Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Wednesday, July 23, 2014

Grupet e interesit të Bashkise Himare - Komunikatë per Shtyp

Grupet e interesit të Bashkise Himare  

Komunikatë per Shtyp
                                                                                                                                   
Sot më 22.07.2014 njoftohemi nëpërmjet shtypit elektronik me deklarimet e turpshme te Deputetit te Qarkut VloreK.Kokdhima, per Ndarjen e Re Territoriale ne vend. Ne grupet e interesit shprehim pakënaqësine tonë në lidhje me keto deklarime, per te cilin mund te themi pa ndrojtje se nuk ndihemi as te perfaqësuar me pozicjonimet sadiste te tij, po aq dhe mllefit qe e karakterizon kundër komunitetit tonë në përgjithesi dhe në veçanti kunder komunitetit Helen të Himarës.                                                                
I përgjigjemi K.Kokdhimes se: Komuniteti Himarjot në përgjithësi një popull vital dhe virtuoz, krenar për të djeshmen, të tashmen dhe të nesërmen se krenarine e tij asnjëherë se ka blerë as me para dhe as ja ka falur njeri, kur u shpreh një qytetare, se Himarjotë nuk u bënë Grek nga pensionet dhe nga pashaportat, sqarojmë për K.Kokdhima dhe për të gjithë keqdashësit tanë se është kuptimplotë, që do të thotë se ne jemi popull Helen, pavarësisht nëse i kemi apo nuk i kemi këto të drejta nga vendi amë.                                                                                                                              
Ne dt.14.07.2014 kemi bërë të njohur në mënyrë të argumentuar si grupe interesi mendimin tonë në lidhje me Ndarjen e Re Territorjale se si mund të jetë në këtë kuadër Bashkia e re e Himares. Ne menyrë te pa tjetersueshme, ne mbeshtesim vetëm variantin e pestë, që parashikon bashkimin e Komunës se Lukovës me Bashkinë e Himarës.                                                                                                                          
U bëjmë thirje Deputetëve që të mos mbeshtesin me votën e tyre ndarjen territoriale të përgatitur nga K.Kokdhima dhe interesave te tyre ekonomike. Njekohesisht kerkojmë ndërhyrjen e organizmave nderkombetare dhe mirëkuptimin prej tyre qe te mbeshtesin mendimin e komunitetit tone per ndarjen e re teritoriale.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Per perfaqësuesit e grupeve te interesit: Shoqata e Biznesit, Shoqata Himarjote, Forumi Gruas, Forumi Rinor, Shoqeria Civile,  dhe Intelektualet eHimares                                                                                                                                                                                            

Date. 22.07.2014

No comments: