Wednesday, November 29, 2006

Projektligj i ri per politiken e emigracionit

Projektligj i ri per politiken e emigracionit.

29/11/2006 09:12

Komiteti qeveritar qe u mblodh dje nen drejtimin e kryeministrit Kostas Karamanlis, miratoi projektligjin per politiken e emigracionit.
Ministri i Brendshem Prokopis Pavlopulos,duke dale nga Pallati Maksim, theksoi se te gjithe emigrantet qe kane ardhur ilegalisht ne Greqi, perpara 31 dhjetorit te vitit 2004, do te kene mundesi deri ne muajin prill te vitit 2007, te dorezojne ne sherbimet kopetente, dokumentat zyrtare qe te legalizohen.
Deri sot kane bere kerkese per legalizim 180000 emigrante.Konkretisht, Ministri i Brendshem tha, se emigrantet mund te legalizohen, ne qofte se vertetohet me dokument shteteror, i cili nuk dyshohet,qendrimi i tyre ne Greqi deri ne daten 31 dhjetor 2004, ose ne qofte se kane certifikate lindjeje te femijve te tyre, ose akt martese, ose kerkese per leje qendrimi ne rrethet ose deftese te femijve te tyre nga shkollat.
Ai vuri ne dukje se synimi i dekreteve qe u miratuan, eshte sa me pak burokraci dhe inkuadrimi sa me i qete i emigranteve, me propozime konkrete, si p.sh.ulja e taksave te pageses dhe lehtesimi i ribashkimit familjar me masa konkrete.
Zoti Pavlopulos nenvizoi se behet perpjekje e jashtezakonshme, per zgjidhjen e problemeve te mbetura nga dhjetevjecari i kaluar, ndersa sot shtoi, vendi yne ushtron nje politike bashkekohore emigracioni, ne nje kohe kur vendet evropiane qe kane nje tradite te madhe ne perballimin e ketij problemi, jane dogmatike.

No comments: