Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Friday, April 27, 2007

Banka Boterore dhe Jali

Banka Boterore mbeshtet hartimin e Planit per Zhvillimin e Bregdetit Jugor ne Shqiperi

Available in: English

Tirane, 12 mars 2007 Banka Boterore deshiron te beje nje sqarim ne lidhje me raportimet e koheve tefundit ne shtyp sipas te cilave Banka Boterore po mbeshtet nje investim te ri te sektorit privat ne bregdetin shqiptar.

Banka Boterore punon drejtpersedrejti me sektorin publik dhe nuk sponsorizon iniciativa te sektorit privat, si edhe as nuk perfshihet ne mbeshtetjen e tyre. Aktualisht, Banka Boterore po ndihmon qeverine shqiptare ne zbatimin e Projektit per Manaxhimin e Integruar dhe Pastrimin e Zones se Bregdetit, qe eshte edhe faza e pare e nje Programi me dy faza per Manaxhimin e Integruar dhe Pastrimin e Zones Bregdetare. Objektivi i pergjithshem i Programit eshte mbrojtja e burimeve natyrore dhe aseteve kulturore, si edhe nxitja e zhyillimit te qendrueshem te bregdetit shqiptar.

Nje aktivitet i rendesishem qe po zbatohet aktualisht ne kuadrin e ketij Projekti eshte edhe hartimi i Planit per Zhvillimin e Bregdetit Jugor, qe mbulon zonen nga Orikumi deri ne kufirin grek. Pas miratimit te ketij Plani nga Keshilli Kombetar i Rregullimit te Territorit, ai do te perfaqesoje instrumentin zyrtar te qeverise shqiptare qe do te udheheqe 4 zhvillimin e zones. Ndonese ne lidhje me kete aktivitet ka pasur nje fare vonese, tashme gjerat jane ne rrugen e duhur dhe data 15 shtator 2007 eshte percaktuar si afati i ri i perfundimit te tij.

Ne kuadrin e ketij Projekti, me prill 2005, qeveria shqiptare vendosi te vinte nje moratorium deri ne miratimin e Planit per Zhvillimin e Bregdetit Jugor ne lidhje me lejet e ndertimit dhe miratimin e studimeve pjesore te planifikimit urban per bregdetin jugor (p.sh. toka ne zona rezidenciale dhe urbane jashte zonave te urbanizuara dhe ku mund te kishte akses per sherbime).

Ne mendojme qe ne lidhje me zbatimin e ketij Plani, dhe ne vecanti me zhvillimin e zonave turistike, per qeverine do te ishte e udhes qe pas perfundimit te Planit te lartpermendur, ajo te ndiqte nje proces konkurrues dhe transparent ku te ftohej sektori privat te kryente investime ne bregdet sipas ligjit te miratuar se fundmi per Koncensionet.

http://web.worldbank.org/WBSITE/EXTERN AL/COUNTRIES/ECAEXT/ALBANIAEXTN/0„c ontentMDK:21253451~isCURL:Y~menuPK:50003484~pagePK:2865066~piPK:2865079-theSit ePK:301412,00.html

No comments: