Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Tuesday, January 02, 2007

Eurozoni

Hyrja ne Bashkimin Monetar Monetar ne vitin 2001,nuk u shoqerua me
reformat e duhura qe kishte nevoje ekonomia.

02/01/2007 10:01 (ERT)

Ne intervisten e tij per gazeten “Vima”, Ministri i Ekonomise dhe Financave, Jorgos Alogoskufis, flet ne pergjithesi per hyrjen e Greqise ne Bashkimin Monetar Europian dhe per perspektivat e Euro-se.
Euro behet tani ne Janar 5-vjec.Tashme kemi shume te dhena, per te nxjerre disa konkluzione te rendesishme.Ne radhe te pare, thote ai, mund te themi me siguri, se euro kontribuoi ne arritjen e efektivitetit me te madh ekonomik ne Greqi dhe ne vende te tjera qe e perdorin, sepse uli konsiderueshem koston e shkembimeve te familjeve dhe ndermarjeve. Paralelisht ka drejtuar ne nje stabilitet kembimi dhe monetar, me jehone pozitive ne stabilitetin e cmimeve, por edhe ne disiplinimin e rritur financiar ne vendet e zones se Euro-s, me aplikimin e Paktit te Stabilitetit dhe Zhvillimit.
Megjith avantazhet,vazhdon ai, nderkohe rivleresimi i menjehershem i sherbimeve dhe i te mirave materiale, gjate kalimit nga monedhat kombetare ne euro ne vitin 2002,krijuan tek qytetaret e shteteve anetare te B.E., ndjenjen se hyrja e euro-s,drejtoi ne rritjen e nivelit te cmimeve.Gjithashtu ne disa vende u ul konkurenca, per shkak te politikes se perbashket monetare, e cila ne realitet nuk mund te ndjeke nevojat e vecanta te cdo shteti anetar te tij.
Per Greqine, thekson Ministri i Ekonomise, hyrja ne Bashkimin Monetar Europian, ishte nje zhvillim shume i rrendesishem.
Zhvillimi i ekonomise sone nga viti 2000 deri ne vitin 2004, ne pjesen me te madhe erdhi nga shpenzimet publike dhe jo nga sektori privat.Si rezultat konkurenca e vendit u rrit.
Paralelisht problemi financiar i vendit nuk ishte perballuar me efektivitet dhe deficitet financiare pas hyrjes ne B.E. arriten ne 7,8% te Produktit Kombetar Bruto ne vitin 2004, borxhi shteteror mbeti ne nivele te larta dhe kohezioni shoqeror u ul.
Kjo gjendje duhej te perballohej.Keshtu me masat qe mori qeveria jone, insiston z.Jorgos Alogoskufis, papunesia u ul nga 11,3% ne muajin mars te 2004-s ne 8,3% ne 2006-n.
Investimet rriten me nje rritem 9,5 % ne vitin 2006.
Pjesmarja e vendit tone, perfundon intervisten e tij, Ministri i Ekonomise Jorgos Alogoskufis, ne zonen e euro-s, eshte nje rast i madh, ne menyre qe brenda reformave te pershtatshme, te kete nje ekonomi antagoniste dhe dinamike.Politika e qeverise sone ecen ne kete rruge dhe siguron perspektivat per permiresimin e nivelit jetik te te gjithe qytetareve.