Monday, November 12, 2007

Επανεκλογή του Γ.Παπανδρέου

Επανεκλογή του Γ.Παπανδρέου
Δηλώσεις των Β.Βενιζέλου- Κ.Σκανδαλίδη

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεται ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο 46% των εκλογικών τμημάτων τα οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης Γιώργος Ανωμερίτης.

Σύμφωνα με αυτά, ο κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 59,70% ο κ. Βενιζέλος 34,02% και ο κ. Σκανδαλίδης 6,13%. Τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούν για τον κ. Παπανδρέου σε 196.728 ψήφους, για τον κ. Βενιζέλο σε 112.094 και για τον κ. Σκανδαλίδη σε 20.186 ψήφους. Συνολικά, στο 46% των εκλογικών τμημάτων ψήφισαν 331.743. πολίτες. Από τα ψηφοδέλτια αυτά τα 2224 ήταν άκυρα και τα 511 λευκά.

Όπως είπε ο κ. Ανωμερίτης, υπάρχει μια ισομέρεια στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δηλαδή καλύπτουν όλη τη χώρα σε όλες της τις Περιφέρειες. Διευκρίνισε επίσης ότι δεν έχουν προσμετρηθεί αποτελέσματα εκλογικών τμημάτων τα οποία λειτουργούν για την έκδοση αποτελεσμάτων με το χειρόγραφο σύστημα, καθώς και τα αποτελέσματα στα τμήματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Δήλωση Γ.Παπανδρέου μετά τα πρώτα αποτελέσματα

Ως το πρώτο μεγάλο βήμα της ανατροπής και της οικοδόμησης ενός πολιτικού συστήματος που σέβεται τον πολίτη χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επανεξελέγη στο αξίωμά του μετά την ψηφοφορία της Κυριακής.

Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε προς τον ελληνικό λαό και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και τόνισε ότι η προσπάθειά του θα αναλωθεί στην οικοδόμηση ενός πολιτικού συστήματος που θα σέβεται τον πολίτη και θα δίνει δύναμη και φωνή στον ελληνικό λαό.

Ο κ. Παπανδρέου ήταν σαφώς ενωτικός στο μήνυμά του, τονίζοντας ότι είμαστε όλοι σύντροφοι και αδέλφια. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η εντολή που πήρε είναι καθαρή και ισχυρή απέναντι στα εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα, απέναντι στη «μιντιοκρατία», απέναντι σε όσους θέλουν το ΠΑΣΟΚ μικρό και φοβικό, και απέναντι στη συντήρηση.

Οπως τόνισε, το ΠΑΣΟΚ θα έχει μια νέα στρατηγική με ένα νέο αναπτυξιακό όραμα για την αυτονομία της πολιτικής και τη γνήσια έκφραση του λαού στις αποφάσεις που τον αφορούν.
Η σημερινή μέρα, πρόσθεσε, δεν είναι η τελευταία μέρα μιας εσωκομματικής διαδικασίας, αλλά η πρώτη μέρα μιας νέας συμφωνίας για μια νέα αρχή και μια νέα νικηφόρα πορεία.

Τόνισε επίσης ότι η εντολή που πήρε σήμερα τον δεσμεύει όπως και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι θα είναι ο πρόεδρος του μεγάλου, ενιαίου και νικηφόρου ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για να φέρουν σε πέρας την άψογη, όπως τη χαρακτήρισε, διαδικασία εκλογής προέδρου.

Επίσης συνεχάρη τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κώστα Σκανδαλίδη για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία, η οποία συμμετοχή, όπως είπε, επιβεβαίωσε το νόημα της διαδικασίας.
Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει τις πρώτες του αποφάσεις στις βάση της μεγάλης, καθαρής και δεσμευτικής λαϊκής εντολής που πήρε.

Δήλωση Β.Βενιζέλου

«Χαιρετίζω τη μεγάλη συμμετοχή στη σημερινή διαδικασία και ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν. Ολοι όσοι μετείχαν στη διαδικασία θέλουν και θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ θεσμικό, συλλογικό, δημοκρατικό, συγκροτημένο. Η πλειοψηφία επέλεξε και πάλι ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον συγχαίρω και του εύχομαι καλή επιτυχία στην αποστολή που επωμίζεται για δεύτερη φορά», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αφού ευχαρίστησε όσους αυθόρμητα στήριξαν την υποψηφιότητά του, σε όλη τη χώρα, όπως είπε, τόνισε ότι «συγκροτήθηκε ένα μεγάλο, δυναμικό, ριζοσπαστικό και αισιόδοξο ρεύμα», προσθέτοντας: «Νιώθω μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη γιατί ένα τέτοιο ρεύμα εκφράζεται μέσα από την υποψηφιότητά μου».

«Αντίπαλός μας ήταν και είναι η συντήρηση, η Δεξιά και η κυβέρνησή της. Ολοι όσοι μετείχαν στη σημερινή διαδικασία, έχουμε έναν κοινό στόχο: τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και γι' αυτήν θα αγωνιστούμε όλοι μαζί», κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δήλωση Κ. Σκανδαλίδη

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης συνεχάρη τον κ. Παπανδρέου για την εκλογή του, με δήλωσή του που έκανε στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρό πρόεδρο που μπορεί να οδηγήσει την παράταξη στη νίκη.

Δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος θα κάνει αυτό που πάντα έκανε, δηλαδή να δώσει όλες του τις δυνάμεις για να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ σε νικηφόρα πορεία.
Τόνισε επίσης ότι η σημερινή διαδικασία απέδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ στις κρίσιμες στιγμές μπορεί να ανασυνταχθεί και να προχωρήσει μπροστά.

Ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι διαπίστωσε σε όλη την προεκλογική περίοδο ότι οι ιδέες και οι απόψεις που ο ίδιος διατύπωσε για την αναγέννηση του Κινήματος και την κυβερνώσα Αριστερά έχουν σημαντική δύναμη στη βάση του κόμματος και αυτές θα υπηρετήσει. Και πρόσθεσε ότι η 11η Νοεμβρίου δεν είναι το τέλος της διαδρομής, αλλά η πρώτη μέρα μιας νέας εποχής. Ο κ. Σκανδαλίδης ευχαρίστησε τους πολίτες που πήραν μέρος στη διαδικασία αλλά και τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Το ταξίδι, είπε, συνεχίζεται από σήμερα, συναρπαστικό και πιο αισιόδοξο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments: