Sunday, October 28, 2007

Μη ρωτάς για ποιόν χτύπου οι καμπάνες oι καμπάνες χτύπου για εσένα .

"Fredi Beleri" [beleris_fr@yahoo.gr]

Στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Χιμάρα αποκαλύφθηκε άλλη μια περίπτωση αρπαγή γης από αλβανικής πλευράς .Το αλβανικό κράτος σε αγαστή συνεργασία με το παρακράτος και βάζοντας μπροστά όπως πάντα συμβαίνει σε αυτές της περίπτωσης τον χρήσιμο πλήθιο που στην συγκεκριμένη περίπτωση λέγετε Τσανης Αναστάσης προσπάθησαν μέσο δικαστικού πραξικοπήματος να αρπάξουν περίπου 800 στρέμματα γης.Ένα κομμάτι γης που νόμιμη ιδιοκτήτες είναι οι πλειοψηφία τον Χιμαριωτικών οικογενειών καθώς και η εκκλησιά.

Πώς αλλιώς εκτός από πλήθιο μπορείς να χαρακτηρίσεις έναν άνθρωπο που τόλμησε να τα βάλει με ένα ολόκληρο λαό από την στιγμή που ξέρει πολύ καλά ότι άλλοι πολύ πιο σημαντική εχθροί δεν μπόρεσαν να τον υποτάξουν και να τον εκτοπίσουν από της πατρογονικές του εστίες. Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι αυτός είναι ο σκοπός αυτής της μελετημένης κίνησης ,καθώς και τον άλλων περιπτώσεων αρπαγής γης στους Δρυμαδες δυο περίπτωσης ,στη Χιμάρα άλλη μια και ένας Θεός ξέρει που αλλού.

Την ιδία χρονική περίοδος παρόμοιο σκάνδαλο ξεσπάει και σε μια άλλη επαρχία της Β .Ηπείρου το Πογωνι .Πριν λίγες ημέρες από το Αργυρόκαστρο ξήλωσαν τους αναμεταδότες τον ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών την ώρα που με τα τουρκικά και ιταλικά μέσα δεν συνέβη το ίδιο .

Αυτές οι ενέργειες δείχνουν ξεκάθαρα την πρόθεση του αλβανικού κράτους να χτυπήσει τον Β. Ηπειρωτικό ελληνισμό σε δυο κέραια σημεία. α)στην στέρηση της ιδιοκτησίας. β)να αποκόψει τους βορειοηπειρώτες από κάθε επαφή με την Ελλάδα, με προφανή στόχο να μεταναστέψουν προς την Ελλάδα και οι τελευταίοι εναπομείναντες, δηλαδή να ολόκληρη η εθνοκάθαρση.

Σε αυτές της πρόκλησης και σε αυτό το πολύ συγκριμένο σχέδιο που στόχο έχει την ιδία την ύπαρξη του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού ας δούμε πως αντιδρά ο Ελληνισμός στο σύνολο του.

Όσο αφορά τον Ελληνισμό που ζει στην Αλβανία οι μόνοι που κάτι λένε και καταγγέλλουν είναι οι Ομόνοια και το ΚΕΑΔ. Αλλά εγκλωβισμένη και αυτοί στην λογική της συγκυβέρνησης δεν κάνουν όσα επιβάλει η σοβαρότητα του θέματος. Δεν το κρύβω ότι θα περίμενα το ΚΕΑΔ να αποχωρίσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Όσοι αντιπολιτεύονται το ΚΕΑΔ και την Ομόνοια ενώ έχουν πεδίο δόξης λαμπρό για να καλύψουν αυτό το κενό όχι μόνο δεν το παρατούν αλλά η πλειοψηφία εξ αυτόν είναι το μακρύ χέρι του Αλβανικού εθνικισμού σε αυτό το ανθελληνικό σχέδιο .

Η διπλωματικές αρχές είναι ανύπαρκτες ,δημόσια τουλάχιστον δεν έχει καταγραφή καμιά αντίδραση .Το μόνο που κάνει ο κος. Κοκοσης από τον καιρό που πήγε στην Αλβανία είναι να ταλαιπωρεί τους συμπατριώτες μας στο θέμα της βίζας νομίζοντας ότι φυλάσσει τα ιερά και τα όσια της φυλής. Η προϊσταμένη του η κυρία Μπακογιανη όχι μόνο δεν ασχολείτε με το θέμα αλλά κάνει κάτι πολύ χειρότερο, αρνείτε συνάντηση με την ηγεσία το ΚΕΑΔ και της Ομόνοιας παρά της αιτήσεις από την πλευρά τους από τον καιρό που ανέλαβε το ΥΠΕΞ. Είναι ασέβεια προς τους βορειοηπειρώτες να μην δέχεται, τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους τους βουλευτές ,δημάρχους έπαρχους κλπ. την ώρα που είχε χρόνο να διάθεση σε έναν διορισμένο υπάλληλο του αλβανικού κράτους που δεν εκπροσωπεί τίποτα στη Β. Ήπειρο.


Τα κόμματα της αντιπολίτευσης όχι μόνο δεν ασχολήθηκαν με την ουσία του προβλήματος αλλά ούτε καν για αντιπολιτευτικούς λόγους δεν το χρησιμοποιούν .

Τα Ελληνικά ΜΜΕ ασχολούνται με μια άλλη πτυχή τον ελληνοαλβανικών σχέσεων με το χωρισμό της Ρούλας με τον Αλβανό ζιγκολό.

Σε εμάς που ζούμε και εργαζόμαστε στην Ελλάδα ανήκει οι μεγαλύτερη ευθύνη για την δίνει θέση που έχει περιέλθει το εθνικό μας θέμα.

Για τους εξής λόγους.

1. Είναι απαράδεχτο μετά από 17 χρόνια στην Ελλάδα να μην μπορούμε να οργανωθούμε, να αποκτήσουμε μια ενιαία φωνή ως κοινότητα. Έτσι ώστε να μπορούμε να προβάλλουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν και να θέτουμε τα αιτήματα μας.

2.Δεν ευσθητοποιούμε την κοινή γνώμη, την ελληνική κυβέρνηση και τα ελληνικά κόμματα στο σύνολο τους. Έτσι εξηγείτε το γεγονός ότι η πολιτική τους για το βορειοηπειρωτικό να είναι ανύπαρκτη. Είναι αλαζονικό και επικίνδυνο να πιστεύουμε ότι έχουμε την αποκλειστικότητα στον πατριωτισμό .

3.Δεν συμπαραστεκόμαστε στους συμπατριώτες μας στελέχη του ΚΕΑΔ και της Ομόνοιας που δίνουν τη μάχη κάθε μέρα στο δύσκολο πληκτικό περιβάλλον στην Αλβανία.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν συνεχιστεί η αδιαφορία που επιδεικνύουμε για τον τόπο μας και αρκεστούμε στο ξεροκόμματο της υπηκοότητας πιστεύοντας ότι δια μαγείας θα λυθούν όλα τα προβλήματα μας τα χειρότερα έρχονται. Με τα καινούργια δεδομένα είναι αυτονόητο ότι η φράση «το σπίτι μου δεν κινδυνεύει» δεν ισχύει ποια. Σήμερα προσπάθησαν να αρπάξουν σπίτια και περιουσίες στην Χιμάρα και στο Πογώνι, αύριο στην Δρόπολη στο Βούρκο και στο Δέλβινο άρα η καμπάνα χτυπάει για όλους μας.

Αν δεν ανασυνταχθούμε, δεν παραμερίσουμε τις διαφορές μας και όλοι μαζί η βορειοηπειρωτική κοινότητα δεν συσπειρωθεί γύρο από την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ και η ελληνική πολιτεία στο σύνολο της συνεχίσει να αδιαφορεί κινδυνεύουμε πολύ σοβαρά να γίνουμε γενιά που θα καταδικάσει την Β. Ήπειρο σε αφανισμο. Οι μόνοι που θα ασχολούνται ποια με την Β. Ήπειρο θα είναι ιστορικοί όπως η κυρία Ρεπουση.

No comments: