Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Wednesday, January 03, 2007

Ndryshime te rendesishme ne sistemin e sigurimeve sociale.

03/01/2007 09:26 (ERT)

Gjate vitit 2007 ne sistemin e sigurimeve sociale do te behen ndryshime te rendesishme per punetoret dhe pensionistet.
Objektivi i Ministrise se Punes eshte qe deri ne fund te vitit te jene futur ne Entin IKA, 16 nga 87 Entet e Sigurimit Social, deklaroi dje ne NET 105,8 Ministri i Punes Savas Cituridhis.
Per revizionimin e listes se profesioneve te rrenda Ministri i Punes nenvizoi se eshte krijuar nje komision, i cili do ti beje qeverise propozimet e tij, ndersa vendimet qe do te meren, do te jene vetem per punetoret e rinj.
Ne keto ndryshime parashikohet edhe rritja e viteve te siguracionit per pension, ripershtatja e pensioneve te ushtarakeve dhe kuadrove te trupave te sigurimit dhe kompensimit (efapaks) per nenpunesit e sektorit publik.
Gjithashtu rritet rreth 6 muaj kufiri i moshes per pension per ata, qe plotesojne vitet e nevojshme te siguracionit ne vitin 2007.
Asnje ndryshim nuk do te behet ne kufirin e moshes per pension te te siguruarve ne Entet IKA, TEVE (ΤΕΒΕ), OGA (ΟΓΑ), ne Entin e tregtareve dhe TAISIT (ΤΑΙΣΥΤ).

No comments: