Tuesday, January 02, 2007

Πολύωρη ταλαιπωρία για χιλιάδες ταξιδιώτες στο τελωνείο της Κακαβιάς


Tεράστιες ουρές λεωφορείων και επιβατικών αυτοκινήτων σχηματίσθηκαν στην Κακαβιά τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς άρχισε η επιστροφή χιλιάδων Αλβανών μεταναστών και ομογενών από τη Β.Ήπειρο, που είχαν ταξιδέψει στη γειτονική χώρα για τις γιορτές.

Μέχρι τις 11:30 είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, καθώς από τις 02:10 τα ξημερώματα είχαν διακοπεί τα ηλεκτρονικά συστήματα του Δικτύου Σένγκεν από βλάβη στο δίκτυο του ΟΤΕ και το τελωνείο διέκοψε την λειτουργία του, αφού δεν ήταν δυνατός ο έλεγχος των εισερχόμενων και εξερχόμενων ταξιδιωτών και αυτοκινήτων.

Οι ουρές των αυτοκινήτων, κυρίως στο αλβανικό έδαφος, εκτείνονταν σε μήκος χιλιομέτρων. Από τις 11:30 που αποκαταστάθηκε η λειτουργία του συστήματος άρχισε η είσοδος των αυτοκινήτων στην Ελλάδα, με προτεραιότητα στα δεκάδες λεωφορεία.

Μόνο από το τελωνείο της Κακαβιάς τις παραμονές των εορτών πέρασαν στην Αλβανία περισσότεροι από 70.000 μετανάστες στην Ελλάδα, που όλοι τους άρχισαν να επιστρέφουν. Η επιστροφή θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες και για τον λόγο αυτό έχουν ενισχυθεί οι βάρδιες αστυνομικών και τελωνειακών στην Κακαβιά.

Από την βλάβη στα δίκτυα του ΟΤΕ διακόπηκαν οι τηλεφωνικές συνδέσεις σε μεγάλες περιοχές του νομού Ιωαννίνων και η αποκατάστασή τους άρχισε να γίνεται σταδιακά από το μεσημέρι.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 comment:

Leonidas said...

Απ’ ότι φαίνεται η τεχνολογία ποτέ δεν βοηθάει την μαζική διέλευση των μεταναστών από τα σύνορα. Δεν γνωρίζω τι έγινε ακριβώς τώρα, αλλά είναι ένα μόνιμο γεγονός που με απασχολούσε πάντα όταν επέστρεφα στην Ελλάδα.
Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα καλυτερέψουν τα πράγματα και επιτέλους θα περνάμε σαν άνθρωποι από τα σύνορα!