηρεάζεται από την προτεινόμενη διαίρεση.
                Ομιλητής Ελευθέριος Οικονόμου, τέως Υπουργός 
                Προστασίας του Πολίτη και επίτιμος αρχηγός της Ελληνικής
                Αστυνομίας.
 
             ΙΙ. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα ο πολιτικός 
                   κόσμος της Ελλάδος και τα ελληνικά ΜΜΕ
                   Ομιλητής Λάμπρος Καλαρρύτης Δημοσιογράφος,
                   Διευθυντής περιοδικού «Επίκαιρα».
 
              ΙΙΙ. Οι τελευταίες εξελίξεις στην Αλβανία και πως διαμορφώνο-
                    νται οι ισορροπίες στην Αλβανική Βουλή.
                    Ομιλητής: Ευάγγελος Ντούλες, Πρόεδρος ΚΕΑΔ και Αντι-
                    πρόεδρος της Αλβανικής Βουλής
                    (μέσω Skype από τα Τίρανα)
 
              ΙV α- Η διεθνής πρακτική και τι προβλέπεται από το ευρωπαϊκό 
                        και το διεθνές δίκαιο σε ανάλογες περιπτώσεις.
                    β- Η στρατηγική του Ελληνισμού για να αποκρούσει τις  
                         επικίνδυνες μεθοδεύσεις της αλβανικής κυβέρνησης.   
                        Ομιλητής Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης Διευθυντής Ερευνών,  
                         Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο.  

No comments: