Sunday, October 21, 2007

WORLD COUNCIL OF HELLENES ABROAD (SAE)

Συνάντηση Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου με την Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΑΕ)
WORLD COUNCIL OF HELLENES ABROAD (SAE)
Dr. Olga Sarantopoulos - Secretary of SAE
Δρ. Ολγα Σαραντοπούλου – Γραμματέας ΣΑΕ





Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου
Γραμματέας Παγκοσμίου ΣΑΕ

Kellermanngasse 6/22, 1070 Vienna - Austria
Tel & Fax: +431-5268014, Mobile: +43 676 3085313
Greek mobile: +306979212476 E-mail: olga.sarantopoulos@gmx.net



Συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, είχε την Τρίτη στην Βιέννη, η Γραμματέας του Παγκόσμιου ΣΑΕ, Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου. Η κ. Μαρκουλλή, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην αυστριακή πρωτεύουσα, όπου συναντήθηκε με παράγοντες της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ενώ έδωσε ομιλία στην Διπλωματική Ακαδημία της Αυστρίας, με θέμα: "Κύπρος - Το Ευρωπαϊκό παρελθόν, παρόν και μέλλον της". Η Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας συνομίλησε με την Δρ. Σαραντοπούλου για την πορεία του Κυπριακού ζητήματος και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα. Ενώ τόνισε την θετική στάση που έχει η Αυστριακή Κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή.
Η Δρ Σαραντοπούλου, επεσήμανε ότι γίνονται προσπάθειες και συντονισμένες κινήσεις από την Ελληνική Ομογένεια για την στήριξη του Κυπριακού ζητήματος στην διεθνή κοινότητα και ειδικότερα στην Ευρώπη, κάτι, που όπως διευκρίνισε, αποτελεί προτεραιότητα και για την ίδια.

Η ομογενής επιστήμονας κατέθεσε πρόταση προς την Κύπρια Υπουργό Εξωτερικών για την δημιουργία μιας Ομάδας Πίεσης (Lobby) που θα αποτελείται από εξέχοντα πρόσωπα της Κυπριακής και Ελληνικής Διασποράς αλλά και Φιλέλληνες που στηρίζουν τα εθνικά μας θέματα, με κύριο στόχο την προώθηση και τελικά την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος.

Η Γραμματέας του ΣΑΕ και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αυστρίας, τόνισε στο πλαίσιο της συνάντησης ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν οι σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις χώρες του Κόλπου ενόψει και της λειτουργίας Πρεσβείας του Κατάρ στην Κύπρο.

Η Δρ Σαραντοπούλου διατηρεί στενές σχέσεις με εκπροσώπους της Βασιλικής Οικογένειας αραβικής χώρας του Κόλπου και είναι επίτιμη Σύμβουλος σε θέματα Υγείας των Υπουργών του Ομάν και της Αυστρίας, έχοντας συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων των χωρών αυτών στον τομέα της Υγείας.

Έχει διατελέσει αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Αυστρο-ομανέζικου συνδέσμου και μέλος του Αυστρο-αραβικού συνδέσμου επι σειρά ετών.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αυστρία κ. Κορνήλιος Κορνηλίου και ο εκπρόσωπος των Κυπρίων Αποδήμων Κύρρος Πατσαλίδης.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την ανάδειξη του Κυπριακού ζητήματος τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, η Δρ Σαραντοπούλου συναντήθηκε χθες στην αυστριακή πρωτεύουσα με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Αραβικού Συνδέσμου Κρατών του Κόλπου στην Αυστρία, Πρέσβη Δρ. Michail Wehbe.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, η κ. Σαραντοπούλου έθεσε τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την Ομογένεια, όπως είναι το Κυπριακό ζήτημα, η ονομασία των Σκοπίων, αλλά και η προστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Με την σειρά του ο Δρ Wehbe, ευχαρίστησε την Δρ Σαραντοπούλου για την συνάντηση και εξέφρασε την ελπίδα το θέμα της Κύπρου αλλά και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ να έχουν θετική κατάληξη για τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

4 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Unknown said...

Gjithe edukata juaj, z. "Gjergji", permblidhet ne fund, tek fjala "Faleminderit".

Faleminderi per cfare, per te drejten qe ju jepet te na ofendoni me shkrimet tuaja ketu, ne nje blog qe nuk ju intereson fare sic duket?
Apo faleminderit per te drejten qe ju jepet, prape nepermjet kesaj faqjeje, te beheni transmetues idesh indiferente per lexuesit e ketij Blogu?

Pra, shkoni dhe shkruani (mos te perdor ketu ndonje fjale tjeter, duke rene ne nivelin tuaj) atje ku ju pranojne, atje ku ju kuptojne, zoteri.

P.S. Duke ju drejtuar redaksise se faqes, do te deshiroja te shpreh mendimin se komente te tilla eshte me mire te kufizohen ne kete faqe. Nuk na meritojne, besoj, bashkefoles te tille.

akroqeravnos said...

verejta juaj pano eshte e drejte, zhgaravimi ne fjale u fshi.
Akroqeravnos

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.