Wednesday, November 15, 2006

Kadare dhe shpjegimi i tij semplist per musilmanizimin e shqiptareve

“Shqiptarët donin armë, prandaj u bënë myslimanë” ka deklaruar I. Kadare

“Disa të tjerë vendosën: Lë armën, mbaj kryqin” (Lexo ne shekulli intervisten e Kadarese ne Kosove)

Ky perfytyrim i I. Kadare gjen pergenjeshtrim ne Mirdite dhe ne Himare.
Himarjotet mbajten dhe kryqin dhe armet.

1 comment:

Anonymous said...

me vjren keq por me duhet ta them, nese t'u eshte bere vetvetja i urryes per shkak qe e ke emrin musliman, atehere une do te financoj qe ta blesh nje revole prej nga je (Shqiperia), dhe ti japesh fund jetes, sepse gjurat nuk mund te ndryshohen sa qel e mbyll syte. JU Zoti Kadare nuk mund te ndryshoni, edhe pse mundoheni te jeni ne krah te perendimoreve apo te amerikaneve, nuk mund ti shtyesh me zor qe te duan te tjeret sepse ti e urren vetveten sepse je Musliman, mirepo te tjeret te duan nese e mbron ate qe e ke, nuk i mohon vyrtytet tua kombetare, fetare dhe tradicionale, sepse keto te gjitha nuk jane NJE por te ndara te cilat e krijojne NJE njesh tjeter te cilin e quajme KARAKTER, te cilin ma merr mendja qe e ke humbur dhe qe ka filluar te te mos vleje shume, sikur gjerat qe shiten ne treg, me nuk shitesh fare, nuk te blen kush edhe pse je fare i lire.
Me respekt per te gjithe Iliri, Afghanistan.