Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Tuesday, November 06, 2007

Δρυμάδες, μια από της πιο ωραίες πέρλες του Ιωνίου


Πραγματικος ρομαντισμός απο "ROBERTA ROUTSI" [roberta@ependysi.com.gr]

Δρυμάδες, μια από της πιο ωραίες πέρλες του Ιωνίου, η επαφή με το χόριο ξεκινάει απο το Λαγαρά. διαπερνάς το πυκνό δασός με τα έλατα και ξαφνικά βρίσκεσαι σε μια κορυφή γυμνή από δέντρα αλά με μια απίστευτη εικόνα να απλώνεται μπροστά σου, μαγική από αυτές που στη ζωή μας συναντάμε πολύ σπάνια η καθολου. Είμαστε στα 1025μ ύψωμα αριστερά μας η κορυφή της τσίμα (2045μ) μας σκεπάζει με την επιβλητική σκιά της και δεξιά μας το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας που ενώνετε με τον ουρανό και γίνονται ένα. Κατεβαίνουμε πιο κάτω και αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε στο αυτοκίνητο αλλά πετάμε. Η πρώτη μας στάση στο φαγεο εκεί που απλώνουν μπροστά μας ατελείωτες άσπρες παράλιες και ένα απίστευτο χωριό το οποίο νομίζεις ότι έχει φυτρώσει από το βράχο και απλώνεται σε όλη την πλαγία του βουνού σαν ένα μεγάλο μπαλκόνι με θεά τη θάλασσα. αυτό το χόριο είναι η Δρυμάδες. Το μάτι δεν χορταίνει να βλέπει αυτήν την εικόνα, ατελείωτη αμμουδιά, απέραντο πράσινο και γαλάζιο από τον Δραλέο έως τη Σπηλιά τον περάτων με το μοναστήρι τον Αγ. Θεοδώρου καλυμμένο από το πράσινο να προβάλετε από πάνω η κόκκινες σκεπές τον σπιτιών με τα κεραμίδια το τραγούδι του τζίτζικα, κελαϊδισμα τον πουλιών η απόλυτη ησυχία που ακούς τον αντίλαλο της φώνησης και τα κύματα από τη θάλασσα ,τον ήχο από τα νερά που τρέχουν, τους φιλόξενους ντόπιους ,αυτή είναι η υπεροχή συμφωνία της φύσης που θα συναντήσει κάνης πηγαίνοντας στους Δρυμάδες. Στο χωριό δεν πλήττεις ποτέ, μπορείς να κανείς από κολύμπι έως και ορειβασία. μπορείς να επισκεφθείς της πολλές εκκλησίες που έχει το χωριό, μπορείς να κάνεις πεζοπορία, να επισκεφθείς τα πολλά σημεία με της υπέροχες πυγές και να απόλαυσης τα παγωμένα αεράτους. Μια βόλτα στην σπηλιά των περάτων θα σας αφήσει υπέροχες αναμνήσεις. Πείρε το όνομα αυτό από τους πειρατές που εκεί αγκυροβολούσαν όταν είχε φουρτούνα στη θάλασσα και έκρυβαν εκεί το βιωτούς. Την σπηλιά θα την δει κανίς μόνο εάν έχει καλό καιρό διαφορετικά δεν μπορεί να πλησίασει.

No comments: